..: Německý soud povolil strojvůdcům dál stávkovat :..

Ilustrační obrázekBerlín - Hlavní německý pracovní soud v Mohuči zrušil své předběžné opatření, jež bránilo vlakovým strojvůdcům zastavovat spoje v rámci výstražných stávkových akcí. Strojvůdci se tak v případě neúspěchu čtvrtečních jednání budou moci opět domáhat svých nároků stávkami. Strojvůdci chtěli pořádat stávkové akce i poté, co se ostatní železniční odbory na mzdových podmínkách dohodly. V úterý sice soud vydal předběžné rozhodnutí, jímž stávky strojvůdců zakázal, nyní ale stávkám opět nic nebrání.

Stávky na železnicích v posledních 2 týdnech periodicky paralyzovaly železniční přepravu v Německu. Trvaly vždy asi 4 hodiny a stály železnici přes zhruba 280 milionů korun denně.

V pondělí se železniční společnost Deutsche Bahn dohodla se dvěma odborovými svazy Transnet a GDBA, zastupujícími 134.000 zaměstnanců, na zvýšení mezd o 4,5%. Odbory strojvůdců GDL ale dohodu neakceptovaly a požadují nárůst mezd až o 31%. Další jednání se povede ve čtvrtek. Generální ředitel Deutsche Bahn Hartmut Mehdorn ale dohodu s mnohem lepšími podmínkami pro strojvůdce než pro ostatní zaměstnance zásadně odmítá.

zdroj: iDNES


Adys Poslat mail autorovi | 16.7.2007 (23:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Německo

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko