..: Náraz do motoráku mladíci přežili :..
Ilustrační fotoHrádek u Rokycan - Devatenáctiletý mladík za volantem Opelu Corsa ve středu v 19 hod. narazil na železničním přejezdu do motoráku, který se právě rozjížděl ze zastávky. Řidič i jeho o rok starší spolujezdec skončili v nemocnici s lehkými zraněními. Osobní auto narazilo do boku motorového vozu, ve kterém jelo asi 10 cestujících. Ve vlaku nebyl nikdo zraněn. Osádka auta narazila hlavami do čelního skla auta. Svědčí o tom poškození čelního skla. „Při nárazu auta se utrhla nádrž motorového vozu. Hasiči z ní museli odčerpat naftu,“ popsal mluvčí krajských hasičů František Vaško. „Kvůli nehodě byl provoz na trati Rokycany - Mirošov přerušen od 19. hodiny do 22:15 hod.,“ řekl Drozda. Inspektoři odhadli škodu na motoráku na 30 tisíc korun, dvojnásobná škoda je podle policistů na osobním autě. Podle dosavadního vyšetřování je viníkem srážky řidič auta, který nedal vlaku přednost.

zdroj: Mladá fronta DNES


Adys Poslat mail autorovi | 22.12.2006 (23:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Plzeňský


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel zaosai  mail  
23.12.2006 (23:08)  
Je jedno jestli tam jsou nebo nejsou závory.Frajírkové jen přibrzdí a předním sklem si nadhodí závory a jedou dál.Vůbec je nezajímá,že se rozjíždím s vlakem ze zastávky.
registrovaný uživatel Olda_K  mail  
23.12.2006 (19:35)  
v Hrádku (Nové Huti) je náraz z boku celkem běžný. A to zastávka je dělaná tak, aby se z každého směru vlak rozjížděl do přejezdu.
Jsou místa na tratích, kda je každá polní cesta chráněna "blikačema", zde jsou pouze kříže. Možná by se měl nad tím někdo zamyslet.
23.12.2006 (18:42)  
Ako tak sledujem správy, dáva sa dýchať aj pri zrazení samovraha - to už potom fakt nechápem, akú to má spojitosť. Vlak má určitú brzdnú dráhu a ani pri rýchlobrzde fíra nijako neovplyvní, kde ten rozbehnutý kolos zastaví - a aj tak sa dáva fúkať...
registrovaný uživatel tenzor 
23.12.2006 (17:10)  
Cestující: to si nikdo nemyslí že by měl jezdit ožralý, jenom mě překvapuje, že mu dají dýchnout vždy, i když je jasné že nemohl nic dělat a jedná se tedy o kontrolu nijak nesovisející s vyšetřováním.
Opravdu by mě zajímalo, kdyby mu ten alkohol našli, posuzovali by to jinak, než v případě že by k žádné nehodě vůbec nedošlo? Myslím že podle platného právního řádu by nemohli.
23.12.2006 (16:09)  
Omluvte překlepy (opět).
23.12.2006 (16:08)  
M: 1. Ovlivňuje alkohol schpnosti řidiče vozidla (drážního nebo silničního)? Ovlivňuje. Smí řidič/strojvedoucí požít? Nesmí.

To jsi jako myslíš, že strojvedoucí může jet nacamranej a je to jako v pohodě, protože vlak se stejně nemůže vyhnout?

2. Měl vlak přednost? Měl. Dal mu řidič toho auta přendost? Nedla. Co je příčinou nehody? Nedání přednosti. Jak bys to jako chtěl formulovat?
23.12.2006 (11:42)  
Asi v živote nepochopím, ako môže niekto pri zmysloch (možno je chyba práve v tomto predpoklade) naraziť zboku do vlaku, či už sa pohybuje alebo nie. Ten, kto je toho schopný, nemal byť nikdy pustený za volant a ak sa tak nedopatrením úradov stalo, tak by už za volant nemal byť pustený nikdy v budúcnosti.
23.12.2006 (11:32)  
Dejchání je standardní postup, je na to předpis, protože fíra (i když nic není nemožné) nepije, tak je tem postup spíš v jeho prospěch, jako průkaz že skutečně nemohl nic dělat. Jinak je spíš pikantní, že řidič najel do soupravy z boku, opravdu se věnoval řízení... nebo si myslel že řídí tank a ten plecháč odhodí. Pustit takový na silnici je opravdu hrozný, v tý 810 tak moc nikoho neohrozí ale jindy jsou jejich zásluhou mrtví naprosto nevinní lidé. Proto mne šokovala snaha smést ze stolu bodový systém - ne že by byl dokonalý - do příštích voleb si budu pamatovat ze které politické strany byla většina těch kterým vadí.
23.12.2006 (10:33)  
to má tak niekto stastie...

este ze to bola 810 ... s 80 t masinou by to asi dopadlo inak
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
23.12.2006 (10:13)  
M: A co se Ti na tom nezdá?
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko