..: Turistické vlaky vyjedou poprvé :..
RegionovaPardubice - Od zítřka budou jezdit z Pardubic každý víkend dva nové spěšné vlaky, které usnadní turistům spojení s atraktivními oblastmi Králicka a Českomoravské vrchoviny. „Lidé z centrální části kraje budou mít snazší cestování ke sjezdovkám v Dolní Moravě a Čenkovicích nebo k běžkařským trasám v okolí Čachnova. V létě se zase budou moci dostat k cyklistickým trasám do krásné přírody s řadou památek,“ uvedla mluvčí Pardubického kraje Kateřina Nohavová.

Jako spěšný vlak Sněžník bude od neděle jezdit moderní žlutozelená souprava Regionova, která podle jízdního řádu odjíždí z Pardubic v 6:56 a kterou je možné se do krajského města vrátit v 18:01. „Spoj se podařilo naplánovat tak, že cestující za hodinu a půl mohou v Červeném Potoce přestupovat do skibusů, které je odvezou rovnou ke sjezdovkám. V soupravě se navíc počítá s místem pro pohodlnou přepravu lyží a jízdních kol,“ řekl Michal Štěpán z Českých drah. Druhému víkendovému spěšnému vlaku dali železničáři jméno Vysočina. Z Pardubic vyjíždí v 8:26 do Poličky a je možné se jím zase vrátil v 17:40. Železničáři slibují na této lince soupravu Regionova zhruba od poloviny února 2007. Speciální víkendové vlaky pro lyžaře, cyklisty a turisty si u dráhy objednal Pardubický kraj, který tak chce přilákat do turistických center více lidí.

zdroj: Mladá fronta DNES


Adys Poslat mail autorovi | 9.12.2006 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Pardubický


dopisovatel nebo člen ŽP Miloš  mail  
10.12.2006 (18:35)  
A co jezdi na Sp Vysocina dnes???
09.12.2006 (15:49)  
Někteří se možná divíte, proč tady v řazení na Sp Sněžník není oproti této zprávě a třeba i reklamám v KJŘ Regionova, nýbrž 854 + 2x Btn. Inu, já se divím též, protože v dokumentu řazení KC Pardubice skutečně ta hydra je.

Jinak přidával jsem sem i řazení Sp Vysočina, a u ní není v dokumentu žádná poznámka jako "ode dne vyhlášení" apod., prostě tam stojí dvojice Regionov a basta...

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko