..: Strojvedoucí rychlíku obviněn po srážce s nákladním vlakem u Káranic :..

Ilustrační obrázekKáranice - Policie obvinila strojvedoucího rychlíku, který se v únoru srazil u Káranic na Královéhradecku s nákladním vlakem. Podle obvinění přehlédl návěstí a způsobil nehodu, při které utrpěli zranění čtyři lidé. Uvedla to včera Česká televize. Za obecné ohrožení hrozí strojvedoucímu dotčeného vlaku až tříleté vězení. K nehodě u Káranic došlo 9.2.2007 ve 12:37 hod., kdy se srazil rychlík s protijedoucím nákladním vlakem. Ihned po nehodě sdělila Drážní inspekce následující: "Přestože je šetření teprve v raném stádiu, prvotní závěry naznačují, že by srážku mohl způsobit strojvedoucí rychlíku tím, že nezastavil vlak u návěstidla zakazujícího další jízdu. Jedná se tedy zřejmě o selhání lidského činitele a fatální porušení právních norem České republiky."

zdroj: Novinky, Česká televize


JRtrain Poslat mail autorovi | 10.5.2007 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Legislativa Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Královéhradecký


  1 2      Zpráv na stránku:   
11.05.2007 (9:09)  
Tady to funguje takhle: Za nehodu na přejezdu je potrastaný závorář a strojvedoucí a ne papaláš který místo mimoúrovňového přejezdu prosadil sochu Lenina na náměstí.
10.05.2007 (20:53)  
To nešťastné děvče pochybylo v tom, že ve stresu nesprávným způsobem obsluhovalo zařízení, jehož obsluha se musela uskutečnit zbytečně složitým postupem, navíc s praktickou obsluhou se dost dobře nemohlo v procesu výcviku seznámit. Skutečnost, že postup při obsluze byl komplikovaný potvrzuje následná změna způsobu obsluhy.
10.05.2007 (19:20)  
Vždycky to bylo a vždycky to bude. Zasloužilí vysloužilci, mazáci a policajti budou vždy v tomto státě chráněni. U nás jeden potrhlý elektrikář zazkratoval do 22kV, stála polovina trasy C, ale protože je u metra 30 let tak se napsalo že byl vadný měřící transformátor. Papír snese všechno. Kdybych to udělal já, tak už sedím v chládku.
registrovaný uživatel Aktuell  mail  
10.05.2007 (17:47)  
mira: u Vojkovic to bylo taky tím, že hlavního pochybení se dopustila ne ta zmiňovaná mladá výpravčí, ale starý mazák z vedlejší stanice+jeho signalistka
registrovaný uživatel mira 
10.05.2007 (16:40)  
No to co jsem napsal je spíš vztaženo k nehodě u Bavorova. Tam byl strojvedoucí v rozsudku obviněn z hrubého porušení pracovní kázně, ano on ji porušil, to je pravda, ale jakto, že se pak výpravčí která zavinila v podstatě stejnou nehodu se stejnými následky(1 mrtvý)dopustila jen droboučkých pochybení?.
editor nebo admin ŽP NIcKON  mail  
10.05.2007 (12:31)  
Dispatcher: To beru.
10.05.2007 (12:13)  
To NIcKON:
Ano, já ho litoval. Bohužel tyhle věci se stávají a stávat budou, já lituji každého, komu se něco zlého přihodí, ten člověk to určitě neudělal naschvál, ale plně souhlasím s tím, že musí být potrestán.
10.05.2007 (12:10)  
To Míra:
Ten strojedoucí ještě nebyl souzen ani odsouzen, to prosím berte v úvahu. Třeba bude mít dobrého právníka a dopustí se taky droboučkých pochybení.
editor nebo admin ŽP NIcKON  mail  
10.05.2007 (12:08)  
Proč chudák fíra? Zavinil nehodu a musí si to odpykat. Tečka. Měl naopak štěstí, že nikoho nezabil, a sedět podle mě stejně nepůjde. Politoval někdy někdo z vás třeba řidiče autobusu od Nažidel, protože to byl sympatický chlapík a známý známého?
registrovaný uživatel funTomas  mail  
10.05.2007 (10:02)  
je mi ho lito noo. Toho firu znam, je to byvaly tatuv kolega a fajn clovek. 2 deti, velkej sportovec... Holt nestesti nechodi po horach
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko