..: Soutěž o nejkrásnější nádraží zná již vítěze :..

Ilustrační obrázekPraha - Před několika dny byl zakončen již 2. ročník soutěže o nejkrásnější nádraží v Česku. Nádraží, které se probojovalo do finále a získalo nejvyšší ocenění je Trutnov hl.n. Hlasování probíhalo jak elektronickou, tak i písemnou formou, prostřednictvím dopisů. V těsném závěsu, na místě druhém je nádraží JHMD Kamenice nad Lipou. Třetí příčka náleží útulné staničce v Šárovcově Lhotě.

Soutěž o nejkrásnější nádraží na české železniční síti byla poprvé vyhlášena v minulém roce, kdy se na 1. místo probojovalo nádraží v Ostroměři na Jičínsku. V letošním ročníku se o titul ve finálovém kole ucházely stanice Horní Planá, Hvězdonice, Kácov, Kamenice nad Lipou, Kutná Hora město, Strančice, Šárovcova Lhota, Trutnov hl.n., Ústí nad Orlicí a Železná Ruda město.

„Hlasování o nejkrásnější nádraží roku 2008 proběhlo ve dvou kolech. V prvním lidé poslali celkem 45 nominací, ve druhém pak mezi deseti finalisty vybrali absolutního vítěze. Dohromady přišlo bezmála 800 hlasů,“ sdělil Jiří Ješeta, zástupce ředitele Odboru komunikace ČD. Lidé vybírající z nominací oceňovali nejvíce čisté prostředí, ochotný a příjemný personál, služby na úrovni, výzdobu a architektonický styl.

Drahomíra Kolmanová, ředitelka občanského sdružení Asociace Entente Florale, které soutěž pořádalo upřesnila, že Trutnov hl.n. na svou stranu hlasující přilákal díky zdařilé rekonstrukci a kvalitní práci drážních zaměstnanců. Zvláštní poděkování dle ní patří i obci Šárovcova Lhota právě nedaleko vítězného Trutnova na Jičínsku, která rekonstrukci tamní zastávky zajišťovala vlastními financemi.

„Příjemných nádraží je po celé republice bezpochyby celá řada. Cílem soutěže je tato nádraží najít a všem, kdo se na jejich dobrém stavu podílejí, po právu alespoň touto cestou poděkovat,“ uzavírá vedoucí projektu Vlídná nádraží Pavel Bureš. Vyhlášení vítězů soutěže probíhalo ve vládním salonku na pražském hlavním nádraží.

Zdroj: České Dráhy


happy | 23.6.2008 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Reportáže

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2      Zpráv na stránku:   
05.07.2008 (20:22)  
R1463Upa: Roztoky podporuju. Tim spis, ze v baraku hnedle vedle roztockeho nadrazi bydlela moje prababicka. A ja jsem na zahrade travil dlouhe hodiny pozorovanim nadrazniho cvrkotu ;-)
23.06.2008 (20:42)  
Ja dycky rikal, ze nase nadrazi je nej ;-)
23.06.2008 (20:02)  
v roce 2001 jako 13tilety spunt jsem sam cestoval z Trutnova do Martinic a byl jsem doslova nadsen tamnim CD centrem ci co to tam tehdy bylo...a Je fakt, ze uz tehdy tam byli mili a ochotni...Tak ona Saróvcova Lhota z Trautenau skutecne neni moc daleko, dokonce je na stejne trati, jakozto Ostromer..a vlakem se to da za hodinku a neco ujet...Rozhodne je to blize nez Kamenice n L:P..
Kazdopadne by to pristi rok mely vyhrat Roztoky u Jilemnice...personal taky prijemny, ale predevsim prekrasna vyzdoba: tuny afrikanu, lobelek, petunek a spousty dalsich kytek..Nadrazi doslova kvete..To by bylo dobry, kdyby to vyhralo trikrat nadrazi z trati 040:-)
23.06.2008 (13:56)  
K vedení ČD a tiskovému mluvčímu - co taktohle spíše vyhlásit projekt "Mrtvé nádraží"? To v Králíkách pod správou SŽDC je určitě adeptem na vítězství ze 100%. Je zajímavé, že v Lichkově je to v majetku ČD a bylo nedávno ještě před zahájením výstavby elektrifikace Letohrad - Lichkov - Mezilesí za peníze ČD opraveno. Na lokálce Dolní Lipka - Králíky jsou budovy v majetku SŽDC a neopravuje se nikde nic. To mi ještě nikdo nevysvětlil...
registrovaný uživatel pekař 
23.06.2008 (13:49)  
Pánové, nejhezčí jsou Svinov, Choceň a Štěpánov. O tom žádná. A pak Milano Centrale:)
registrovaný uživatel Petr Dungl  mail  
23.06.2008 (13:33)  
Já se spíš musím smát této větě ( viz. stránky aefcz.org ):
Zvláštní ocenění za zachování původního rázu unikátní historické nádražní budovy, vlídného prostředí a dobré kvality služeb.


Skoro každý člověk s regionu, včetně mě, tvrdí, že čekání v Ústí nad Orlicí je za trest. Nepřízpůsobiví občané ( zejména Romové ), v zimě kosa, čekárna hnusná. Snad až za pár let i tam dorazí koridor, tak se to vylepší.
Zachovaný historický ráz ta budova sice má, ale těžko říct, jestli to není za dané situace spíš mínusový bod :-)
23.06.2008 (12:51)  
Michal Janko: Vzhledem k počtu cizinců, kteří u nás jezdí vlaky, bych tu ochotu stavěl vysoko nad znalost cizích jazyků.
Nádraží to jsou sice pěkná, ale je vidět, že ani v jednom případě to není díky ČD. Buďto je to díky zaměstnancům, kteří dělají víc, než je jejich povinost, nebo díky obcím.
23.06.2008 (12:17)  
ten Kácov vypadá uplně stejně jako horní nádraží v Oseku.
23.06.2008 (12:07)  
Kácov sice nemá nejhezčí nádraží, ale má nejlepší pivovar.
registrovaný uživatel zdenda 
23.06.2008 (10:39)  
Trutnov na Jičínsku, to snad nemůže být pravda, to bude asi jiný Jičín...
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko