..: ČD nabízejí řadu možností výhodného cestování do SRN za předvánočními nákupy :..
Pokladny v Praze hl.n., ŽelPage Děčín - Za výhodnými předvánočními nákupy do Spolkové republiky Německo umožňují levně cestovat také České dráhy. Například z Liberce nebo Děčína do Drážďan může na víkendovou jízdenku SONE+ cestovat za celkovou cenu 160 Kč až 5 osob. V nabídce jsou ale i další výhodné ceny.

SONE+

Multifunkční víkendová síťová jízdenka SONE+, kterou o sobotách a nedělích mohou cestující použít k cestování vlaky ČD, umožní za dostupnou cenu navštívit i příhraniční oblasti Německa. Podmínky pro využití jsou takřka shodné jako na síti ČD, s tím, že jízdenka SONE+ musí být vydána elektronicky (nelze použít jízdenku ručně psanou). SONE+ platí v rozsáhlých oblastech Saska a Bavorska - například při cestách do Budyšína, Drážďan či do Řezna. Ve vnitrostátní přepravě ČD lze jízdenku SONE+ za 360 Kč navíc použít ve spojení s platnou místenkou i ve vlacích EC, IC a SC (nejdále tedy do pohraniční přechodové stanice, např. Děčín hl.n.). Jízdenka platí rovněž v rámci dopravního svazu ZVON a v autobusové lince Teplice v Čechách – Drážďany (dopravce VVO, resp. RVD Dresden). Jízdenku SONE+ pro Os vlaky za 160 Kč lze navíc využít i v rychlících R 450–455 v úseku Domažlice – Furth im Wald Gr. V těchto vlacích platí i v Německu.

EURegio Německo

Pro každého, kdo chce výhodně cestovat do Německa nejen o víkendu, je určena jízdenka EURegio. S jízdenkou EURegio lze cestovat ve druhé třídě ve všech kategoriích vlaků kromě vlaků EuroCity, R 378/379 Kopernikus a EN 352/353. Jízdenka se prodává vždy jako zpáteční a platí jeden den. EURegio je možno využít kterýkoli den v týdnu na tratích Ústí nad Labem - Děčín - Pirna - Dresden - Meissen a Tanvald - Liberec - Zittau - Dresden/Bautzen.

München/Nürnberg Spezial

Jízdenky München Spezial a Nürnberg Spezial jsou určeny pro každého, kdo se rozhodne cestovat do Mnichova nebo Norimberka z Prahy nebo Plzně. Cena zpáteční jízdenky v úseku Praha - Mnichov je 52€ (z Plzně o 5€ levnější) a z Prahy do Norimberka stojí 42€ (z Plzně o 5€ levnější). Jízdenky se vydávají pouze jako zpáteční a výhradně pro 2. vozovou třídu. Děti v doprovodu vlastních rodičů nebo prarodičů cestují po tratích DB bezplatně. Doba platnosti jízdenky je 1 měsíc od prvního dne platnosti.

EGRONET

Ilustrační foto Jízdenka EGRONET je určena jak jednotlivcům, tak rodinám. Jízdenka platí na vybraných železničních tratích a ve vybraných autobusových spojích v České republice (kromě vlaků EC, IC) a Německu (v osobních a spěšných vlacích VBG, RB, RE) v příhraničních oblastech a opravňuje cestujícího k neomezenému počtu jízd na linkách stanovených zúčastněnými dopravci. Doba platnosti jízdenky EGRONET je 1 den od pondělí do pátku, nejdříve však od 07:30 do 03:00 hod. následujícího dne, resp. 1 den v sobotu a neděli bez omezení. Jednodenní jízdenka stojí 100 Kč pro jednotlivé cestující všech kategorií (děti do 6 let jsou přepravovány bezplatně) a nově je při zakoupení dvou jednodenních jízdenek pro jednotlivce možné cestovat ve skupině maximálně 2 dospělý a maximálně 4 děti od 6 do 15 let (jedno dítě se počítá jako jedna dospělá osoba), děti do 6 let cestují vždy bezplatně. Jízdenku je možné zakoupit u pokladen v železničních stanicích Aš, Aš město, Cheb, Chodov, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Sokolov, Karlovy Vary, Karlovy Vary dolní nádraží a lze ji zakoupit až v dvouměsíčním předprodeji. Každý cestující, který cestuje na jízdenku EGRONET, si může bezplatně přepravit jízdní kolo v rámci přepravy spoluzavazadel. Na jednu jízdenku EGRONET může být přepraveno nejvýše 1 kolo.

LIBNET+

Jízdenka je výsledkem spolupráce 3 zemí na projektu Euroregion Nisa a je na celý rok 2007 vyhlášena jako akviziční sleva ČD. Na jízdenku lze cestovat v Os a Sp, ve vlacích Railtrans, ve vybraných autobusových spojích a tramvajových linkách. Jízdenka pro 1 osobu starší 15 let a 1 dítě do 15 let stojí 130 Kč, pro skupinu max. 5 osob starších 15 let 260 Kč a za kolo zaplatí cestující 90 korun.

zdroj: Tisková zpráva ČD


Adys Poslat mail autorovi | 16.12.2006 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Německo Bavorsko /Bayern Německo Sasko /Sachsen Česká republika (celá)


16.12.2006 (13:18)  
Jsem zvědavej, kdy ČD vydají TZ o výhodném cestování do Rakouska, Polska a na Slovensko
registrovaný uživatel Space 
16.12.2006 (12:51)  
No jo, jenže to bylo teprve 2., travička se zelenala, kdo by pomýšlel na Christkindlmarkt... Ale třeba dnešek je na tento druh výletu jako stvořený - dnešní stav by mě docela zajímal.
16.12.2006 (12:40)  
registrovaný uživatel Space 
16.12.2006 (12:21)  
Svědek: Tak to je přinejmenším smělé vyjádření vzhledem k loni (letos nevím) přeplněným vlakům Děčín-Bad Schandau...
16.12.2006 (12:18)  
A komu to jako cpou? Nejezdí spíš exfašisté na výhodné nákupy k nám? =)))

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko