..: Na nové nástupiště v Táboře cesta oklikou :..

nástupiště, TáborTábor - Do konce letních prázdnin bude první polovina rekonstrukce táborského nádraží již téměř hotová. Cestující budou moci již v půli srpna využívat nové 350 metrů dlouhé moderní nástupiště. Podle přednosty stanice Tábor Milana Vodáka dojde právě v půli srpna k ukončení prací na sudé skupině kolejí. V těchto dnech stavbaři zpevňují podloží pro nové pražce.

„Sudé koleje jsou ty dále od stanice. S jejich dokončením se zprovozní třetí nástupiště, bývalé druhé, a jeho podoba bude definitivní. Práce se přesunou na liché koleje, tedy blíže ke stanici,“ vysvětluje Vodák. Rekonstrukce plná paradoxů, tak by se daly nazvat práce na táborském nádraží. Nové nástupiště bude sice přístupné, avšak komplikovaně. Dle přednosty budou lidé muset obcházet nádraží, budovu pošty a Bechyňské dráhy, aby se na nástupiště vůbec dostali.

Ondřej Göpfert za SŽDC říká, že podchod, který spojí nádraží, nová nástupiště a Blanické předměstí, bude také částečně hotový v polovině srpna. Opět však s tím detailem, že cestujícím nebude přístupný, neboť plánovaný termín ukončení prací na celém podchodu, tedy konec srpna, investor nestihne. Další stavbou, která vzniká nedaleko nádraží, avšak týká se ho nepřímo, je jeho přemostění. Silniční most by však měl zhotovitel stavby stihnout dokončit a zprovoznit do konce září příštího roku, to znamená v termínu.

Na rozdíl od podchodu vypadá slibně stavba nové vlakové zastávky, která by měla vzniknout ke konci letních prázdnin na trati Veselí n. Lužnicí - Doňov. Téměř po roce se tak obyvatelé Řípce dočkají slibované železniční zastávky, která nahradí tu dosavadní. „Ta je od obce vzdálena hrozné 2 km a stojí na trati Veselí – Soběslav. Stávající zastávka Řípec dostane název Dráchov, a my tak získáme novou, na trati Veselí – Doňov, s názvem Řípec, vzdálenou od obce jen 300 metrů,“ říká její starosta Jindřich Jedlinský.

Ilustrační foto: Koudy

Zdroj: Táborský deník


Adys Poslat mail autorovi | 17.7.2008 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Jihočeský


dopisovatel nebo člen ŽP Zlámalík  mail  
19.07.2008 (0:14)  
Na fotce třetí pracovník zleva zatlačuje opěry pro hranu nástupiště vahou vlastního těla :-)
18.07.2008 (16:06)  
Miroslav Zikmund: Řípec-Dráchov, viz rozhodnutí Drážního úřadu ze dne 30.11.2007: http://www.k-report.net/discus/messages/28/__pec_a___pec_-_Dr_chov-148347.pdf
18.07.2008 (15:10)  
Poborskiii : jen Dráchov, nikoli Řípec-Dráchov (viz poznámka v kursbuchovic tabulkách) a na straně A23 v knize pana Kursbucha.
17.07.2008 (18:50)  
Racek: ono totiž v tom článku pojmem "nádraží" je evidentně míněna jak samotná staniční budova tak i celá stanice.
registrovaný uživatel Racek 
17.07.2008 (14:37)  
To mne pobavila formulace "stavbou, která vzniká nedaleko nádraží ..." týkající se mostu. Když se řekne "nedaleko", přece jen si nějakou krátkou, ale nenulovou vzdálenost představím ...
17.07.2008 (13:31)  
Ta nová zastávka se bude jmenovat "Řípec" a stará bude přejmenována na "Řípec-Dráchov"
17.07.2008 (13:30)  
Je vidět, že je okurková sezóna - novináři nevědí, co by dali do těch novin, a tak píší o událostech, které nastanou až za měsíc

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko