..: Z další nehody na přejezdu vyvázl řidič jen se zraněním hlavy :..

Ilustrační obrázek
autor: Martin HrubešHolostřevy - O obrovském štěstí může mluvit 66letý řidič Škody 120, který vjel včera krátce po 17. hodině na koleje přejezdu u Holostřev na Tachovsku právě ve chvíli, kdy tudy projížděl vlak. Motorový vůz 810.676 do auta narazil a odhodil jej několik metrů stranou. Bok vozu na straně spolujezdce byl zcela zdemolován, řidič z nedalekého Stříbra však vyvázl jen se zraněním hlavy. "Tak tohle jsem zažil poprvé," kroutí hlavou strojvedoucí vlaku Zdeněk Merunka, který má za sebou dvanáctiletou praxi.

Strojvedoucí začal houkat a brzdit, zastavit už ale nestačil. Nehoda se stala na trati číslo 178, spojující Bor u Tachova a Svojšín. Lokálka zůstala stát 65 metrů od vozu. Na předním nárazníku zůstalo viset přední sklo automobilu. Cestující vlaku neutrpěli žádná zranění. Řidiče odvezla záchranná služba na chirurgii nemocnice ve Stodu. Policie nehodu dále šetří. Jednou z verzí možných příčin je přehlédnutí signalizace řidičem.

Výstražná signalizace fungovala

Výstražná signalizace u přejezdu byla podle strojvedoucího po celou dobu v provozu. "Šla ještě, když jsem šel k přejezdu. Řidič už v autě nebyl, seděl vedle a pomáhali mu jiní řidiči." O fungující signalizaci mluvili také drážní hasiči, kteří se odvolávali i na 2 údajné svědky. "Samozřejmě to bude ještě předmětem šetření," uvádí Josef Junk, vrchní inspektor Inspektorátu bezpečnosti železničního provozu Plzeň. Auto totiž urazilo zabezpečovací zařízení přejezdu. "Trať zprovozníme hned, jak bude odvezen vrak. O něco déle bude trvat oprava zabezpečovacího zařízení a vytržených kabelů. Zvládneme to ale ještě dnes," informoval. Vlak jel v době střetu rychlostí asi 50 km/h a vznikla na něm škoda zhruba za 20 000 Kč.

zdroj: Právo a iDNES


Adys Poslat mail autorovi | 28.6.2007 (21:00)
Související zprávyopen/close

  1 2 3      Zpráv na stránku:   
29.06.2007 (19:34)  
2 Frava: Jen se neboj. Řidič, který zaviní střet na přejezdu, samozřejmě dostane tučnou pokutu a také šest trestných bodů.
registrovaný uživatel Frava  mail  
29.06.2007 (18:10)  
Možná by částečná úhrada nákladů z viníkovi peněženky za záchranářskou operaci byla aspoň trochu odstrašující, ale musela by být v desítkách tisíc a nejméně 6 bodů na řidičáku,protože se jinak nikdy český řidič nenaučí respektovat zákony a vyhlášky pokud mu někdo nešáhne pořádně do peněženky. A ať tady nikdo neargumentuje, že je to drastická, drastické je to, že desítky blbů na přejezdech ročně si do hrobu veme s sebou i ostatní lidi v autě.
registrovaný uživatel stoupa  mail  
29.06.2007 (16:44)  
Jak jsem svévolně již několikrát pravil:

Dráha (a v jejim rámci její zaměstnanci)na přejezdech požívá nedostatečnou právní ochranu. Včetně regrese na "nedrážní" účastníky nehod.
registrovaný uživatel Tom  mail  
29.06.2007 (15:59)  
Tak přehlednější místo ani neznám..to fakt musel jet buďto proti slunci a nevědět, že je tam přejezd a jet naslepo, nebo to chtěl stihnout...
registrovaný uživatel pepap 
29.06.2007 (7:46)  
Upřesnění k úhradě nákladů na léčení. Náklady na léčení účastníků dopravní nehody skutečně hradí zdravotní pojišťovna. Ale ta potom uplatňuje regres u pojišťovny, u které je pojištěno vozidlo viníka nehody. Takže v konečném důsledku nejdou náklady na léčení z prostředků zdrav.pojištění.
29.06.2007 (7:18)  
2 Cestující: v tom případě bych nechtěl vidět ceny pojištění :-)
28.06.2007 (23:45)  
Výpravčí: Píšu "kdyby"! Neboj ony by se pojišťovny přizpůsobily.
28.06.2007 (23:34)  
2 Cestující: tak se zkus zeptat v nejbližší pojišťovně :-)
V pojistných podmínkách máš jen škody na majetku a ušlý zisk popřípadě trvalé následky :-)
28.06.2007 (23:32)  
Výpravčí: Já to myslel tak, že kdyby viník nehody měl hradit i výjezdy, pravděpodobně by to stejně šlo z pov. ručení.
28.06.2007 (23:20)  
2 Cestující: nevím jak ostatní, ale já jsem z tvé reakce na Frava odvodil, že se z poviného ručení hradí záchranka i pobyt v nemocnici :-)
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko