..: Historické jízdní řády ČSD a kalendář 2008 :..

Ilustrační obrázekPraha - V sobotu bude na rychlíku Tekov představeno již dříve ohlášené souborné vydání historických jízdních řádů na DVD. Na jednom disku tak najdete naskenovaných zhruba 30 síťových jízdních řádů. Novinkou oproti jednotlivým dříve vydaným CD, kterých se prodalo cca. 200, je zpracování přehledného seznamu tratí se seznamem stanic a přehledem historických dat (podle databáze Pavla Sekery) a všech naskenovaných souborů, které se jí týkají. Při rozbalení konkrétního jízdního řádu vám zase pomůže tabulka souborů podle tratí a tratí podle souborů. DVD je dále vybaveno několika bezplatnými bonusy - jako je Atlas drah ČR v elektronické podobě a off-line verze Databáze historie tratí.

DVD budeme od pondělí nabízet za cenu 390 Kč (případně 490 Sk nebo 15€) i prostřednictvím eShopu ŽelPage.

Na narozeninové jízdě VLAKY.NET budete mít možnost zakoupit i další zboží z našeho sortimentu - Hudcův atlas drah ČR, tričko ŽelPage a jednotlivá CD s jízdními řády.

Ilustrační obrázek

Finišujeme zároveň přípravy kalendáře 2008. Kdo si na této zvláštní jízdě objedná kalendář ŽelPage 2008, dostane kalendář 2007 zdarma. Nabídka platí do vyprodání zásob, dodání kalendáře ŽP 2008 buď poštou nebo osobně na akcích během léta 2007.


Zdeněk Michl Poslat mail autorovi | 4.5.2007 (1:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


registrovaný uživatel Michal  mail  
13.10.2020 (16:18)  
Je velká škoda, že už se DVD neprodává :-(
05.05.2007 (9:50)  
Chtěl jsem se zeptat, jaké JŘ budou na DVD. Jestli pouze to, co na CD I-VIII, nebo něco navíc. Vlastním zatím do VI a rozhoduji se, zda pokračovat v CD (VII a VIII = 2x99) či koupit DVD (390).
Jestli jsem dobře počítal, tak tam máte zatím 28 JŘ, přičemž na CD I se dá poskládat ze 2 JŘ "oblastních" (Čechy+Morava a Slovensko+Podkarp. Rus) jeden kompletní "síťový". A pokud bych měl brát vážně slovo "síťový", tak ty dva samostatné se v podstatě nedají započítat, 1941 Praha taky asi nebude moc síťový. Takže mi v podstatě vychází 25 JŘ.

Celkem by mne zajímal ten seznam tratí se seznamem stanic. Mám tomu rozumět tak, že jste vytahali ze všech starých JŘ tratě a vypsali v nich stanice a celé to šoupli třeba do Wordu? Nebo rejstřík stanic podle všech existujících názvů a k tomu čísla tratí v jednotlivých letech? Pak klobouk dolů.
A jak vypadá ta tabulka souborů podle tratí a naopak? Je to něco jako ty vaše přepočetní tabulky, které nabízíte na jednotlivých CD? Nebo to už máte lépe uděláno. V původních jsou napsány dnešní tratě a k nim tehdejší tratě. Takový systém je samozřejmě např. v oblasti severních Čech problematický. Takové tratě jako 130 prostě nelze napsat jako celek, protože části této tratě dnes již neexistují a podobně.
Takže by se mělo napsat např. (třeba pro rok 1921 z CD I):
Ústí n. L. hl. n. - Ústí n. L.-západ = 113 (s. 118);
Ústí n. L. západ - Bohosudov = nová, přeložená;
Bohosudov - Oldřichov u D. = 113 (s. 118);
Oldřichov u Duchcova - Teplice-Kyselka = nová;
Teplice-Kyselka - Želenice nad Bílinou = 77 (str. 098);
Želenice nad Bílinou - Most = nová;
Most – Chomutov město = nová, přeložená;
Chomutov město = 113 (s. 118).

Taky třeba trať 252 není úplně přesně. Píšete sice "mimo V. Meziříčí - Křižanov", ale při důsledném značení by neměl být uváděn ani úsek Oslavice - V. Meziříčí, jelikož byl postaven spolu s úsekem do Křižanova.

Navíc bych doporučil dávat tam spolu s čísly tratí u historického číslování i čísla souborů (stran). Jinak se to špatně hledá. A trochu zaktualizovat tabulky. Např. na to CD I je porovnání vůči JŘ 2000/1. A od té doby proběhlo nějaké přečíslování (např. v oblasti kolem Týniště n. O., D. Lipky, pak tuším Tanvald) a nějaké vyškrtnutí tratí z JŘ (Smiřice, Mutěnice, Morkovice, Loket; Otovice a Kaštice se zatím drží, i když tam není veden žádný vlak).
07.05.2007 (0:00)  


Děkuji za náměty a jen stručně zareaguji.
DVD obsahuje totéž co CD a dále off-line verzi seznamu tratí podle ŽelPage (jako je na www.trate.cz) doplněný o odkazy na konkrétní soubory historických jízdních řádů k té které trati.
Přehledy mapují SOUBORY historického jízdního řádu (tedy stránky nebo pdf soubory) na DNEŠNÍ ČÍSLA TRATÍ. Částečně je zpracována i historie. Cílem tohoto přehledu je zpřístupnit sbírku pro použití, nikoliv mapovat detaily jednotlivých epoch a přeložek.
Možnost upgradu pro ty, kteří si zakoupili 5 a více CD nebo starší verzi DVD (jistě se na něm něco k opravě najde) připravujeme.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko