..: 6 let a v plné síle :..

Ilustrační obrázekPraha - Tak trochu ve stínu vlny chřipky a zpráv o nehodách, kterých bylo v uplynulých dnech nemile větší než malé množství, dnes ŽelPage začala psát sedmý rok své existence.

Kdo vlastně jsme a co chceme?

Jsme nezávislá otevřená komunita uživatelů internetu a milovníků železnice. Z vlastních prostředků a z valné většiny i pro potěšení nejširší veřejnosti provozujeme internetový portál pro sdílení společného zájmu, zkušeností, informací, fotografií, vzájemná setkávání a srovnání atd. Respektujeme rozdíly v názorech, finančních a časových možnostech, dovednostech a ochotě tvořit dobrovolně a zdarma pro ostatní, ctíme demokratické a morální principy. Snažíme se udržet dle možností vysoký standard a maximální možnou nekomerčnost a nezávislost na konkrétních subjektech trhu železniční dopravy a přepravy.

Jak si stojíme?

Doby, kdy Karel s Martinem a Icem psali stránky v "čistém" HTML jsou dnes už jen krásnou vzpomínkou. Představíme-li si nějakou "zprávu o stavu ŽelPage," bude ta poslední plná superlativ. Ne že by snad nebylo co zlepšovat, ale rozhodně se není zač stydět. ŽelPage má od loňského léta sdružení, dokázala mimo jiné vydat kalendář, rozjet eShop, který přináší prostředky pro její funkci, má za sebou zvláštní vlak pro čtenáře, má minimálně tři funkční týmy, které se starají o nejrozsáhlejší projekty - novinky, fotogalerii a řazení vlaků, dokázala se zařadit mezi uznávaná oborová media, máme stabilní a vážné partnery v Česku i zahraničí, máme za sebou rozsáhlou soutěž o fotografii roku a řadu dalších akcí. Návštěvnost ŽelPage za poslední rok stoupla o další polovinu a stali jsme se tak zdaleka nejaktivnějším oborovým mediem. Pokud něco nemáme, pak mne napadají především dluhy a komerční reklamu na webu, a s potěšením mohu říct, že nám stále bezprostředně nehrozí. Upřímně nejen za to členům redakce a sdružení a každému, kdo se do projektů zapojil, děkuji.

Co potřebujeme?

Úspěch ŽelPage není náhodný. Rádi mezi námi uvítáme další aktivní zájemce. Jednak časem docházejí nápady, jednak mnozí mají stále méně času pro ŽelPage. Možností, jak přispět, je celá řada a rozhodně to není jen finanční dar ;-) Rádi bychom získali nové kreativní lidi pro následující samostatné činnosti:

  • (Foto)Reportér - rádi zveřejníme místo černé kroniky reportáž ze zvláštní jízdy ve vašem okolí, informaci o činnosti jiných sdružení atd. - jistě budete mít přes rok o čem psát a co fotit!
  • Editor katalogu odkazů - schopný samostatně plnit další stránky a katalogizovat došlé požadavky
  • Editor kalendáře železničních akcí - schopný dohledávat akce, o kterých organizátoři nedali vědět
  • Grafik - který by pomohl dotvořit nový vzhled, ikonky ke kategoriím zpráv, ale třeba i obaly na CD a kalendář
  • Programátor PHP+MySQL - ochotný pomoci s novými projekty

Pokud chcete s něčím z toho pomoci, ozvěte se. A vy ostatní si užívejte radosti z ŽelPage alepoň po celý sedmý rok. Například ve staronovém webchatu, který jsme počeštili. Je jen na vás, jak bude plný ;-)


Zdeněk Michl Poslat mail autorovi | 19.2.2007 (22:52)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


20.02.2007 (20:55)  
neznam den, kdy bych se tu neobjevil. je to ta nejlepsi webova stranka co znam a kdyz neco potrebuju si zjistit nebo se jen tak dozvedet tak vim ze kdyz zajdu sem, urco na to prijdu. je to tu uplne uzasny. gratulace autorum!!!
20.02.2007 (19:26)  
hodně štěstí, zdraví....
20.02.2007 (9:57)  
Srdečně gratuluju, jste mým denním potěšením!
registrovaný uživatel miky  mail  
20.02.2007 (7:07)  
Rád bych s něčím pomohl, leč jak jsem tak zjistil, neovládám kale ani jeden z pěti výše popsaných bodů... :-(
- Fotograf ze mně jen tak nebude (to už jsem poznal), a články které by stály za zveřejnění mi nikdy moc psát nešly.
- S grafikou mi to taky nikdy nešlo, páč nemám moc dobrou představivost, obrazotvornost, a tak...
- Programátorství je pro mě oupelně tabu...
A tak zůstanu alespoň jen jedním z mnoha návštěvníků, jenž ŠESTILETÝ ŽELPAGE navštěvují téměř každý den...
Samozřejmě, že se přidávám k průvodu gratulantů, s přáním aby byl příští rok opět o něco lepší!
20.02.2007 (10:39)  


Díky, jen postrádám, proč se nemůžete podělit s ostatními čtenáři o zajímavé stránky nalezené na internetu nebo zapsat do databáze informaci o železniční akci?
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
20.02.2007 (7:02)  
Jsem rád že jsem i svou troškou přispěl k rozvoji ŽP, a rozhodně nehodlám usnout na vavřínech ;o) . Blahopřeji k narozeninám a úspěchům, jsem rád součástí týmu!
20.02.2007 (2:09)  
Budu mluvit z vlastní zkušenosti-žp mají v záložkách i lidi z obchodního ředitelství jedné strojírenské společnosti. Opravdu oborové médium, které z jedné strany pokrývá čím dál větší kus šotoveřejnosti, ze strany druhé ale pomáhá odchovat nové milovníky dvou pásů oceli. Díky, kluci, pomáhám rád.
19.02.2007 (23:13)  
Fascinuje mne a zároveň jsem rád, s jakou chutí jste z amatérského webíku udělali skutečné oborové médium! Nezbývá nic jiného, než popřát, ať se co nejdříve daří ... a snažit se přikládat ruku k dílu, kdykoliv je to možné.
registrovaný uživatel honzaW  mail  
19.02.2007 (23:09)  
Blahopreju, jen tak dal panove...

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko