..: Víkendové rozmary počasí a lidí :..

Ilustrační obrázekDrahotuše - Páteční večerní bouřka si vybrala za cíl kromě jiného také trakční vedení mezi stanicemi Drahotuše a Lipník nad Bečvou, kde právě projížděla žehlička 111.016 v čele vlaku Pn 60114. Následkem úderu blesku do troleje poblíž lokomotivy začala žehlička hořet. Na trati bylo na půl hodiny vypnuto napětí v troleji, aby mohli hasiči lokomotivu uhasit.
Rozsah poškození lokomotivy nám není znám.

Ilustrační obrázekBludov - Spadlý strom zatarasil v sobotu odpoledne železniční trať mezi Rudou nad Moravou a Bludovem. Přes hustý déšť nebyl z dálky vidět a spěšný vlak 1702 do stromu ve 14:15 najel a vykolejil. Strojvedoucí strom uviděl na poslední chvíli a nemohl najetí zabránit. Nikomu z více než stovky cestujících se nic nestalo. Jediná škoda byla způsobena Českým drahám na podvozku vlaku - téměř půl milionu korun (pravděpodobně byl poškozen podvozek motorového vozu řady 843).
České dráhy zavedly náhradní autobusovou dopravu, která až do desáté hodiny večerní nahrazovala vlaky - nakolejení motorového vozu vozu se podařilo až krátce po deváté večer.

Ilustrační obrázekMariánské Lázně - V sobotu v půl sedmé večer cestující rychlíku 759 (Františkovy lázně - Praha) ucítili náhlé prudké brždění vlaku, až zastavil úplně mezi dopravnou Valy u Mariánských Lázní a Mariánskými Lázněmi. Během chvíle se dozvěděli, že vlak přejel sebevraha. Na místo přijeli záchranáři, aby odstranili následky nehody.
Provoz na trati byl obnoven po dvou a půl hodinách.

Zdroj: iDnes, ČT

Na této newsce se spolupodíleli: "Tony" a "Gribik"


Karel Chýla Poslat mail autorovi | 27.6.2007 (23:19)
Související zprávyopen/close

registrovaný uživatel xAnri05  mail  
28.06.2007 (22:50)  
Karel Chyla: Me napriklad rejpalove typu Lenin ci Burgan nezajimaji, i kdyz obcas jejich komentare snizuji uroven ŽP.
Co se tyce teto newsky je sice podnekud opozdena, v tom maji pravdu, ale zase shrnuje vice drobych udalosti najednou a tim ma svou hodnotu.
Na druhou stranu se zde objevuje cim dal casteji rada opravdu HOT newsek primo z terenu, ktere jinde nejsou. To uz nikdo z tech rejpalu neoceni.
28.06.2007 (19:18)  
Souhlasim se soudruhem Volodou Leninem.
Mimochodem když jsem sem dával newsku tak jste mi ji sem nedali a tu druhou taky ne a to jsem to hodinu vopisoval z Práva.
Bych to naložil a vodvez do šrotu tu zabku počítačem,trochu zaprší a kiksne to na dlouho jax svin a nikdo nevi co s tim.
editor nebo admin ŽP Karel Chýla  mail  
28.06.2007 (13:54)  
Ad Voloďa: Podle mě není můj sloh až tak špatný, jak tvrdíte... Nutno podotknout, že tento web je hobby několika lidí, kteří chodí do školy nebo pracují a veškerý obsah, který je na ŽelPage dělají ve svém volném čase. Jedinou odměnou jim je spokojenost a hojnost čtenářů. Jenže když se najde s prominutím takový rejpal jako vy, přestane je to bavit, protože jim tu práci a snahu znechutíte.
Spousta lidí tady již napsala pár zpráviček, snažili se, sice nebyl jejich sloh stoprocentní, ale chtěli přispět trochou do mlýna. Pak ale přišel někdo, kdo jim práci zkritizoval a je to přestalo bavit...
28.06.2007 (13:06)  
Pokud zatoužím po čerstvých zprávách neželezničních, budu hledat na Vámi zmíněných stránkách. Pokud hledám zprávy z železničního prostředí, pročítám mimo jiné i Žp, protože Reuters nebo CNN se budou o naše železnice zajímat jedině v případě zvlášť velké katastrofy.
editor nebo admin ŽP Vlad  mail  
28.06.2007 (12:55)  
Voloďa Lenin: Pane klego, toužíte-li po "hot news", tak zkuste Reuters, AFP, ItarTass, ČTK, CNN a podobné webovské stránky!
28.06.2007 (12:41)  
kliminho:

Pokud zpráva (místním newspeakem newska) informuje o několik dní staré události, měla by obsahovat trochu víc informací než "není nám známo" nebo "pravděpodobně".

K. Chýla:

Od šéfredaktora rádobyprestižního webu bych očekával poněkud vyšší úroveň práce. Tohle je tak na úrovni školního časopisu. Ovšem dokud budete na kritiku reagovat podle šablony "ještě jsi nic nenapsal/nevyfotil, tak do toho nemáš co kecat", zřejmě se zlepšení nedá očekávat.
28.06.2007 (7:25)  
Voloďa Lenin:Články tady nejsou psány na kvalitu slohu ale na informovanost!Dík za info.
27.06.2007 (23:59)  
Jednak nevím, proč jsou jako aktuality uváděny pět dní staré a přitom nepříliš významné události a dále mě zaráží vysloveně dětský sloh pana šéfredaktora.
28.06.2007 (0:07)  


Člověk se nemůže zavděčit každému a už vůbec ne tomu, kdo nenapsal ani jednu newsku ani jeden článek, ale na kritizování je expert...
registrovaný uživatel tony 
27.06.2007 (23:39)  
Ještě doplním k tomu Bludovu - byla to 843 001-9, na http://www.ityden.cz/ je na titulce (i když miniaturní) fotka z místa nehody.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko