..: Nová jízdenka po Rakousku za 28€ :..

Einfach-raus-Ticket, zdroj: ÖBBVídeň - ÖBB představily novou jízdenku pro regionální dopravu Einfach-raus-Ticket, se kterou může cestovat skupina 2 až 5 dospělých osob po celém Rakousku v regionálních vlacích za cenu 28€. Jízdenka je k dostání od prvního jarního dne na všech přepážkách, v automatech a její pořízení je možné i přes internet. V pracovní dny (pondělí - pátek) platí jízdenka od 9 do 24 hod., o víkendech (sobota nebo neděle) po celý den.

Jízdenka Einfach-raus-Ticket platí ve vlacích kategorie REX (Regionalexpresszug), R (Regionalzug), S-Bahn, RSB (Regio S-Bahn), ER (EURegio) a EZ (Erlebniszug). S jízdenkou je možné cestovat i ve vlacích Raab-Ödenburger-Bahn (ROeEE) a od podzimu bude možné využít jízdenku i v Postbusech.

"V roce 2006 využilo služeb regionální dopravy 167 mil. osob, což představuje nárůst 2,1% oproti předchozímu roku. Ve srování s rokem 2004 činí nárůst dokonce 3,8%," uvedla Wilhelmine Goldmann za ÖBB. Do roku 2009 investují Rakouské dráhy 800 mil. € na pořízení nových souprav. Jen v letošním roce bude pořízeno 60 nových jednotek.

zdroj: Tisková zpráva ÖBB


CSPSV | 24.3.2007 (19:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify


  1 2      Zpráv na stránku:   
26.03.2007 (11:28)  
POUTSTČTPÁSONE+ po Rakousku:) Jen je škoda, že neí k dostání přímo ve vlaku...
registrovaný uživatel Mibe 
26.03.2007 (8:39)  
Tak to je velice zajimave. Je to vlastne takova obdoba, jak v Nemecku funguje Shone Woschenende ticket. Rikal jsem si, skoda, ze neexistuje neco podobneho v Rakousku. Myslim, ze hodne Cechu teto nabidky vyuzije, navic plati v v Euro Regio, takze napr. se tim da dostat rychle ze Znojma do Vidne. Spravne, jen tak dal...
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko