..: Osobní vozy se v Brně přes zimu stále neumyjí :..

Ilustrační obrázek Brno - Nepříjemné problémy stále komplikují čištění vozů u ČD. Většina myček totiž stále neumožňuje provoz za nízkých teplot, a tak vozy jezdí špinavé. Třeba v Brně se v nejnutnějších případech alespoň umyjí ručně, jinak je potřeba je odvézt mnoho desítek kilometrů na jednu ze tří myček s celoročním provozem. Ty zatím fungují jen v Hradci Králové, Bohumíně a nově i v Praze. Právě v Brně by proto měla v letošním roce vyrůst další myčka, provozovaná přímo SŽDC.

"Stavební práce jsou v plném proudu," citovaly Lidové noviny Karla Janků ze SŽDC s tím, že velká mycí linka by měla být obsažena v projektu stavby brněnského odstavného nádraží, který se začal realizovat už vloni na podzim. To se ale dostává do skluzu kvůli problémům s výkupem pozemků v okolí. Jedna dotčených firem totiž neměla dostatek času k zařízení nového výrobního závodu. Investor nevylučuje až půlroční zpoždění.

Ilustrační foto: Emil Šiška

Zdroj: Lidové noviny 20.3.


Honza Beránek / JTB | 30.3.2008 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Jihomoravský


  1 2      Zpráv na stránku:   
02.04.2008 (0:07)  
>admin:
Stokurev, Šiška a další verze: nevím, kdo z vás ještě v Pardubicích přežil, ale diskuse smazána pro naprostý off topic. Myslím, že to bylo vysvětleno jasně.

Ostatní: Pokud bylo ve vašich smazaných komentářích něco málo i k tématu, zkuste to znovu, jinak to nešlo. Díky.
registrovaný uživatel vojtik 
01.04.2008 (22:25)  
A já budu pořád rejpat že myčce je úplně jedno jestli se daná firma vystěhuje či ne. Technologické kolejiště myčky NEPOVEDE vůbec přes areál firmy, přes areál povede poze přeložka nákladního (v budoucnu možná i osobního) průtahu. Technologické kolejiště bude zaústěno zhruba v místě odbočení dnešního (teda skoro už zbouraného) nákl. průtahu.
31.03.2008 (21:47)  
MZ: mame uplne stejne postrehy, presne presne tak!!!
31.03.2008 (17:50)  
Ano, slovenské vozy se na ONJ pochopitelně nemyjí, takže "vlaky vyšší kvality" 121 & 127 jezdí neuvěřiteně ušmudlané ... stejně tak se nemyjí vozy DB apod.
31.03.2008 (10:55)  
V Majlontě, u brány do depa je taky myčka, ne?
30.03.2008 (21:33)  
proto jsou casto vozy z mezinarodnich relaci jako dobytek, konecne uz to vim
30.03.2008 (21:07)  
Cizí vozy (vozy, které nejsou ve správě DKV Praha) se v Praze nemyjí, protože mytí není objednáno. Objednávka = povinnost zaplatit za umytí.
Přestože se jedná o "papírové" převádění peněz formou tzv. vzájemky, tak mytí vozů představuje "nějaké" náklady, které se objevují v účetnictví DKV v položce "náklady", které musí být uhrazeny.
Takže kdo v Praze mytí neobjedná, tak ten vozy mít umyté nebude.
30.03.2008 (20:30)  
vojtik: Ono to není tak jednoduché. Stavba myčky počítá i s jejím obslužným kolejištěm a ani na jedno zatím není místo, protože bez nového průtahu se nezruší starý...
dopisovatel nebo člen ŽP mouka  mail  
30.03.2008 (20:20)  
Ty zatím fungují jen v Hradci Králové, Bohumíně a nově i v Praze.
A jinde mají smůlu a umývají ručně? chudáci
registrovaný uživatel vojtik 
30.03.2008 (19:41)  
Do skluzu se dostane přeložka nákladního průtahu, ne myčka. Myčka totiž bude ležet úplně jinde, než má sídlo firma která se má do konce tohoto roku vystěhovat. Takže myčka se může vesele stavět, a taky že se už v těch místech pracuje.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko