..: Z Vimperku vyjede vlak hrůzy :..

Ilustrační fotoVimperk - Monstra a strašidla různých druhů i původu letos naplní speciální silvestrovský vlak, který už několik let vypravuje poslední den v roce Stifterův pošumavský železniční spolek z Vimperku na Kubovu Huť. Hlavním tématem letos budou strašidla a na koleje vyrazí vlak s názvem Vlak hrůzy.

Silvestrovské jízdy vlaků už se nesly například v duchu vězeňského či westernového vlaku a loni byla hlavním tématem ruská zima a Mrazík. Letos 31.12. se uskuteční už sedmý ročník jízd. „Hlavním tématem jsou letos strašidla všeho druhu. Otázkou ale zůstává, zda bude u hotelu Arnika na Kubově fungovat ledový bar, nebo podle vývoje počasí spíše plážový bar. Necháme se překvapit. Ceny jízdného zůstávají ve stejné výši jako už několik let, budou mít klasický formát starých jízdenek a jsou nádherně krvavé,“ uvedl na informačním serveru Prachatickonews Roman Hajník ze Stifterova pošumavského železničního spolku.

Součástí programu jízd bude i tradiční doprovodný program. Opět nebude chybět jídelní vůz. „Restaurační vůz bude mít nabídku uzpůsobenou letošnímu tématu, nebude chybět živá hudba. Pokud jde o program, jisté je fungování Úřadu vlakové pošty a Pojízdné pohádkové kanceláře v prostorách před hotelem Arnika,“ řekl Hajník. Chybět nebude ani výstup na Boubín a rozhlednu na jeho vrcholu. Každý, kdo výstup absolvuje, dostane tradiční osvědčení. Novinkou bude i nové strašidelné razítko a nová pohlednice Kubovy Hutě. „Vše bude k dostání v Úřadu vlakové pošty Pojízdné kanceláře Jihočeského pohádkového království, která u baru oslaví přesně rok své úspěšné existence,“ poznamenal Hajník. Zpáteční jízdné bude stát 30 korun, zlevněné 20 korun. Ve vlaku neplatí slevy Českých drah, děti do 6 let mohou jet zdarma.

zdroj: Právo


Adys Poslat mail autorovi | 30.12.2006 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu ČR Jihočeský


registrovaný uživatel Qaws 
30.12.2006 (20:18)  
Chlapci, vy jste ale zlííí...:-D :-D :-D :-D
30.12.2006 (11:32)  
A jako strašidla postačí vzít vybrané proškolené pracovníky ČD center a pokladen a děti se strachem po...
30.12.2006 (11:23)  
Ja som si práve hovoril, že na túto akciu ČD nepotrebujú žiadnu špeciálnu prípravu: stačí tam dať zostavu 810+Btax+BDtax+Ddtax (ako reštauračný) - to by bol "Vlak hrůzy" - akurát spústa ľudí tým musí cestovať denne, tak už sú možno odolní...
30.12.2006 (11:16)  
To by ses divil...
30.12.2006 (8:35)  
Fakt nevim kdo si myslí že Zamračená (749)pár Bétéček a jídelní vůz je tak "strašidelný vlak."

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko