..: Cyklista objížděl závory a smetl ho vlak :..

Ilustrační obrázek Veselí nad Moravou - Vlak v pondělí 10.3.2008 ráno zabil na železničním přejezdu s polovičními závorami ve Veselí nad Moravou dvaadvacetiletého cyklistu, který objížděl závory. „Událost se stala v 6:30 ráno. Vlak jedoucí z Kyjova do Veselí nad Moravou srazil na přejezdu cyklistu. Mladík nerespektoval výstrahu, přestože u přejezdu už stálo několik automobilů a objel závory,“ uvádí mluvčí drážní inspekce Zdeněk Neusar. Podle několika svědků se předtím vůbec nerozhlédl.

Poté, co vlak muže odhodil do kolejiště, zabrzdil až po více než 100 metrech. Provoz na trati směrem do Brna byl přibližně 30 minut přerušen. Poté vlaky jezdily jen po jedné koleji. Provoz po obou kolejích byl obnoven ještě během dopoledne.

zdroj: iDNES; Deník a Mladá fronta DNES


Adys Poslat mail autorovi | 11.3.2008 (14:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Jihomoravský


  1 2 3 4 5 ... 9      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
15.03.2008 (9:56)  
asis nikdy nejel skodovkou v zime, co?:-)))
registrovaný uživatel milos  mail  
14.03.2008 (23:57)  
M: tak tohle bych racionalne nevysvetlil, protoze nez by se mi to povedlo rozhoret, tak mam od ventilatoru standardni cestou vedro jako krawa :- ))
registrovaný uživatel M 
14.03.2008 (23:37)  
Vousac - no asi takto - rozhodne tam pred ten vlak nevjel "nedopatrenim". Ten priklad se zbrani asi sedi, ja bych k tomu dokonce pridal, ze se do ni dival (do hlavne nebo jak se to spravne rika:), jestli neni vevnitr spinava...

milos - no takhel asi muzes "racionalne" vysvetlit i to, ze nekdo rozlozi umyslne ohen v jedoucim aute (protoze mu je zima a nechce se mu cekat, az zabere topeni)...
registrovaný uživatel milos  mail  
14.03.2008 (23:07)  
Vousáč: ignoroval, ale stojicich aut si asi vsimnul - za zavory vyrazil za projetym vlakem od Veseli, nechtel cekat az se zvednou - jeho kriticka chyba byla, ze zprava ji koupil od vlaku c. 2.
kdybych jel rano v sedm na kole do prace v ty ranni kose, taky bych nechtel zbytecne cekat (ne ze bych to tak udelal, ale da se jeho cin racionalne vysvetlit) - tot moje predstava rekonstrukce nestesti
14.03.2008 (22:57)  
Promiňte mi to, ale jestli měl sluchátka, tak to byl fakt vůl... I když se říká "o mrtvých jen dobře..."
registrovaný uživatel Fauny  mail  
14.03.2008 (20:31)  
Nevím jestli už to tady zaznělo, ale ten člověk vjel pravděpodobně pod vlak proto, že měl na uších sluchátka a po projetí prvního vlaku neslyšel přijíždět ten druhý. Z vlástní zkušenosti vím, že vlaky od Bzence tam jdou velmi špatně vidět kvůli zástavbě.
14.03.2008 (10:44)  
Bohužel jsem byl v nemocnici a tak jsem nemohl sledovat podrobnosti,proto prosím diskutující:je pravda,co píše iDNES,že cyklista objel nejen uzavřené závory a ignoroval výstražná světla,ale také tak říkajíc,,přehlédl" řadu stojících a čekajících automobilů? Pokud ano,tak to nemohl být zkrat myšlenak či náhodné zatemnění mysli,ale vysoce rizikové konání,o jehož nebezpečnosti musel nebožák vědět. Vždyť je to prakticky to samé,jako by začal rozebírat střelnou zbraň s nábojem v komoře a nasazeným zásobníkem.Díky za vysvětlení.
registrovaný uživatel M 
14.03.2008 (8:03)  
Jo, to se mi tak trochu stalo taky. Ale... Lezl jsi pres zavory nebo zabradli kolem toho busu? That´s it...
registrovaný uživatel milos  mail  
14.03.2008 (0:06)  
mr. web - dekuji.tak nejak si predstavuji normalni lid...
registrovaný uživatel Web 
13.03.2008 (21:20)  
M: Tak ještě jinak. Je to jako když vystoupíš z busu a jdeš přecházet na druhou stranu před jeho čumákem. Já se velmi dobře pamatuju, jak na mě kdysi řidič busu v panické hrůze gestikuloval a já nechápal co chce, dokud mi pět čísel od nohy neprofrčela felda... Pak byste o mě na nějaké buspage.cz psali že jsem si to zasloužil :-) Víckrát už sem to neudělal.

No, už tu psychologii nechám asi :) Začínám si po tom výčtu blbostí a dokonalosti všude kolem připadat jako nebezpečí pro své okolí...
  1 2 3 4 5 ... 9      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko