..: Aktuální stav prací na železničních koridorech v ČR :..

obrazekKoridory - Máme tu polovinu dubna a stavby na českých koridorech se množí. Vezmeme to tedy popořádku:
Na prvním koridoru skončila výluka 1.TK Choceň - Zámrsk a ihned na ní navázala výluka 2. TK, současně se sudou kolejovou skupinou v Chocni. Dále se blíží ke konci výluka 1. TK Přelouč - Řečany n.L. a 1. část výluky liché kolejové skupiny v Řečanech. Během více než sedmitýdenní výluky se zde stalo několik případů poruchy traťového zabezpečovacího zařízení a to výrazně zkomplikovalo železniční dopravu na této trati. Společnost Chládek & Tintěra má na svých stránkách webovou kameru, která je umístěná v žst. Řečany nad Labem. Nevýhodou je reload 5 minut. Na stránkách mají i archiv od 15.3.04.

Na 2. koridoru pokračuje do 21.5. výluka 2. traťové koleje mezi Hl. Životicemi a Studénkou včetně výluky sudé skupiny v Životicích.
Na odbočné větvi mezi Přerovem a Č. Třebovou pokračuje do 22.4. výluka 1.TK Střeň - Červenka + lichá skupina ve Střeni. Dne 23.4. na tuto výluku naváže výluka 2.TK a sudé skupiny ve Střeni. 24.4. bude zahájena velmi dlouhodobá výluka na sedmikilometrovém úseku Grygov - Olomouc, která potrvá až do 20.7. Do 20.4. je vyloučena 1.TK Lukavice - Zábřeh i s lichou skupinou v Zábřehu. Ihned na ní naváže výluka 2.TK a sudé skupiny. Od 12.4. je též využívána odbočka Tatenice, která vznikla mezi žst. Krasíkov a Hoštej, aby nebyl vyloučen celý úsek, ale vždy jen část. Do 7.5. bude totiž vyloučena 2.TK Krasíkov - odb. Tatenice (1část). Výluk je tedy celá řada a tak bude velice těžké provézt vlak s hokejisty z Prahy do Ostravy či naopak za tři a půl hodiny. Možná, že se to povede, ale na úkor pravidelné dopravy. Pokud chcete zachytit na svůj fotopřístroj současný provoz v okolí současného Krasíkova, máte šanci až do 8.srpna 2004, kdy by měl být zahájen provoz v 2.TK v novém krasíkovském tunelu. Krasíkov 1 (blíže ke stanici Krasíkov) měří 1098 metrů; Krasíkov 2 - 140 metrů. Mezi těmito tunely bude viadukt, na kterém bude nová zastávka Tatenice (Stávající trať a zastávka Tatenice bude opuštěna). Tento úsek stavby bude mít tedy několik dominant.

Karel Chýla Poslat mail autorovi | 13.4.2004 (22:45)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu Česká republika (celá)

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko