..: Nehody a mimořádnosti :..

Ilustrační obrázekNehody a mimořádnosti - Po delší odmlce se opět dostáváme k souhrnu zpráv z oblasti nehod a mimořádností. Výčet nehod zde uvedených je pouhým zlomkem z celkového počtu nehod a mimořádností, které se staly a denně stávají na železnici.

Středa 17.10.

Ilustrační obrázekBeroun - Ve středu 17. října v 5.22 hodin se mezi Litení a Skuhrovem pod Brdy střetl osobní vlak jedoucí ze Zadní Třebáně do Lochovic s osobním automobilem Smart. Řidička v mlze sjela ze silnice do příkopu a s autem uvízla na železniční trati. Když vlak slyšela, šla mu naproti a snažila se strojvedoucího varovat. Zastavit vlak se jí však nepodařilo. Nehoda se obešla bez zranění, škoda dosáhla 40 tis. Kč na automobilu a 45 tis. Kč na vlaku. Provoz byl obnoven v 7.33 hodin.

Zdroj : Drážní inspekce

Sobota 20.10.

Rokycany - Jednačtyřicetiletý muž zemřel v sobotu po 14:00 při střetu s nákladním vlakem poblíž ulice V Trhovce v Rokycanech. Muž utrpěl zranění, která nebyla slučitelná se životem. Doprava na železnici byla ve směru na Prahu a Plzeň zastavena. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rokycan a profesionální hasiči Českých drah Plzeň. Vlak stál asi 200 metrů od místa střetu.

Zdroj: Katastrofy.com, Vlaky.net

Neděle 21.10.

Ilustrační obrázekVranov u Stříbra - K tragické události došlo v neděli po poledni v železniční zastávce v obci Vranov. Na místo ihned vyrazili profesionální hasiči Českých drah. Osobní vlak 7306 z Plzně do Chebu zde přejel dolní končetiny v nártech dvaapadesátileté ženě, která údajně vystupovala z rozjíždějícího se vlaku. Cestovalo s ní ještě dítě, které zůstalo uvnitř. Osobu sraženou vlakem transportoval do nemocnice vrtulník LZS. K nehodě došlo ve stanici na první koleji, rychlost projíždějících vlaků na druhé koleji byla snížena. Plný provoz byl obnoven přibližně po hodině.

Zdroj : Požáry.cz

Úterý 23.10.

Rokycany - Ke kuriózní dopravní nehodě vyjížděli v úterý 23. října 2007 po šestnácté hodině odpoledne profesionální hasiči z Rokycan a profesionální hasiči Českých drah. Řidič osobního automobilu Citroen Xsara v ulici Žďárská cesta v Rokycanech netrefil můstek, narazil do stromu a sjel do těsné blízkosti trati (směr Praha – Plzeň). Strom skončil navíc na trakčním vedení. V 16.44 hodin byla doprava na inkriminované koleji zastavena, na druhé koleji byl nařízen pomalý provoz. Po odstranění stromu z trolejí, vyproštění auta a kontrole trakčního vedení byl v 18.24 hodin obnoven plný provoz na trati . Nehoda se obešla bez zranění osob.

Zdroj : Požáry.cz

Středa 24.10.

Ve středu v 9.28 hodin se na železničním přejezdu v příměstské části Mladé Boleslavi - Bezděčín střetl rychlík jedoucí z České Lípy do Nymburka s automobilem Ford Tranzit. K nehodě došlo na přejezdu se světly bez závor. 20letý řidič dodávky nehodu nepřežil. Vlak odtlačil dodávku asi o tři sta metrů. Ve vlaku, v němž cestovalo asi dvacet cestujících, nebyl nikdo zraněn. Na místě zasahovali hasiči z Mladé Boleslavi a Českých drah. Škoda byla vyčíslena 100 tisíc korun na automobilu a 50 tisíc korun na vlaku. Světla na přejezdu byla v činnosti, zavinění tedy zřejmě nebude na straně železnice. Provoz na trati byl obnoven ve 12.53 hodin.

Zdroj : Katastrofy.com

Čtvrtek 25.10.

Ilustrační obrázekBlansko - Ve čtvrtek dopoledne zasahoval integrovaný záchranný sbor na nádraží v Blansku. Právě spěch se nevyplatil jednačtyřicetiletému muži z Jablonce, který chtěl na poslední chvíli chytit osobní vlak, stojící na nádraží v Blansku. Cestu k vlaku si však zkrátil přes koleje, kudy právě projížděl vlak Pendolino z Prahy do Brna. Sražený muž zůstal na místě ležet. Muž byl se středně těžkými zraněními dolních končetin převezen do Úrazové nemocnice v Brně.

zdroj : Blanenský deník

autor: Adys

Pátek 26.10.

Ilustrační obrázekPraha - Jak informoval server Novinky.cz, v pátek večer spadla trolej a zápalila budovu na nádraží v Bubenči. Tato informace se nezakládá na pravdě. Jak potvrdily České dráhy a Drážní inspekce, neznámí pachatelé způsobili požár objektu, který je určen k demolici. Následně vlivem žáru došlo k přepálení nosného lana a troleje. Pro zásah hasičů byl zastaven provoz, který byl definitivně obnoven v sobotu ráno ve 4:43 hod. K požáru došlo krátce po 18 hodině, škoda je odhadována na 6000,- Kč.

Jednalo se o opuštěnou budovu bývalého stavědla na děčínském zhlaví, které je hojně navštěvováno bezdomovci. Sílící požár následně zapříčinil přehoření troleje, která se od žáru přetrhla a tak bylo nutné přerušit provoz vlaků mezi Holešovicemi a Roztoky u Prahy. Podle očitého svědka Martina Doležela z tiskové agentury Pluspress k podobnému požáru v tomto objektu nedošlo poprvé. "Naše společnost sídlí hned naproti v budově Tetra a za čtyří roky působení na této adrese jsme viděli tuto malou stavbu hořet minimálně třikrát," řekl Doležel. Objekt byl navíc určen k demolici. Svojí existenci tak skončil dřív podobně jako objekt v Dejvicích, kde na jaře vyhořel bývalý útulek pro vlakové čety.

autor: Roman Hrůza, doplnění JRtrain, ověřeno u ČD a DIČR


JRtrain Poslat mail autorovi | 1.11.2007 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Česká republika (celá)


02.11.2007 (18:45)  
... nechápu, jak může škoda v Bubenči být jenom 6000. To počítali jenom poškození trolejí? Zásah hasičů a přerušení provozu muselo přijít na mnohem víc

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko