..: U nádraží přibudou místa pro auta :..

Zábřeh na MoravěZábřeh na Moravě - Větší komfort při cestování a hlavně více míst k parkování před vlakovým nádražím slibují lidem zábřežští zastupitelé. Ti totiž odhlasovali, že se přestavba přednádraží nakonec uskuteční podle původního návrhu. Změna před lety schválené podoby zábřežského přednádraží byla podle nich nevhodná.

„Je to návrat k tomu, s čím přišel architekt Miloslav Tempír a co bylo neuváženě změněno,“ sdělil místostarosta Zábřeha Lubomír Sommer. Tempír navrhl prostor před vlakovým nádražím tak, že autobusové zastávky budou přímo u nádražní haly a parkoviště nedaleko v místech, kde bylo dříve autobusové nádraží. Na návrh tehdejšího starosty Petra Fabiána byl projekt přepracován jinou firmou tak, že úplně prohodil zastávky autobusů a parkoviště. „Já jsem tu změnu před lety nepochopil. Co je teď před nádražím, je paskvil. Pro cestující je určitě dobře, že se vše přestaví podle mého původního návrhu,“ řekl architekt Tempír.

První problém s přednádražím se projevil už koncem loňského roku. Kvůli nedostatkům v projektu a dalším požadavkům města v průběhu stavby chtěla dodavatelská firma místo dohodnutých 23 milionů o 15 milionů víc. Zastupitelé nejprve navýšení ceny schválili, později však rozhodli práce zastavit. „Objevily se rozpory ve stavebním deníku. Náš zástupce zdaleka neschválil vše, co měl a co bylo ve stavebním deníku uvedeno,“ řekl Sommer. Podle něj návrat k původnímu řešení přinese vedle většího komfortu pro cestující také trojnásobně větší počet míst k parkování. „Určitě se to vyplatí i městské pokladně, protože bychom brzy museli stavět další parkoviště. To by znamenalo další miliony korun,“ sdělil Sommer.

zdroj: Mladá fronta DNES


Adys Poslat mail autorovi | 16.2.2007 (20:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Olomoucký


registrovaný uživatel marYn 
17.02.2007 (18:16)  
Tak frajeři, narazil jsem náhodně na tuto stránku a že jsem hodnej, tak vám tady něco napíšu.

Včera jsem zrovna přestupoval v Zábřehu, takže to vypadá následovně: vedle skleněného nového vchodu do budovy je nachystané parkoviště, očividně pro auta, není ale dodělaný koberec. Dál je kolem něj rozestavěn chodník, který vede od toho skleněhého vstupu podél budoucího parkoviště až k takové té přístupové rampě, která vede na první bahnsteig. Dál k městu už zbývá jen místo, kde zastavovaly autobusy. Jaké překvapení, je to tam trochu upravené, zastávky jsou spravené, celá ta oblast je nově vykobercovaná a autobusy tam zastavují jako vždy.

V porovnání s návrhem co postnul J.Beneš je to tedy docela jinak.

Mějte se! KrYsopes of Čchernej les.
registrovaný uživatel Lukec 
17.02.2007 (11:49)  
Chlapi mam dotaz nevite nekdo kde by se dalo sehnat razeni vlaku Zábřeh - Šumperk.Jestli nekdo vite prosim napiste nemuzu to nikde sehnat.Dikec
editor nebo admin ŽP NIcKON  mail  
17.02.2007 (0:43)  
Přednádraží podle mne znamená něco jiného, než z článku vysvítá.
registrovaný uživatel tony 
16.02.2007 (23:34)  
ano, toto by měl být původní návrh. Nevím, jak to tam teď vypadá, poslední dobou tu nepřesedám, tak vídám jen nástupiště. Kdyby se mi "podařilo" přestupovat tady ve dne, snad zdokumentuji.
16.02.2007 (22:36)  
Taky jsem ten článek nepochopil. Jaký byl tedy původní návrh?

http://www.modelloko.cz/img_lhd/za137_3733.jpg

Tento?

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko