..: Do Prahy přijel Císařský vlak Františka Josefa I. (doplněno o fotografie vlaku) :..

Nástup do Císařského vlaku, zdroj: www.imperialtrain.comPraha - Originální Císařský vlak "Imperator train", který byl vyroben a používán speciálně pro habsburského císaře Františka Josefa I., dorazil dnes ráno z Vídně do Prahy. Tento nevídaný vlak si tak mohli alespoň zvenčí prohlédnout i obyvatelé či návštěvníci Prahy. Server iDnes.cz uvádí: "Ve srovnání s Orient Expressem, který na své pravidelné lince přes Prahu celkem běžně jezdí, je příjezd Císařského vlaku do Prahy opravdovou raritou."

Císařský vlak nejezdí na žádné pravidelné trase kvůli exkluzivitě a ceně. Vlak byl v Rakousku nákladně zrekonstruován a jedinou možností, jak se s ním na vlastní oči setkat, je pronájem celého vlaku, což si ovšem mohou dovolit pouze ti nejbohatší zákazníci. I krátký pronájem totiž dosahuje astronomických částek blížících se k milionu českých korun.

Imperator Train, zdroj: www.imperialtrain.comTentokrát se celý vlak rozhodla pronajmout jedna z pražských cestovních kanceláří pro stočlennou skupinu japonských turistů. Ti absolvují v sobotu 2.6.2007 pětihodinovou cestu spojenou s obědem a zamíří z Prahy do Bratislavy, kam přijedou ve 14:15 hod. Poté se prázdný vlak vrátí zpět do Vídně. Vlak přijede s proškoleným rakouským personálem prázdný z Vídně na pražské Hlavní nádraží, kde bude přistaven k nástupu v 8:30 ráno. Odjíždět bude pět minut po deváté. Jednotlivé vagony zvláštního vlaku nesou názvy Elizabeth, Ambassador, Salon I. a Excelsior. Cestovní kancelář zaplatí za pětihodinový pronájem luxusního vlaku 40.800€ (cca 1,1 mil. Kč).

Klienti nastupují do vlaku po červeném koberečku a na uvítanou se podává šampaňské. Ve vlaku hraje po celou cestu hudba a ve vagonu Excelsior je k dispozici i taneční parket. Součástí je samozřejmě i jídelní vůz, kde bude během jízdy podáván luxusní několikachodový oběd.

Imperator train v čele s 363 162-9 před stanicí Pečky Imperator train vůz 1, foto: Chary Imperator train vůz 2, foto: Chary Imperator train vůz 3, foto: Chary Imperator train vůz 4, foto: Chary Imperator train vůz 5, foto: Chary

Foto: Chary

Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek

Foto: Roman Provazník

zdroj: Zpráva na iDnes, Majestic Imperator


JRtrain Poslat mail autorovi | 2.6.2007 (21:26)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby Vozidla

Další z regionu Rakousko Slovensko Bratislavský Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel zitrou 
06.06.2007 (13:41)  
sem to nemyslel tak ze mam jako jhedinej fotky.tyhle fotky byli urcite porizene novinari a ne normalnim clovekem kterej se tam pripletl
dopisovatel nebo člen ŽP Adam  mail  
05.06.2007 (1:44)  
registrovaný uživatel zitrou 
04.06.2007 (20:44)  
zdar.mam docela povede ne fotky tohoto vlaku ale zevnitr:-)
pustil me ta¨m nakej chlapek z vlaku
04.06.2007 (19:33)  
Popis vlaku je poplatný tomu, jak z Japonců dostat milion za pět hodin. Pokud se nemýlím jedná se o vlak, kde původní je pouze jeden vůz a to Salon I. Vyroben u Ringhoffera 1905. Ostatní jsou přestavby z moderních vozů - podívejte se např. na typy oken. Přestavbu provedly ŽOS České Velenice.
Já osobně jsem viděl vlak Majestic Imperator na trase Vídeň-Murrzusslag. Kdy ho tahala elektrika a byla to zajímavá možnost na večeři. Další rok (2006) jezdil do Salzburku, když bylo výročí Mozarta.
Podle stránek www.imperialtrain.com změnili obchodní politiku a nabízejí větší nadstandart.
03.06.2007 (16:25)  
oni ani podvozky ne orient expresu nejsou nic extra staryho - vzduchove odpruzeni (podobne jako napr. WLABmz), kotoucove brzy, vmax 160 km/h
registrovaný uživatel tgw 
03.06.2007 (13:54)  
Ale na tu dobu je to zajímavé a takové honosné.Luxus.
registrovaný uživatel tgw 
03.06.2007 (13:52)  
Ten jídelný vůz v interiéru je jak královský.Něco jako královská jídelna na hradu.Podobný styl.Spíše usaditý.
registrovaný uživatel stoupa  mail  
03.06.2007 (10:44)  
mno, i když "to" přijelo z Vídně, tak zvonka mi připadá, že je to asi z nějakého jiného mocnářství a hlavně od mladšího císaře pána, než FJI.
registrovaný uživatel zaza 
03.06.2007 (9:27)  
No me asik svihne,to je tak kdyz celej den prubezne nesleduju ZP,sem se mohl jet podivat do Braclavi kdyz sem jako vzdycky prosvihl VSOE...
registrovaný uživatel nunu 
02.06.2007 (23:57)  
Císařský vlak :))
Co třeba ty podvozky? Na rok 1910 to není špatné.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko