..: Policie ČR: kolejnice u Počernic úmyslně poškozena nebyla :..

Čelo jednotkyPraha-Dolní Počernice - Policie ČR v úterý zveřejnila závěry odborníků z oboru mechanoskopie, kteří zkoumali části na několik kusů prasklé kolejnice. Nebyly nalezeny žádné stopy, které by nasvědčovaly úmyslnému poškození. Úplně tak zkrachovala verze Českých drah prezentovaná tiskovým mluvčím panem Kubalou, že kolej byla naříznuta, čemuž údajně nasvědčoval opracovaný řez. Drážní inspekce od počátku tvrdí, že za nehodu mohl lom kolejnice, což nyní potvrdila Policie ČR. Zatím se ještě čeká na závěry pyrotechniků, kteří hledají pozůstatky možného výbuchu. Přímo na místě nehody při prvotním ohledání žádné stopy po výbuchu nenašli.

Drážní inspekce se nyní zaměří na příčinu vzniku lomu a na provádění předepsané kontroly stavu železničního svršku. České dráhy tvrdí, že byl svršek dva dny před nehodou kontrolován pochůzkářem. I toto si drážní inspekce prověří. Nyní je téměř jisté, že za nehodu nebude zodpovědný nikdo jiný, než ČD či SŽDC. Přesnou příčinu rozsáhlého lomu kolejnice určí až další vyšetřování.

Zdroj: ČTK

Fotogalerie z nakolejování pendolina dne 1.12.2007

Západ slunce, práce začínají První náprava se blíží zpět na koleje První náprava zpět na kolejích Druhý vůz byl mimo koleje všemi nápravami Lana drží podvozky u skříně pendolina, aby nedošlo k dalšímu poškození Návrat druhého vozu zpět na koleje Druhý vůz se vrací na koleje, třetí se připravuje
Snímky pořídil Tomáš Valenta, děkujeme.

Nick Poslat mail autorovi | 5.12.2007 (2:43)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
05.12.2007 (9:07)  
Ovšem, další úžasná lež z úst Kubaly... Tohle je vážně na podání trestního oznámení na šíření poplašné zprávy, protože on, bez jakýchkoli důkazů do televize rovnou prohlašoval, že kolejnice byla naříznutá. Pan Kubala není člověk na svém místě, pouze neustálým lhaním všechny přesvědčuje, že u ČD je vše v pořádku, zdražování není zdražování, zpoždění není zpoždění, atd. No tak nám od ledna ještě ČD zdraží, aby "dorovnali" rozdíl DPH...jsem zvědav, zda bude zdražení jen o 4%, nebo více, protože někdo bude muset jejich neustálé průšvihy zaplatit...no to vlastně budem stejně my všichni, z našich daní. Těším se, jak mne tu teď "modrá armáda" roznese v zubech :-)
05.12.2007 (8:14)  
A nejake predbezne zpravy o stavu podvozku 003 by nebyly? :)
editor nebo admin ŽP Karel Chýla  mail  
05.12.2007 (7:03)  
IDeeSák: přeci Venca Motyka...

Fotografie mi do schránky přišly 2.12., ale bohužel jsem byl pracovně vytížen a nedostal jsem se k tomu. Myslím ale, že i nyní jsou velmi zajímavé. Ještě jednou děkuji Tomášovi Valentovi, moc pěkné fotky.
05.12.2007 (7:00)  
Nakonec to ještě bude tak, že si to ČD způsobili sami a schválně, tady už by se člověk nedivil asi ničemu.
registrovaný uživatel Mato 
05.12.2007 (6:14)  
taktak. Nádherné fotky. Jen mám takový úsměvný dotaz. Ten plakát na boku "Bratislava 3h 47m" znamená co? Průměrnou dobu zpoždění? :D

Jinak bych plesknul Kubalu po frasni, prostě je jasné že nemůže hned přiznat chybu. Možná by to chtělo pro něj ještě jednu otázku jak se na to dívá teď, kdy předtím vyděsil polovinu železniční veřejnosti teroristickým utokem. Jojo mluvka, dělá svou práci dobře :D
05.12.2007 (5:16)  
Kdo zažaluje ČD za šíření poplašné zprávy o útoku na železnici? Fotky z nakolejování perfekt, škoda, že se neobjevily dříve.
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko