..: Viamont zdražuje jízdné :..

Ilustrační obrázek Kraslice - Cestující, kteří využívají vlaková spojení soukromého železničního přepravce Viamont na trati Kraslice - Sokolov, si za jízdenky připlatí. Přepravní společnost zdražuje už od 1.4 2008. Zvedne ceny v průměru o 18%. Ke zdražování sáhl Viamont po 6 letech a argumentuje to tím, že rostou vstupní náklady na provoz osobní drážní dopravy. „Nicméně si myslím, že zdražení není nijak dramatické,“ říká vedoucí regionální dráhy společnosti Viamont v Kraslicích Pavel Raška. Ceny se podle jeho slov nebudou měnit například na trasách dlouhých 1 - 4 kilometry. Tam cestující zaplatí současných 8 korun.

„Z důvodu malého využití jsme zrušili tzv. jednosměrné traťové doklady. Naopak jsme pro žáky a studenty zavedli sedmidenní a také desetiměsíční jízdní doklady. Také jsme z důvodu spravedlivějšího odstupňování ceny jízdného navýšili počet tarifních pásem,“ doplňuje. Změny jízdného se týkají nejen trati Kraslice – Sokolov, ale i Mariánské Lázně – Karlovy Vary dolní nádraží. Jízdenka na této trase podraží o 11 korun, bude tak stát 55 korun. Zdražení se také dotkne trati Karlovy Vary – Sokolov, kde Viamont zajišťuje přepravu cestujících o sobotách. Cestujícím se zdražování nelíbí. Uznávají však, že není nijak vysoké.

zdroj: Sokolovský deník

ceník jízdného pro Karlovarský kraj od 01.04.2008


Adys Poslat mail autorovi | 30.3.2008 (18:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu ČR Karlovarský


  1 2      Zpráv na stránku:   
03.05.2008 (20:01)  
Já přidávám,jeli jsme z Kraslic do Schönecku a Viamont nám taky zaplatil TAXI,je to opravdu seriózní společnost.S touto společností jezdím rád,zdražení uznávám,všechno roste.Ale na Viamont ČD nemají,vždyť už samotný komfort je +
registrovaný uživatel tenzor 
03.04.2008 (17:57)  
vojtik: ČernáDíraForever z nás, hloupých a vulgárních kritiků na zelpage, dle vlastnich slov na K-REPORTu udělal slušné a spokojené modromozky, pardon, příznivce nejlepší a nejdokonalejší company na světě ČD, takže teď totéž zkouší i tam :)))
registrovaný uživatel vojtik 
02.04.2008 (20:18)  
ČD4ever Hele, na K-Reportu ti tvoje "argumenty" omlátili o hlavu, to se to to tak líbilo že to zkusíš i tady? :-)
registrovaný uživatel waszyn 
01.04.2008 (15:16)  
I když Viamont neprovozuje "rozinky" stejne je to spatne. Neprovozuje celou sit a ma to tedy "lehci". S Cernou Dirou na vecne casy a nikdy jinak. Bravo:)
On CD nekdo nuti provozovat celou sit? Kdo? Odbory? Kraje? Co CD vede k provozovani ztratovych relaci za kazdou cenu je jedna z veci, ktere nechapu. Ve VR by se skutecnou cenou nikdy nevyhrali vidte.. A kde je chyba?
01.04.2008 (14:01)  
gzy: To se to chválí dopravce který vozí jednu dvě tratě. Chtěl bych Viamont vidět kdyby vozil celou síť
registrovaný uživatel tenzor 
01.04.2008 (0:46)  
SergeS: zdražení 5 procent je možná tak u normálního jízdného, zpáteční zdražilo o 50 procent a traťové měsíční o 60-80 procent.
Budíček! :)
registrovaný uživatel SergeS 
01.04.2008 (0:10)  
Pripoje ... zatim nevim o zadnem jinem dopravci ktery by taky resil svoje pripoje na tak vzdalenych spojich - to neni zas tak jednoduche
registrovaný uživatel gzy 
31.03.2008 (19:08)  
18 procent se může zdát dost, jenže Viamont, jak uvádí zpráva nezdražoval 6 let, což se o ČD říci nedá. Není myslím důvod jakkoliv Viamont napadat. Zatím prokázali, že to umí. ČD4ever zřejmě jezdí stále oním taxíkem, jinak by takto neblábolil. Ujíždění přípojů a naopak čekání na nesmyslné přípoje je bohužel u ČD denní realita, dokonce to mají zapracované v jízdních řádech.
registrovaný uživatel ČD4ever  mail  
31.03.2008 (18:41)  
Helmut: No vidíte... Já jezdím S ČD a mně nikdy žádnej spoj neujel a nemusel sem jezdit z......m taxikem
registrovaný uživatel wxdf  mail  
31.03.2008 (18:15)  
Aspon mají větší službu zákaznikovi. Když před několika lety parní mikulášový vlak na trati Sokolov - Kraslice úplně přehazel jizdní řad tak, že mi ujel poslední spoj do Zwickau, kde bych stihl připoj do Drážd'an, zaplatil mi nahodou přitomný šef Viamontu taxi do Zwickau ;-)
Kdyby ČD, tak bych si to ale pěkně musel zaplatit sám.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko