..: Strakonické nádraží čeká rekonstrukce :..

Ilustrační obrázek Strakonice - Nejpozději v roce 2010 začne přestavba vlakového nádraží ve Strakonicích, vůbec poprvé v téměř jeho 150 letech existence. SŽDC ve Strakonicích už chystá rekonstrukci. „V jejím rámci dojde k zásadní přestavbě celého kolejiště,“ uvedl náměstek ředitele pro techniku Jan Veselovský. Kromě modernizace nejrůznějších technologických zařízení bude pro cestující nejpodstatnější zejména výstavba dvou nástupních ostrůvků, které budou mít délku kolem 200 m a výšku přes 0,5 m.

Tato nástupiště budou přístupná podchodem a pro imobilní občany nebudou chybět ani výtahy. Na nádraží se objeví také elektronické světelné informační panely či kamerový systém. Projekt má být hotov v polovině příštího roku. Pak bude následovat schvalování. Pokud vše dobře půjde a Státní fond dopravní infrastruktury uvolní potřebné peníze, stavět by se mohlo začít ještě koncem roku 2009. Změny čekají i nádražní budovu.

ilustrační foto: Gregor Vladimír (VLAKY.NET)

zdroj: Strakonický deník


Adys Poslat mail autorovi | 4.5.2008 (9:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Jihočeský


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Komín  mail  
29.01.2012 (10:57)  
rošťák) To jako že už okres nemaj anebo že sou krajský??? Co to je za blbost? Sou pořád okresnim městem.
06.05.2008 (16:04)  
Stačilo by jen upravit kolejiště. Nádraží je docela v pořádku.
05.05.2008 (17:26)  
Doplnění: až v takovémto dokumentu bude projevena vůle něco dělat, tak novináři by měli začít psát že něco bude. http://www.sfdi.cz/CZ/pdf/usneseni_76.pdf takhle se ve veřejnosti vzbuzuje naděje. Nic víc nic míň.
05.05.2008 (17:07)  
Připomínka reagovala na celý článek ve Strakonickém deníku, kde se vyjadřoval TM z ČD. Pokud je to tak, že SZDC investuje prostředky ještě jinak než jako sdružené investice s fondy EU, a bere to jako "údržbu" tak stejně by to mělo být v plánu investic a jak na projekt tak zhotovení by měla být vypsána výběrová řízení. Nebo se v něčem pletu? Je jiná cesta financování rekonstrukce dopravní cesty?
registrovaný uživatel HonzaL 
05.05.2008 (13:32)  
Petr112: Nevím sice jak to bude s uváděným termínem realizace, ale skutečně se projekčně připravuje poměrně rozsáhlá přestavba stanice včetně dvou ostrovních nástupišť a podchodu, nového SZZ apod. Na www.szdc.cz přece nemůže být uvedena plánovaná přestavba kdejaké stanice a těch ostatních uváděných zdrojů se to přece vůbec netýká.
05.05.2008 (9:13)  
K čemu takové články slouží? SŽDC běží podle nějakých pravidel. O schválení něčeho co seblíží reko kolejí ve Strakonicích tam nic není (www.szdc.cz). V projektu živá nádraží Strakonice není(WWW.zivanadrazi.cz), v investiční příloze podnikatelského plánu 2008 ČD, taky nic (tajné a zmatečné vlivem změny managementu). Není přání spíš otcem myšlenky?
registrovaný uživatel thingie  mail  
05.05.2008 (0:32)  
Když se předělá kolejiště, tak na podchody a ostrůvky je místa hafo.
registrovaný uživatel Hrady  mail  
04.05.2008 (22:52)  
Strakonice, moje rodné město...:-) Popravdě ne že by to tam vypadalo nějak ohavně, určitě jsou horší místa, ale samozřejmě modernizaci velmi vítám. Díky za info.

ED: Tedy ten podchod si tam nedokážu moc představit, mezi staničními kolejemi není moc místa, to jsem tedy velmi zvědavý, jak to dopadne...
04.05.2008 (22:07)  
Strakonice jsou bývalé okresní město, které si zaslouží opravdu důstojnou bránu. Navíc je to na hlavní trati, rekonstrukci bych uvítal.
registrovaný uživatel thingie  mail  
04.05.2008 (21:52)  
Stav ve smyslu „jak brzo se to celé rozpadne“ sice otřesný není, ale jinak je to dost nevyhovující a na hraně únosnosti. Nevím teda, jestli to chce hned podchody a kdovíco všechno, ale jinak mi teda rekonstrukce nástupiště nepřijde jako byť jediná promarněná koruna, už aby to bylo (doufám, že to teda bude).

(Co se týče informačních panelů, na nádraží jediné informace poskytuje rozhlas a vylepený jízdní řád, to taky není nic extra.)
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko