..: Na Bruntálsku narazil motocyklista do vlaku :..

Ilustrační obrázekBřidličná - Těžké zranění dvaadvacetiletého motorkáře si ve čtvrtek večer vyžádala na Bruntálsku dopravní nehoda, při které se motocykl srazil s vlakem. Motorkář po kolizi uvízl pod soupravou osobního vlaku, museli jej vyprostit hasiči. Řekl to jejich mluvčí Petr Kůdela. Zranění utrpěl i o rok starší bratr řidiče, který s ním na motocyklu jel.

Motocykl se s vlakem srazil na železničním přejezdu v Břidličné na Bruntálsku na trati č. 311 mezi Bruntálem a Rýmařovem. Hasiči se o ní dozvěděli od svědka po 19:30. "Hasiči vyprostili motorkáře, uklidili silnici a místo nehody předali hasičům Českých drah. Provoz na železniční trati nebyl omezen," řekl mluvčí.

Dodal, že zraněného motocyklistu přepravil s těžkým zraněním do ostravské fakultní nemocnice vrtulník. Mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar řekl, že nehoda se stala na přejezdu se světly bez závor. "Vše nasvědčuje tomu, že zavinění nebude na straně železnice, světla na přejezdu byla v činnosti," řekl mluvčí s tím, že škoda byla vyčíslena na 20.000 korun.

zdroj: ČTK


Jiří Hovorka Poslat mail autorovi | 27.7.2007 (21:31)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Moravskoslezský


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel taz 
30.07.2007 (9:11)  
Co je lepší? najít finance pro mimoúrovňové křížení nebo odklízení vraků a mrtvol z přejezdů. Například na koridorech se proinvestovalo plno peněz, závory však zůstavají. Ať jsou důvody jakékoliv, lidský faktor stále působí nehody. Takové TGV sice jezdí rychleji, ale místy je trať i oplocená, úrovňové křížení se silnici také nehrozí.
30.07.2007 (6:50)  
Brzdná dráha byla kolem 5 m.
registrovaný uživatel milos  mail  
29.07.2007 (23:52)  
frantisku, boha! herr cestujici to snad objasnil dobre - proste prijizdel z kopce po silnici k zavrenym srankum s projizdejicim vlakem a ac chtel, tak to proste nebrzdilo! s autem ujel do te doby asi 500 metru od servisu.
btw nechci nikoho omlouvat s tim, ze chtel projet stazeny sranky pred vlakem, ale ani muj strycek neni jedinny, koho znam, ze proste pred stazenymi srankami s projizdejicim vlakem nedobrzdil!
a co ctu od "mirekmirk"a, tak to mohlo byt neco podobneho. nemyslim si o komukoliv, ze pod vlak vjede schvalne, zvlast na motorce... (i kdyz pochopitelne je chyba na strane jeho)
29.07.2007 (18:20)  
Frantisek: Prošlápnout brzdu naprázdno, znamená že jsou brzdy v pr... (nefunkční).
29.07.2007 (16:58)  
K nehodě došlo na žel. přejezdu Břidličná - zastávka. Motocyklista odbočil z hlavní na vedlejší ( kolmá odbočka ) a po asi 50 m je přejezd, trať je dobře viditelná. Odhadovaná rychlost motorky byla asi 50 km / hod, na této vzdálenosti z křižovatky nelze nabrat více. Řidič motocyklu na české 350ce patrně přehlédl vlak, brzdná vzdálenost byla velmi krátká a snažil se asi položit motocykl na bok. Při pádu stroje jeho bratr do něčeho narazil hlavou, kterou měl velmi rozbitou včetně lebeční kosti. Řidič spadl s motorkou pod vlak a byl vlečen asi 15 m, byl pochroumán, ale chodil a komunikoval. 809 měla v té době asi 30 - 40 km/hod, za přejezdem je totiž zastávka, kde měla zastavit, poškozen měla pluh, VÚD bylo v provozu, Podle vyprávění otřeseného strojvedoucího J. zaznamenal autor.
29.07.2007 (16:56)  
milos: Prošláp brzdu naprázdno? Jak tomu mám rozumět? Jako že za tu nehodu mohl dlouhý vlak? Je normální nebrzdit před křižovatkou, kde mi svítí červená, a svádět nehodu na vozidlo v kolmém směru, které mělo volno? ;-)
registrovaný uživatel Web 
28.07.2007 (21:17)  
Ano, psychotesty budou jiste velice precizni, pri tom mnozstvi ridicu :)) Aby pak psychologové nemuseli chodit k psychiatrům :)

MMCH osobne se nepamatuji na ULZ na psychotest, ale mozne to je, uz to budou tri roky. Za dva roky zjistim :)) Kazdopadne na vetrone psychotesty nebyly, akorát EKG u sportovni, ktere ze me okamzite po prisati odskakalo :))
registrovaný uživatel taz 
28.07.2007 (20:47)  
860 003, kolik procent takových "člověků" odhadujete v populaci celkově?
28.07.2007 (20:19)  
Pokud někdo přechází na červenou, chodí v kolejišti tam kde jsou podchody, pouští na celý vůz sluchátka atd. atd., prostě chová se jako by byl na zeměkouli sám, nemá za volantem co dělat, natož potom za řídícim pultem čehokoli. Takovému člověku patří jenom lopata a to ještě pod přísným dohledem. A takovýto povahový rys zjistí každí schopný psycholog. Pokud někdo zavrhuje psychotesty, sám se bojí o řidičský průkaz.
28.07.2007 (20:06)  
ad Ajemgud : přečtěte si něco o psychologickém vyšetření - to není kouknutí se do hlavičky, zda tam nesedí nějaký černý šváb.

Výsledkem psychologického vyšetření "na jakoukoli činnost" je pouze zjištění, zda vyšetřovaný má nebo nemá z psychologického hlediska předpoklady pro výkon uvedené činnosti … nikoli zda je schopen nebo neschopen tuhle činnost dělat.
Ve skutečnosti záleží na subjektivním názoru psychologa, takže u jednoho psychologa vyšetřovaný neprojde, u jiného projde. Záleží na tom, jak se výsledky tzv. baterie testů "vejdou nebo nevejdou" do předem nalinkovaných škatulek … přesněji řečeno, jak se psycholog dívá na případné odchylky od takzvaného "normálu" …

Např. podle některých psychologů nemůže povahově introvertní osoba dělat průvodčího …

Výsledky mohou být ošidné – kdysi mi jeden přednosta stanice ukázal závěr psychologického vyšetření adepta na funkci průvodčího > neschopen >>>>> vzhledem k tomu, že pan přednosta měl se příslušným psychologem "své" zkušenosti, "neschopnost" si vysvětlil po svém, adepta zaměstnal a říká mi "je to nejlepší průvodčí ve stanici …"

Prostě, že se někomu jednou duševně přitíží a rozhodně se závodit s vlakem, tak tohle nikdo nikdy předem nezjistí …
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko