..: V Blansku sražen člověk vlakem EC 370 :..

Ilustrační obrázekBlansko - Dnes krátce po osmé hodině ranní byl za zastávkou Blansko-město (trať 260) sražen člověk vlakem EC 370 (Wien Südbahnhof - Aarhus). Jednalo se pravděpodobně o sebevraha. V tuto chvíli je spoj EC 370 opožděn o 94 minut.


Miroslav Hloušek Poslat mail autorovi | 29.1.2007 (11:40)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Jihomoravský


  1 2      Zpráv na stránku:   
30.01.2007 (11:20)  
Tak at to udělaj vlaky na objednávku,si koupěj 40 obyč.jízdenek a na zrušených trati se nechaj přejet.Zvěř v zimě bude mít aspon co žrát.Krmelec.Nebo to udělaj jako Svoboda doma zastřelit at nikdo o tom neví.Svobody je škoda,to byl největší borec,podlě mě ta jeho Vendula mu zahejbala a tak ho voddělala.
30.01.2007 (8:48)  
Miroslav Zikmund: K další a řekl bych nejjednodušší metodě "maskování" bych přidal sebevraždu z donucení. S bouchačkou za palicí "dobrovolně" napíšete dopis na rozloučenou, dojdete ke kolejím a s vědomím trotla s pistolí kdesi v křoví si na ty koleje stoupnete ... Jednu dobu to prý bylo velmi populární v té velké zemi spojující Evropu s Asií.

Nechť to tedy PČR vyšetřuje důsledně, ale zejména přímo v kolejišti velmi rychle.

K té náhradě škody - abych mohl po někom vymáhat náhradu škody, nemusím s ním být ve smluvním vztahu, viz dopravní nehody, neuklizené chodníky, ... K výši škody - podle mého nemůže být problém dát do hromady pár zjevných a snadno prokazatelných škod (prodloužení šichty personálu, čištění soupravy a kolejiště, u EC vlaků vratky příplatků, ušlý zisk aspoň ve výši neproježděných odpisů, ...) a uplatňovat to aspoň u přejezdových nehod, kde to cáluje pojišťovna. U těch sebevrahů by asi byl problém s tím, že mnoho lidí se zabíjí i kvůli neutěšeným majetkovým poměrům, ale to by se muselo posoudit odborně ...
registrovaný uživatel funTomas  mail  
30.01.2007 (8:43)  
Idnes 8:08 : Sedmatřicetiletý muž z Mongolska se včera pokusil o sebevraždu u Blanska. Vyběhl z křoví před přijíždějící rychlík a lehl si mezi koleje. Brzdící vlak ho zranil na hlavě.
30.01.2007 (0:09)  
Mezitim by mohl nekdo sikovny, kdo zna zpomaleni rychlobrzdy, spocitat, v jake rychlosti ho to EC vzalo. Vlak ho srazil, pokracoval v brzdeni, a nakonec zastavil svym koncem 50 metru za timto mistem. Zabrzdna vzdalenost je tedy delka soupravy http://www.zelpage.cz/razeni.php?vlak=370&sprava=cd&zeme=cr + 50 metru. Jinak standardni rychlost je v tomto miste 120, ale v momente narazu vlak uz davno brzdil.
29.01.2007 (22:50)  
Dneska byla na TV Markiza v pořadu 112 zajimava reportaž o strojvedoucích, kteří podobne lidi srazí, co s nima dela potom a tak, velice zajimave.
editor nebo admin ŽP NIcKON  mail  
29.01.2007 (22:22)  
M.Z.: Vraždu v této podobě si lze představit docela snadno. Stačí dotyčného omámit a v nepřehledném oblouku položit na koleje či v jeho vlastním autě zanechat na přejezdu. Nebo ho z mostu či portálu tunelu shodit před vlak, možností je opravdu mnoho a ukrajinská či bulharská mafie by si jistě vymyslela ještě další. To vše by ještě bylo umocněno tím, že by pozůstalí platili škody. TomášK má naprostou pravdu.
registrovaný uživatel M 
29.01.2007 (17:19)  
No, ty vole, taky nazor:-))
29.01.2007 (17:04)  
Já si myslím,že sebevrahů přibývá,a je to špatnou ekonomickou a sociální situací v této zemi.Nechci to dále rozebírat,ať si to každý probere sám...
registrovaný uživatel M 
29.01.2007 (17:03)  
Heh, predstavuju si, jak nekdo boura v ranni spicce a protoze vsichni kolem potom jedou kilometr misto 50kmh jen 5 kmh, tak ten dotycnej vyplaci tisici lidem po desetikorune:-))
29.01.2007 (16:55)  
ad TomášK : Jak by měla vypadat taková maskovaná evidentní vražda … to by jako vrah stál s vražděným na kolejích, držel by ho a sám by přes lokomotivou na poslední chvíli uskočil …

Co se týká toho dědictví, tak to má logiku, jenže sazby za zpoždění vlaků se vztahují k "cestujícím" nebo potencionálním cestujícím, sebevrazi a neukáznění řidiči nejsou ve vztahu k dopravci podle SPPO.
Náklady na vykazování škody způsobené zpožděním vlaku by byly možná vyšší než ta škoda.

Ona by byla potřeba změna občanského zákoníku pokud se týká náhrady škody za zpoždění dopravního prostředku …
Je–li škoda způsobena třetí osobou, mají cestující nárok na odškodnění dopravcem a dopravce takto vzniklou škodu bude vymáhat po pacheteli … Zákon by měl stanovit cenu hodiny času, řekněme ve výši průměrného hodinového platu. Tuhletu sumu by dostal každý cestující …
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko