..: Novinky ČD pro držitele In-karet/Rail Plus :..

Ilustrační obrázekPraha - S blížícím se časem letních dovolených přináší České dráhy svým zákazníkům, kteří jsou držiteli bezkontaktních In-karet/Rail plus, řadu nových služeb, které mají učinit cestování vlakem příjemnějším a snazším. Paleta stávajících služeb se rozšiřuje o nové varianty aplikace In-gold s platností týden, měsíc nebo tři měsíce.

Díky této nabídce mohou držitelé In-karet cestovat po dobu platnosti dokoupené aplikace In-gold 1. třídou ve všech kategoriích vlaků, přičemž pro využití povinně místenkových spojů kategorie SuperCity lze i nadále využít zvýhodněnou cenu rezervace 86 Kč. Po skončení platnosti dokoupené aplikace bude karta i nadále funkční s původní aplikací In-zákazník, In-junior nebo In-senior. Další novinkou je možnost dokoupení aplikace In-zákazník na dobu kratší než standardních 36 měsíců. V takovém případě je cena aplikace stanovena na 0,60 Kč za každý den platnosti.

Aktivaci dalších aplikací na In-kartě je možné provést v kterékoli železniční stanici vybavené systémem pro elektronický výdej jízdních dokladů. Výjimkou je aplikace In-gold, kterou lze dokoupit pouze ve vybraných železničních stanicích. Síťová jízdenka In-gold je první jízdní doklad ČD, o němž se údaje získávají výhradně elektronickým načítáním (cestující nemá klasickou papírovou jízdenku). Údaje o platnosti aplikace jsou uloženy v čipu Mifare DESFire s anténou, proto si tuto aplikaci může zakoupit pouze držitel In-karty/Rail plus.

Ceníky aplikace In-Gold

Týdenní In-gold pro 1. a 2. třídu stojí 810 Kč, měsíční 2.700 Kč a čtvrtletní 7.200 Kč. U roční verze této síťové jízdenky zůstává cena 22.000 Kč.

zdroj: In-Gold a informační e-mail zaslaný držitelům In-karet/Rail plus)


Juraj Kováč Poslat mail autorovi Ohodnotit na Flattru | 20.6.2007 (23:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
22.06.2007 (2:01)  
Hm, hm, uz to ctu... Diky...
registrovaný uživatel OndraS 
22.06.2007 (1:36)  
To přednost platí, ale příliš nedoporučuju. Zkoušel jsem to jednou v Holešovicích tři minuty před odjezdem pendolina do Ostravy. Klasicky jela jedna pokladna a před ní fronta tak na deset minut. Skončilo to nepříjemným dohadováním s člověkem, který byl na řadě a neměl o dané přednosti tušení(a jeho vlak odjizdel asi za 20 minut). Říkal, že to jsou ho....ny a ať jdu někam. Bohužel se paní pokladní neměla sama k tomu, aby mu řekla, jak to je a já byl od okýnka oddělen právě tímto příjemným mladým mužem. Nakonec se jí sám zeptal, aby mi dokázal, že kecám a abych mu dal pokoj. Musel ale odpálit on. Stihl jsem to taktak...

M: ano přesně tak. eLišku musíte vyzvednout v počátečním městě zakoupené relace. A to vždy jen tu nejbližší jízdu. I když si tedy muzete najednou objednat na pondeli Ostrava - Plzen, v pátek zpet a na další týden to stejné, nemuzete si v to pondeli vyzvednout i tu na dalsi tyden. Po prijezdu do Plzne se ale dá hned vyzvednout ta patecni.
registrovaný uživatel M 
21.06.2007 (22:55)  
Ted teda dalsi dotaz - mam te Georgo chapat tak, ze kdyz jsem Ostravak a koupim si Ostrava-Plzen, tak jsem v pohode, ale Plzen-Ostrava mi v Ostrave nedaji?
21.06.2007 (21:40)  
danovy poradce: tu ale ide presne o to, aby si eLišku mohol používať IBA z toho miesta, odkiaľ ju máš kúpenú. Totíž, keď si kúpiš Ostrava - Plzeň, tak samozrejme môžeš vystúpiť v Beroune a si v poho za 140 Kč. Akurát naspäť to už takto nepôjde - jedine si spiatočnú kúpiť až z Prahy. S tou prednosťou si nie som celkom istý - predvčerom sa no Holeškách už skoro nadával, keď baba všetko nahadzovala do compu metódou jedného prsta a ešte to zdĺhvo kontrolovala. Pritom samozrejme fronta ako prasa a pendolino fučiace na nástupišti.
Pokrok ale je, že niekde už len stačí priložiť kartu k snímaču a pokladníkovi doklad rovno vylezie. Toto by sa uplatnilo pri predajných automatoch a zároveň by si ČD zachovali spomínaný donucovací nástroj proti potenciálnemu "zneužitiu" eLišky na jazdy mimo krajských miest.
registrovaný uživatel MC 
21.06.2007 (21:24)  
danovy_poradce: Pokud si pamatuji dobre, tak mas ve fronte absolutni prednost, jdes-li si jen pro eLisku. Radeji si to ale over v podminkach.
21.06.2007 (18:56)  
a co tak třeba při internetovém objednávaní eLisky a placení přes kartu zrušit povinnost si v pokladně na výchozím nádraží odestat frontu na papírovou jízdenku?
Vlastně všechno je super:))))
registrovaný uživatel Jik 
21.06.2007 (16:15)  
Díky všem kteří mě ten email od ČD přeposlali, ale další už prosím neposílejte :D
registrovaný uživatel Lukess  mail  
21.06.2007 (15:04)  
Tak to je super! Se strejdou si užiju týden v 1.třídě. Jen by měli do některých vlaků dát pár vagonu 1.třídy víc
registrovaný uživatel MC 
21.06.2007 (12:31)  
Ondras, Hawkey, Mates: Pokud je pravda, ze staci mit ten papirovy doklad sebou jen prvnich 5 dnu, tak je to (pamatuji-li si dobre) proto, ze POPky si pruvodci aktualizuji jednou za cas. Tech 5 dnu je tam tedy proto, aby ses mohl prokazat i pruvodcimu, ktery jeste nema aktualizovana data v POPce.

Jik: A ty se divis? Pokud si pamatuji, tak skoleni o prosincovych zmenach v tarifech mivaji v breznu... :P
registrovaný uživatel Mates 
21.06.2007 (12:02)  
a neni to jen kontrola jestl ito neni falesny ? :) jako ze by treba meli v popech seznam platnych ingoldu :) ja jezdim pres rok mimo prazdnin na ctvrtletni sitovku +injunior a uz se mi jednou stalo ze pruvodci si mlatil do popu i cislo moji sitovky a pak rekl ze je vporadku ...
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko