..: Nehody a mimořádnosti - 35.týden :..

Nehody a mimořádnosti - Zde je krátký přehled některých mimořádností a nehod související se železničním provozem, které jsme posbírali v médiích. V přehledu jsou zahrnuty i dvě sobotní nehody na jihu Čech.

Pondělí

Pardubice - V pondělí v 5.47 hodin se v Holicích na Pardubicku střetl motorový osobní vlak jedoucí z Vamberka do Holic s dodávkou Renault Master. K nehodě došlo na železničním přejezdu s výstražnými kříži a byl při ní lehce zraněn řidič dodávky. Škoda byla vyčíslena 100 tisíc korun na vlaku, 100 tisíc korun na automobilu a v řádech tisíců korun na trati a přívěsném vozíku. Rozhledové poměry u přejezdu byly dobré. Provoz na trati byl obnoven v 9.22 hodin.

Zdroj : Drážní inspekce , Katastrofy.com

Olomouc - V pondělí 27. srpna byl v 7:12 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár traťového vozíku na bohuňovickém nádraží. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce a ze Šternberku, dobrovolní hasiči z Bohuňovic a profesionální hasiči ČD. Hasiči po příjezdu na místo případu zjistili, že celý vozík je v plamenech a uvnitř je svařovací souprava (1 kyslíková a 1 acetylenová láhev). Hasiči lahve z hořícího vozíku vynesli a současně s hašením požáru je začali ochlazovat. Po provedeném průzkumu byla v hořícím objektu nalezena další svařovací souprava, kterou hasiči rovněž vynesli a ochladili. Výše škody je v šetření Policie ČR, příčina vzniku požáru je také v šetření, nejpravděpodobněji se jednalo o nedbalost.

Zdroj : Pozary.cz

Pátek

Praha - V pátek odpoledne srazil vlak Pendolino na trati mezi Prahou - Běchovicemi a Úvaly u Prahy člověka. Ten na místě podlehl vážným zraněním. Nehoda se stala ve 13:40. Vlak jel z Prahy do Ostravy. Je možné, že se muž rozhodl tímto způsobem ukončit svůj život. Škoda na vlaku byla vyčíslena na 70 tisíc korun. Jak uvádí Novinky.cz, podle Drážní inspekce stojící souprava provoz na frekventované trati nezastavila, vlaky jezdily po ostatních kolejích. Podle jiných informací (očité svědectví cestujících) byly odřeknuty vlaky Os 9375 (odj. z Prahy-Masarykova nádraží v 14:37) a Os 9376 (odj. z Českého Brodu v 14:35) bez náhrady. Další vlaky měly zpoždění kolem 30 minut

Zdroj : Novinky.cz

Praha - Podle očitého svědka došlo v pátek ve večerních hodinách, kolem 19.30 k usmrcení osoby osobním vlakem č. 9953 (jednotka 451) na trati 171 mezi Prahou Smíchovem a Malou Chuchlí. Osobní vlak jel z Berouna do Prahy.

Sobota

Vodňansko - Mezi stanicí Vodňany a dopravnou D3 Bavorov na trati ČD 197 (Číčenice - Volary) se v sobotu ráno v 8:10 srazily osobní vlaky 18003 (Volary - Číčenice) a 18032 (Číčenice - Prachatice). Tyto vlaky pravidelně ve všední dny a v sobotu křižují v dopravně Bavorov. Z důvodu čekání na zpožděný přípoj v Číčenicích, R 667 z Plzně, byl vlak Os 18032 opožděn. Podle vyjádření drážní inspekce pro tisk je za nehodu zodpovědný strojvedoucí Os 18003, který si spletl dny a myslel si, že je neděle.

Celá zpráva

Tábor - V sobotu v 8:12, na železničním přejezdu v Táboře, nedaleko objektů zakladních škol, vykolejil osobní vlak 28406 z Tábora do Bechyně. Ve vlaku cestovalo 60 cestujících, žádný z nich nebyl při nehodě zraněn. Na trati je zavedena náhradní autobusová doprava a k místu nehodové události vyrazil nehodový vlak DKV České Budějovice. V místě nehody je traťová rychlost nejprve 10 km/h, následuje 40 km/h. Trať zde kříží dva přejezdy. Na prvním z nich souprava vykolejila jedním podvozkem - nejvzdálenějším od lokomotivy (vůz řady Bmto). Souprava ale pokračovala v jízdě (cestou kosila vegetaci vedle trati). Na druhém přejezdu však po najetí na pevný povrch zamířil vůz na silnici a zabořil se do blízkého svahu. Přitom došlo k povalení světelného návěstidla a rozbití okna vozu Bmto.

Celá zpráva


JRtrain Poslat mail autorovi | 3.9.2007 (21:41)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Česká republika (celá)


04.09.2007 (13:21)  
JRtrain: Jednalo se jen o inkriminovaný vlak, resp. o cestující z něj. Ti byli odkázání na autobusy mhd
04.09.2007 (12:29)  
Praha - Podle očitého svědka došlo v pátek ve večerních hodinách, kolem 19.30 k usmrcení osoby osobním vlakem č. 9953 (jednotka 451) na trati 171 mezi Prahou Smíchovem a Malou Chuchlí. Osobní vlak jel z Berouna do Prahy. V důsledku nehody byl přerušen provoz na trati a zavedena NAD.

K této zprávě, NAD nebyla vůbec nasazena. A cca od 20.00 hod do 23.00 hod nejel z Berouna do Prahy žádný osobní vlak. Přičemž v úseku Praha Radotín - Praha Smíchov byla zavedena mezistaniční jízda po nesprávné (jedné) koleji. /hradla nestavěla/.
2 rychlíky jely odklonem přes Krč a Vršovice.
04.09.2007 (12:36)  


Zřejmě jsem mšpatně pochpil vaši informaci o tom, že cestující z vlaku přestupovali na autobusy... omlouvám se
registrovaný uživatel vydRa  mail  
04.09.2007 (5:17)  
A taky myslim, ze se oficialne celou noc ucim na zkousku, ale neoficialne delam kulovy a tudiz nejen, ze me zitra vyrazej ale jeste nebudu nevyspalej :P
registrovaný uživatel vydRa  mail  
04.09.2007 (5:14)  
Ja myslim, ze na teto strance jsou vlacci zivi a tudiz je vse v poradku. ;)
03.09.2007 (23:53)  
Další vlaky měli zpoždění.

Ach ta čeština...

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko