..: Zastávka Třinec-Lyžbice nebude součástí modernizace koridoru :..

Ilustrační fotoTřinec - Stavba nové železniční zastávky Třinec-Lyžbice, na které se před 2 lety domluvili zástupci ČD a města, nebude součástí modernizace koridoru. Modernizace úseku začne nejdříve v březnu 2008, SŽDC to ovšem podmiňuje rozhodnutím o urychlení termínu výstavby. Pavel Suk prohlašoval, že zatím počítají s tím, že přípravné práce odstartují v červenci příštího roku a hlavní část by pak mohla začít v říjnu 2008. Projekt dostane definitivní podobu do letošního 30.6., jeho součástí jsou i protihlukové stěny.

„Půjde zejména o plast a beton, po domluvě se zástupci měst a starosty jsme se rozhodli, že některé stěny budou prosklené, aby si tam lidé nepřipadali jako ve vězení,“ dodává Suk. S návrhem krajští hygienici souhlasí. Podle SŽDC opatření splňují veškeré normy. Třinecká starostka Věra Palkovská zdůrazňovala, že se kladl maximální důraz na vybudování protihlukových bariér, ať už protihlukových zdí nebo výměny výplní otvorů na rodinných domech. „Lidé už těžko mohou prosadit nějaká další opatření, investorovi by pak hrozila i pokuta od Nejvyššího kontrolního úřadu,“ řekl redakci jeden z pracovníků firmy Sudop Brno, která projekt zpracovává.

Město Třinec například nemělo výhrady k technickým parametrům, ale jen k barvě nátěru. Alena Czepcová, vedoucí odboru stavebního řádu a územního plánování v Třinci, poznamenává, že nechtějí jen jednolitou zeď, ale aby byla nějak barevně rozlišena. Podle Pavla Suka však v některých krátkých úsecích z ekonomických důvodů nebude možné protihlukové stěny vybudovat.

Projektant začal v dubnu obcházet obyvatele, kteří bydlí nejblíže trati, a navrhuje jim výměnu oken. Půjde o stovky lidí, odhaduje Suk s tím, že schůzky potrvají až do června. Mezi Bystřicí a Českým Těšínem mají vlaky jezdit až 160 km rychlostí. Kapacita dopravy se podle SŽDC nezvýší, úsekem však bude denně jezdit i 6 souprav vlaků typu pendolino.

zdroj: Frýdecko-Místecký deník


Adys Poslat mail autorovi | 19.4.2007 (20:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Moravskoslezský


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
10.01.2011 (15:00)  
Serou mě ty protihlukové stěny protože nebudu mít jak točit :-(
registrovaný uživatel DJ 
25.04.2007 (11:33)  
Tomu, že plánovaná nová zastávka v Třinci nemá být součástí modernizovaného koridoru, se upřímně příliš nedivím.
Po nepovedené železniční transformaci, která proběhla k 1. 1. 2003, tu máme SŽDC, která stojí za modernizací koridorů, a pak tady je "skoromonopol", super akciovka České dráhy, která provozuje mj. osobní dopravu a pro mě trochu nepochopitelně je i vlastníkem železničních stanic a zastávek.
Toto bylo možné vidět při loňské rekonstrukci v Opavě, kdy SŽDC stavěla nové nástupiště, elektrifikovala trať a modernizovala kolejiště, avšak práce na budově byly akcí ČD.
Takže-případná zastávka by byla podle mého názoru akcí jiné společnosti nežli modernizace trati.
registrovaný uživatel Jurek 
24.04.2007 (23:58)  
No ano to se dalo čekat...prostě v 3nci budem stále 1OO let za opicema...zatímco jinde se budují zastávky(př. Ostrava-centrum), tak tady budou centrem města vlaky nadále jen projíždět:(
registrovaný uživatel Dery 
21.04.2007 (8:45)  
paolo: A to jsi slyšel kde, že těch 6 pendolin má odjíždět z Ostravy, Č.Těšína, Havířova, Karviné, Opavy a Čeladné?
registrovaný uživatel Dery 
20.04.2007 (20:05)  
paolo: jo to jo, to si nenecha ujit nikdo
registrovaný uživatel paolo 
20.04.2007 (20:00)  
dery: určitě ale bude prezentační jízda před spuštěním pravidelného provozu. Tak nás tam na křeslech rodina dotáhne :-).
registrovaný uživatel Dery 
20.04.2007 (18:40)  
paolo: ale není přesně určeno kdy to pojede do Čeladné, tak je možné že se toho ani nedožijem.
registrovaný uživatel paolo 
20.04.2007 (18:11)  
dery: neboj, ve FM to asi zastaví, ale čím by Lukša jezdil do práce? A Mirek už jel vlakem do Tábora, tak teď bude jezdit pendolínem na chatu.
registrovaný uživatel Dery 
20.04.2007 (18:08)  
paolo: jsem konkretně z F-M, ale nejde mi do hlavy,proč zrovna Čeladná. Bral bych Frýdlant, Frenštát nebo právě F-M ale Čeladná to ne.
registrovaný uživatel paolo 
20.04.2007 (18:03)  
dery: nejsi asi z MS kraje, tak ti to osvětlím. Čeladná má
1. Pavola Lukšu coby starostu (MS místohejtman pro dopravu),
2. v katastru obce je víkendové sídlo Mirka Topolánka
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko