..: Pendolino v Pardubicích přejelo muže, šel zakázaným místem :..

Ilustrační obrázekPardubice - Riskantní přecházení kolejiště stálo dnes krátce před 13. hodinou život čtyřicetiletého muže, kterého srazil v blízkosti železniční zastávky Pardubice - Pardubičky vlak SC Pendolino jedoucí z Prahy do Ostravy.

Podle zasahujícího lékaře záchranné služby byl muž na místě mrtvý. Zda se jednalo o sebevraždu nebo nešťastnou náhodu může napovědět až nařízená soudní pitva. Doprava musela být na jedné koleji přerušena až do 14:45 hodin, na druhé koleji byl obnoven provoz zhruba do 30 minut. Muž se pohyboval v kolejišti, zřejmě v blízkosti nástupiště. Souprava ho přejela v místě, kde je pohyb zakázaný.

Tiskový mluvčí ČD Aleš Ondrůj dodal, že je pohyb v kolejišti přísně zakázaný, neboť vede k tragickým následkům. Každá takováto nehoda způsobuje v železniční dopravě velké komplikace, protože musí být po dobu vyšetřování na určitou dobu zastavena. Navíc způsobuje výrazný zásah do psychiky strojvedoucího, který, přestože nic nezavinil, je vystaven zážitku ze zranění či smrti civilní osoby.

zdroj: Novinky a iDNES


Adys Poslat mail autorovi | 27.3.2007 (23:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Pardubický


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel pájin 
28.03.2007 (11:46)  
"
Vždycky jsem si myslel, že vlak může mít jen tolik vozů, aby se vešel v každé stanici k nástupišti.
"

Taky jsem byl tak naivní.

V " u ošklivých imperialistů " v Londýně se ti může stát,
že jsi včas upozorněn o nemožnosti vystoupit z posledního vozu metra před konkrétní stanicí. No a pokud se nepřesuneš do předposledního vozu, tak chvilku koukáš do tunelu a pak se jede do další stanice.
registrovaný uživatel Bošu  mail  
28.03.2007 (7:21)  
Pardubičky - rovný, přehledný úsek. Nechápu, nejspíš se mu nechtělo podchodem. Anebo to byl hnědočech, občas se motaj kolem kolejí a sbíraj všechno možný.
registrovaný uživatel Semík  mail  
28.03.2007 (7:03)  
BY mě zajímalo, když R, který má 12 vozů zastaví v Brně hl.n. Tak 5 vozů stojí mimo nástupiště. Poslední většinou na vyhýbce. Pokud mám do tohoto vozu lehátko, jak se do něj dostanu, když pohyb v kolejišti je zakázán? Vždycky jsem si myslel, že vlak může mít jen tolik vozů, aby se vešel v každé stanici k nástupišti.
Jinak jestli se pohyboval v kolejišti na koridoru, tak to musel být sebevrah. Vražda za bílého dne mi nějak nesedí.
dopisovatel nebo člen ŽP Payus  mail  
28.03.2007 (1:29)  
a já že mi svoz pod haldou ne a ne jet...to bych se načekal...
Pan Ondrůj by mohl přednášet v mateřských školách. Každé normální dítě už ví,že na koleje nesmí a když už tam leze,tak že mu to udělá kur*vské "au"...u dospělých,kteří to ví tuplem, jde už o hloupou nezodpovědnost a tady žádné Ondrůjovy poučky nezaberou,byť sebelíp myšlené.No,fíry v tomhle lituju
dopisovatel nebo člen ŽP Adam  mail  
28.03.2007 (0:35)  
A jeje, to zase nekdo dal tem clankum do tela. V originale na novinky.cz to zni trosku logicteji (ale uplne terno to taky neni): "Přestože je pohyb v kolejišti přísně zakázaný, neboť vede vesměs k tragickým následkům, způsobuje každá takováto nehoda velké komplikace železniční dopravě. ..." konstatoval tiskový mluvčí Českých drah Aleš Ondrůj.
registrovaný uživatel M 
27.03.2007 (23:23)  
Tiskový mluvčí ČD Aleš Ondrůj říká, že je pohyb v kolejišti přísně zakázaný, neboť vede k tragickým následkům, způsobuje každá takováto nehoda velké komplikace železniční dopravě.

Pekna veta:-) Anebo ji spatne ctu
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko