..: První změna JŘ, rébus pro Vás :..

Ilustrační obrázek Praha - České dráhy zveřejnily konečnou podobu změn v jízdním řádu, které vstoupí v platnost 3. března. Změn je mnoho. Od téměř bezvýznamné opravy chybného jména vlaku EC 147 Olše přes legalizace ad-hoc změn v řazení, které nastaly v důsledku optimalizace oběhů, až po rušení garanci služeb na palubě (zásuvky 230 V). U některých spojů se ale dočkáme i krácení jízdních tras či jejich změn, které by měly vyřešit nelogičnosti a rizika v obězích, jež se krátce po zavedení nového grafikonu několikrát spolupodílely na kolapsu dálkové dopravy. Vina za kolaps padla především na bedra náměstka GŘ Jiřího Koláře, byť zřejmě velkou část zodpovědnosti měli nést i špatně připravení dispečeři ČD. Jízdní řád se tak mění v době, kdy se jej už daří s přehledem plnit.

ŽelPage se pokusila shrnout hlavní změny a zároveň dát svým čtenářům možnost najít další, o něž se prostřednictvím komentářů podělí s ostatními. K tomu Vám postačí si otevřít link pod článkem, prostudovat první změnu a porovnat ji s tištěným JŘ.

Příjemnou novinkou je zavedení občerstvení formou minibaru na palubě Brněnských expresů v úseku Brno hl.n. - Pardubice hl.n. či opačně. Na spoji Detvan budou garantovány vozy s přípojkou 230 V, zato varšavská kurzová skupina spoje EC 107, EC 106, IC Moravia a vnitrostátní skupina vozů na R Cassovia o tuto službu oficiálně přijdou. Faktem je, že na Cassovii k tomu neoficiálně došlo již krátce po změně jízdního řád v prosinci 2007.

23. a 24.3. jedou vlaky EN Johannes Kepler v jiné časové poloze z důvodu odklonů způsobených stavební činností na německém území.

R 200 Silesia z Krakova je přetrasován do cílové stanice Praha-Smíchov namísto současného pražského Hlavního nádraží. Víkendový SC 511 Pendolino bude z Prahy-Holešovic odjíždět o 30 minut později. Asi největší změnou je asi zkrácení trasy spoje Ex Šohaj. Do odvolání jede v obou směrech úseku Olomouc hl.n. - Praha hl.n. pouze v pátek, sobotu a o svátcích.

zdroj: pdf 1. změny

Ilustrační foto: JTB


Honza Beránek / JTB , Josef Petrák Poslat mail autorovi | 20.2.2008 (18:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel JOHNZ 
21.03.2008 (10:48)  
M: Co ja viem, tak Urblik Gastro ...
registrovaný uživatel Qaws 
24.02.2008 (9:36)  
Matne si vzpominam, ze kdysi byl chvilku minibar i na vybranych rychlicich mezi Brnem a Jihlavou..
registrovaný uživatel M 
24.02.2008 (1:39)  
oka, dobry no... Akorat jedna vec - kdyz CD ten minibar nedotuji, tak kdo ho provozuje? Doufam, ze nenapises JLV...
registrovaný uživatel JOHNZ 
23.02.2008 (22:51)  
M: Sak ked si v tom minibare ludia nebudu nic kupovat, tak ho zasa rychlo zrusia ... CD ten minibar okrem toho jedneho kupe nijako nedotuju, takze preco to neskusit ... a on hlad je svina ...
22.02.2008 (4:09)  
Ještě ke změně lůžko Bánská Bystrica - Praha - Cheb se bude z R 374 na R 604 přeřazovat již v Havlíčkově Brodě mimo 7 kdy R 604 jede až z Prahy a přeřazení proběhne až v Praze.
registrovaný uživatel M 
21.02.2008 (21:14)  
tenzor - jo, driv jo. Ja to ale bral z pohledu roku 2008 - tj. ze dnes si MB s klimou asi kupovat nebudes:) Jinak nechani na trhu je v souvislosti s tim, ze ve stejne vete figuruji i CD prave to, co mne znervoznuje:-) A jo, ja znam zase par lidi, co maji drahy auta. To samo o sobe jeste neznamena, ze tvori na nasich silnicich vetsinu:-)
PS: Stejne jako muzes jit do jine hospody, tak obrazne receno muzes jinym vlakem a stejne jako z vlaku nemuzes prestoupit jinam, tak kdyz uz sedis v hospode, tak je taky tezky jit do jine - z tohodle uhlu pohledu je to fakt jedno, jestli "kamenna" nebo ve vlaku

gapa - 1.s tenzorem resime to, co se zmeny tyka a je to v clanku uvedeno. Jestli je potreba pouzivat jen slova v clanku uvedena, tak se omlouvam... 2.nebo jak by mela vypadat ukazkova debata o zmene jizdniho radu? Mame si s tenzorem vymenovat tipy na dobra lepidla?:-)))
registrovaný uživatel gapa 
21.02.2008 (20:12)  
Nějak se to tu s posledními příspěvky odklonilo od diskuze k článku o 1. změnách JŘ... :-( Proč mám takový pocit, že to není jen u tohoto článku...
registrovaný uživatel Praha hl. n.  mail  
21.02.2008 (19:43)  
babilon: Díky, budu si kupovat změnu poprvé.
21.02.2008 (19:35)  
Změnu dostanete zadarmo výměnou za kupón vystřihnutý z JŘ.
registrovaný uživatel tenzor 
21.02.2008 (18:13)  
M: ale kdybych si nic lepsiho koupit nemohl tak asi tezko - dejme tomu ze by za socialismu vyrabeli nejakou levnou klimu, myslim ze hromada lidi by si ji koupila uz jen proto aby machrovali pred sousedy. Lepsi auto nez skodovku by si nekoupili, protoze pro obycejneho cloveka nic takoveho dostupne nebylo. To je to co jsem chtel rict - expres by si zaslouzil lepsi vozy, ale lepsi to hned tak nebude a nevidim to jako duvod proc by tam nemohl byt minibar nebo treba bufet. Jestli se to vyplati bych nechal na trhu. Pokud bude za pul roku zprava ze provozovatel ukoncil cinnost, protoze byl prodelkovy, tak jsem to spatne odhadl :)
Jinak mel bych asi podotknout, ze ackoli sam do jidelnich vozu moc nechodim, znam vicero lidi, kteri kdyz jedou delsi dobu nez 1h, uz se shani ve vlaku po jidelnaku nebo baru, i kdyz by si samozrejme jidlo a piti mohli nakoupit pred cestou na nadrazi.
P.S.: ale je mozne zajit do jine hospody na ten Hoegarden, coz ve vlaku nejde :)
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko