..: Další nová tvář u ČD - Moravec místo Koláře :..

Ilustrační obrázekPraha - Personální zemětřesení na ČD pokračuje. V únoru nastoupil do funkce náměstka pro osobní dopravu Petr Moravec, dosavadní ředitel konkurenční Veolie Transport. Dosud spíše kritik Českých drah i Ministerstva dopravy ve funkci nahradí dosavadního náměstka Jiřího Koláře (45), který byl v posledních měsících několikrát otevřeně kritizován za nepříliš dobře promyšlený přechod na nový GVD. Pro Koláře byla vytvořena funkce náměstka GŘ pro provoz. ČD změnu nijak neavizovaly, je ale patrná z nové struktury vedení, zveřejněné na jejich webu. Moravcův příchod zřejmě souvisí s nástupem finančníka Petra Žaludy do vedení společnosti.

Moravec dosud působil jako šéf Veolia Transport a v této pozici se zasazoval o zavedení jednoho z prvních soukromých rychlíkových spojů v rámci ČR, konkrétně mezi Libercem a Pardubicemi. Díky tomu proslul jako nelítostný kritik Ministerstva dopravy, které podle něj k privátním dopravcům na českých kolejích přistupovalo velice laxním způsobem. Stejným způsobem kritizoval České drahy pro jejich monopolní postavení na trhu.

Ing. Petr Moravec se narodil v roce 1964, vystudoval stavební fakultu ČVUT a svou kariéru zahájil jako projektant ve státním podniku Pragoprojekt. Po revoluci působil mimo jiné i jako finanční ředitel Cinergy Global Resources, generální ředitel MEAS, člen vedení skupiny E.ON a od roku 2004 působil jako člen představenstva Veolia Transport ČR, kde se pozdeji stal i generálním ředitelem. Jedná se tedy o velice zkušeného manažera.

Dosavadní náměstek generálního ředitele pro osobní dopravu Ing. Jiří Kolář přechází do funkce, ve které bude odpovědný za provoz, dispečery a správu dopravní cesty.

zdroj: idnes.cz a Finančnínoviny.cz/ČTK, ŽelPage. Doplnil JTB.


Martin Hanzal | 8.2.2008 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel xAnri05  mail  
08.02.2008 (14:17)  
M: jsem cekal, ze se nekdo ozve.
Rozhodne Kolar je odbornik (obe jeho absolvovane skoly jsou dopravni a vystudovane obory zmerene na ekonomiku dopravy) se zkusenostmi z dopravy. Nevim uz, kdo by mel mit lepsi predpoklady pro tu funkci.
Samozrejme chapu, ze nekdo muze rict, ze nastupuje vybornej manager. OK. Ale ja nevim nic o tom, ze by pan Moravec neceho u Veolie dosahl. Mozna ano, ale ja bych z neho sveho namestka pro osobni dopravu CD neudelal. Uz jen pro ty jeho nazory. Neslucitelne s politikou firmy.
Doufam, ze me v dobrem prekvapi, ale obavam se, ze tato vladni garnitura a jeji "dlouhe noze" by me mohli prekvapit jen svym odchodem.
08.02.2008 (14:06)  
No já si tak řikám proč tam ten Moravec leze,že by to znamenalo rezignaci Veolie jezdit v ČR svými vlaky?Což je špatně,páč o jednoho konkurenta ČD méně.
No von ten Kolář byl kritizovanej,ale jako on přeci JŘ nedělá,takže za to nemoh,podle mě to Bazala na něj hodil.Jako kdyby byl k prdu tak ho vyženou a nebudou mu dělat další místo navíc.Tady je vidět že v tom něco nehraje, ale jedno je jistý, když se velkej kolos ČD rozkouskávává na ty dcery tak každá bude mít papaláše řídi, náměstky apod.takže těch krys nahoře bude víc,bude to stát všecho víc peněz a do tratí,vozů nepude nic.
08.02.2008 (13:06)  
Na ČD a.s. vstupuje nová krev. A to je dobře. Každá selka čas od časů vymění na dvoře kohouta, housera, kačera a další samce, aby potomstvo nebylo degenerované krvesmilstvem, tudíž málo užitečné. ČD a.s. totiž vyčerpaly ve svých řadách lidi s invencí a žily z podstaty. Ale i ta už byla na pokraji všech mezí. Jde o to, že všichni skalní Čéďáci si myslí, že bez nich to nemůže jít. Ale ono to půjde. Stačí jen připomenout mladoboleslavskou automobilku. Kdyby ji nekoupil VW a nedosadil schopné managery, tak by dnes měla tak asi 300 zaměstnanců a vyráběla by možná tak akorát "fúriky" pro celou EU. Přišla ale nová krev a dnes fabrika jede o 106. FRK
registrovaný uživatel M 
08.02.2008 (11:55)  
Jak souvisi titul v oblasti techniky a technologie (a ted pomijim to, ze jakykoliv titul jaksi ne zcela souvisi s kvalitou) s rizenim dopravy z pozice namestka CD?
Ten clovek vyviji nejake nove technologie, ktere pak CD pouzivaji? Tohle u CD delaji namestci? Hm...

Kazdopadne bych mel vybornej tip pro generalniho reditele teda... Nejakyho Prof., DrSc. v oblasti strojirenstvi... Sice o fungovani a rizeni podniku (mel jsem za to, ze namestek ma na praci hlavne tohle) nebude vedet nic, ale podstatne je, ze bude mit prestizni titul v oboru:-))
08.02.2008 (11:54)  
nu, nechame se prekvapit...
registrovaný uživatel xAnri05  mail  
08.02.2008 (11:37)  
No vyborne! Takze absolvent stavebni fakulty nahrazuje cloveka s tituly Ing. a Ph.D. Tedy cloveka s doktoratem v oblasti techniky a technologie v dopravě a spojích na pozici namestka pro osobni dopravu.
Doufam, ze se ten Moravec v tom alespon trochu vyzna. Ale podle jeho predchozich postoju se ponekud obavam, ze to je kozel zahradnikem, ne?
08.02.2008 (9:42)  
"Pro Koláře byla vytvořena funkce náměstka GŘ pro provoz.": tato funkce vznikla už k 1.12.2007 v souvislosti se vznikem Carga, ale na tuto pozici před 1.2.2008 nebyl nikdo jmenován. Za správu dopravní cesty (včetně řízení SDC) je odpovědný náměstek pro správu majetku.
08.02.2008 (8:32)  
Konecne ten podnik nekdo provetra. Nic proti mistnim odbornikum a nadsencum, ale v te firme se mysli se 40 letym zpozdenim. Jinak doufam ze je napdane, pronajimat nove soupravy.. a ne porad kupovat do majektu rekonstruovane sroty a to same plati pro udrzbu, ktera nestoji za nic, ale za to mohou spise mohou penize nez lidi.. Uvidime co se zlepsi .. Jinak CD drzim palkce, zaslouzi si to .. pral bych si, aby se mohli srovnavat napr s OBB ci DB, zatim ale nejsou ani zbla toho co funguje tam
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko