..: Souhrn několika sobotních událostí na železnici :..

obrazekLovosice, Zábřeh, Praha, ... - Tato sobota byla vcelku zajímavá - Přinesla nějaké smutné zprávy a jedno zajímavé výročí. [Přinesla ještě i další věci, ale my si bereme na mušku právě tyto ,-) ]
Smutnou zprávou je bezesporu ukončení provozu vlaků RoLa. Poslední vlak přivezl dva kamiony, což je téměř rekord - v poslední době (bohužel). Zaměstnanci, kteří se na provozu RoLy podíleli se s ní přišli náležitě rozloučit.
Lokomotivy řady 372 ČD a 180 DB budou upotřebeny na vozbu jiných spojů. Již týden - od 2.změny GVD můžete řadu 180 DB potkat až hluboko ve vnitrozemí - já to zaznamenal až dnes v Kolíně - prý jezdí až Kutné Hory.

Další smutnou zprávou je sobotní mimořádnost ve stanici Zábřeh na Moravě. V této oblasti je doprava velmi narušována z důvodu intenzivních staveb na III.koridoru a ještě do toho mimořádnost.
V sobotu byla napěťová výluka mezi stanicemi Zábřeh na Moravě, Hoštejn (viz jedna aktuální fotka pod menu) a některé vlaky dostávaly přípřež - olomouckou zamračenou. Jedna z nich řízla výhybku rozvětvující traťovou kolej na tři koleje u nádražní budovy. Doprava tak stála cca 2 hodiny. Vlaky nabíraly až desítky minut zpoždění.
V sobotu jsme také oslavili malé výročí. Nechce se tomu ani věřit, že už je to rok, ale 19.6.2003 přijelo do Prahy první pendolino 680.001. Možná si ještě vzpomínáte na přepravní problémy v Rakousku, kdy jednotka utrpěla dvě díry v čele. Hned po příjezdu se ale pracovníci DKV Praha pustili do opravy a výměny čela za nové - dovezené z Itálie. K tomuto výročí jsme upravili stránku o této řadě.
Na přiloženém screenu z videa H@WKEYho je průjezd jednotky Prahou hl.n. dne 19.6.2003.

Karel Chýla Poslat mail autorovi | 21.6.2004 (18:50)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Česká republika (celá)

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko