..: Policie ČR: kolejnice u Počernic úmyslně poškozena nebyla :..

Čelo jednotkyPraha-Dolní Počernice - Policie ČR v úterý zveřejnila závěry odborníků z oboru mechanoskopie, kteří zkoumali části na několik kusů prasklé kolejnice. Nebyly nalezeny žádné stopy, které by nasvědčovaly úmyslnému poškození. Úplně tak zkrachovala verze Českých drah prezentovaná tiskovým mluvčím panem Kubalou, že kolej byla naříznuta, čemuž údajně nasvědčoval opracovaný řez. Drážní inspekce od počátku tvrdí, že za nehodu mohl lom kolejnice, což nyní potvrdila Policie ČR. Zatím se ještě čeká na závěry pyrotechniků, kteří hledají pozůstatky možného výbuchu. Přímo na místě nehody při prvotním ohledání žádné stopy po výbuchu nenašli.

Drážní inspekce se nyní zaměří na příčinu vzniku lomu a na provádění předepsané kontroly stavu železničního svršku. České dráhy tvrdí, že byl svršek dva dny před nehodou kontrolován pochůzkářem. I toto si drážní inspekce prověří. Nyní je téměř jisté, že za nehodu nebude zodpovědný nikdo jiný, než ČD či SŽDC. Přesnou příčinu rozsáhlého lomu kolejnice určí až další vyšetřování.

Zdroj: ČTK

Fotogalerie z nakolejování pendolina dne 1.12.2007

Západ slunce, práce začínají První náprava se blíží zpět na koleje První náprava zpět na kolejích Druhý vůz byl mimo koleje všemi nápravami Lana drží podvozky u skříně pendolina, aby nedošlo k dalšímu poškození Návrat druhého vozu zpět na koleje Druhý vůz se vrací na koleje, třetí se připravuje
Snímky pořídil Tomáš Valenta, děkujeme.

Nick Poslat mail autorovi | 5.12.2007 (2:43)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
05.12.2007 (14:51)  
Nebyla to trojka, která ve zkušebním provozu najela na ten cizí předmět mezi Děčínem a Prahou, co tam položili dva malí školáci?
05.12.2007 (14:47)  
Nedělní změna jízného je dobrej marketingovej tah. ČD zdražej, ale ten tupej a otravnej substrát jim bude vděčnej za to, že nejsou příplatky EC/IC.
ČD nemůžou říct, že je to vinou špatné údržby, jelikož by se prořekly jak to tu blbě vedou. Snad to budou SŽDC udržovat líp, když to bude jejich jedinnej stálej příjem.
05.12.2007 (14:13)  
Karel Chýla: Pro pár lidí to bude levnější, pro velkou většinu dražší. Levnější myslím maximálně o 4 Kč, dražší mnohem víc... některé vzdálenosti budou dražší než dosud s EC (příplatek).
Škoda jen, že informace ČD vyznívají, že to bude pro všechny lepší, výhodnější apod. IDS JMK na rovinu napíše, že jsou dražší náklady, tak zdražují. A ne tak razantně jako ČD nebo Pražský dopravní podnik.
registrovaný uživatel M 
05.12.2007 (12:32)  
Ad tiskovy mluvci
Jak muze dopadnout tiskovy mluvci, ktery jen objektivne mlzi (ale nelze), jsme meli moznost videt v Reporterech CT a pripadu Trebic...

Ad zpravy na Nove
Nutno tentokrate rict, ze ta reportaz byla seriozni (a ta "slovni hricka" proc ne). Kdyby ten redaktor nemel tu hroznou bundu, ale neco slusnejsiho, tak by ani neslo poznat, ze to delala Nova
editor nebo admin ŽP Karel Chýla  mail  
05.12.2007 (12:00)  
Vždyť již včera večer byl zajímavá reportáž na TV N@VA... Musím uznat, že byla velmi zajímavá... kdo neviděl, mrkněte do TV archivu ...
Teď si nejsem jistý, ale pokud se nepletu, v rámci smluvního vztahu udržují koleje ještě ČD, potažmo SDC, která pod SŽDC půjdou až v průběhu roku 2008.
Pokud se pletu, opravte mě...
registrovaný uživatel happy 
05.12.2007 (11:29)  
No čd zase šlouply do lejna a novináři je za to roznesou v zubech.Myslím,že tv Noha na tuto chvíli čekala a ne moc dlouho.Navíc nevím,co se v tom tak angažovali??Přece normální by bylo okamžitě to hodit na podfinancování oprav a na neschopnost sždc.A ne z toho dělat kovbojku s bombou a magorem s pilkou v ruce..
05.12.2007 (10:46)  
K zdražování, někde jsem četl, že tento nový ceník nepočítá se zvýšením DPH. Vznikal v době, kdy se to ještě nevědělo. Dráhy prý zdraží o 4% k 1.7.2008. Ale berte to jako JPP, ruku do ohně bych za to nedal.
editor nebo admin ŽP Karel Chýla  mail  
05.12.2007 (10:01)  
ad zdražení:
Pokud je mi známo, od 1.ledna žádná změna v cenách není plánována. Jediná známá změna bude v platnosti od 9.12.2007, která je vcelku rozsáhlá. Pro někoho bude cesta o něco málo levnější, pro někoho dražší, záleží na konkréních případech.
A nejsem si úplně jistý, ale pan Kubala zřejmě říká ne to, co chce on, ale co chce někdo nad ním. Kdyby to neříkal, přišel by o místo...
05.12.2007 (9:26)  
Fabiatik: Teď tady poplašné zprávy šíříte Vy. Žádné zdražování od ledna nebude. Myslím na Dráze, všude jinde si ho užejeme až dost.
05.12.2007 (9:21)  
Fabiatik: Já jsem železničář a rozhodně Vás v zubech roznášet nebudu. Naprosto s Vámi souhlasím. Smutné je, že to není jen pan Kubala, kdo lže, ale i někteří lektoři DVI (Dopravní Vzdělávací Institut), když tam máme, jakož to řadoví zaměstnanci ČD, školení. Tak že ono se nelže jen veřejnosti, ale i samotným zaměstnancům ČD jakož to celku.
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko