..: Škoda uveřejnil návrh vzhledu lokomotiv řady 380 ČD :..

obrazekŘada 380 ČD - Nedávno poté, co České dráhy oznámily, že vítězem tendru na dodávku 20ti nových lokomotiv řady 380 ČD se stala společnost Škoda, zveřejnila Škoda na svých stránkách návrh vzhledu lokomotivy. Vzhled přibližuje přiložený obrázek, který pochází z webu výrobce. Názory na návrh jsou různé. Já jn doplním, že návrh je zřejmě dílem firmy Porsche, která zpracovala návrh vzhledu nových tramvají pro Prahu. Čelo tramvají a čelo této lokomotivy (stříbrná část) jsou si nápadně podobné ...
Lokomotiva bude mít maximální rychlost 200 km/h, výkon 6MW a tři napěťové soustavy 3 kVss, 25 kV 50Hz a pro provoz v okolních státech též 15 kV 16 2/3 Hz.
Pohled do Budoucna: Dalším tématem, kterým se budou České dráhy nuceni zabývat, bude dislokace této řady. Dá se předpokládat, že lokomotivy dostane lokomotivní depo Praha - Vršovice. Jak se toto depo vypořádá s údržbou dalších dvaceti lokomotiv je otázkou. Po zrušení depa Praha - Masarykovo nádraží přešly všechny lokomotivy do Vršovic. Tím došlo k centralizaci všech lokomotiv do depa Vršovice, ale zároveň k naplnění kapacity tohoto depa. Dále se můžeme už jen nechat překvapit jak toto vše dopadne. Na závěr doplním, že smlouva na dodávku strojů bude podepsána poté, kdy uplyne čas, během které se může neúspěšný uchazeč - Siemens odvolat.
Dodávka by mohla být realizován v letech 2008 - 2009.


Jakuza Poslat mail autorovi | 25.3.2004 (23:34)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Česká republika (celá)

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko