..: Návštěva na Boudě :..

Ilustrační obrázekKrálíky - Včera se konala na pevnosti Bouda předem avizovaná akce ŽelPage - prohlídka zaměřená na pevnostní dráhu.

Je vždycky příjemné být přitom, když naše stránky nepřináší jen suché informace o počtu návštěv, ale motivují lidi ke konkrétní akci - ať je to sepsání aktuality nebo článku, poskytnutí fotky nebo jiný příspěvek. Petr Korbel, zakládající člen sdružení ŽelPage, o.s., a průvodce na tvrzi Bouda, který se dlouhodobě věnuje pevnostním muničním a stavebním drahám, lanovkám a svážnicím v České republice a Evropě a na ŽelPage o nich publikoval sérii článků, pro nás připravil celodenní specializovaný program. Akce sklidila u ctěného obecenstva nečekaný zájem. Děkujeme.

Ilustrační obrázekSraz byl u spěšného vlaku Sněžník na zastávce Mladkov, jejiž nástupiště jsme dokázali úspěšně takřka beze zbytku zaplnit. Nejprve jsme vyrazili po linii těžkého opevnění neznačnými cestami směrem k vrcholu Vysokého Kamene, kde jsme si prohlédli obnovený ŘOPík.

Následovala vlastní prohlídka tvrze Bouda. Petrovu pečlivou přípravu kvitovalo celkem 40 účastníků. Někteří čtenáři vzali s sebou i celé rodiny a s výjimkou prohlídky tvrze akci absolvoval i jeden pes. Během prohlídky byli účastníci podrobně seznámeni se zázemím pevnostní dráhy, která obstarávala tzv. druhý dopravní úsek. Kromě běžné trasy prohlídky obohacené o nadstandardní výklad jsme si prohlédli i interiér jednoho z pěchotních srubů.

Ilustrační obrázekPo opuštění interiéru tvrze jsme kvitovali bravuru organizátorova časového plánování, když jsme zjistili, že na povrchu mezitím řádila vydatná bouře představující v oblasti jediné srážky během našeho pobytu tam. Následovala prohlídka povrchové části srubů v okolí pevnosti během sestupu do obce Lichkov, kde jsme v místním pohostinském zařízení doplnili stravu a tekutiny pro další cestu.

Dělostřelecká tvrz Bouda


Zdeněk Michl Poslat mail autorovi | 27.5.2007 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Reportáže ŽelPage

Další z regionu ČR Pardubický

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko