..: Lidi trápí houkání vlaků :..

Boskovice – Hlasité houkání vlaku budí každý den již ve čtyři hodiny ráno lidi žijící v blízkosti nechráněného železničního přejezdu na Janáčkově ulici v Boskovicích. Pavel Musil z Mánesovy ulice už to nechce dále snášet, proto inicioval petici, ke které se přihlásilo na sto padesát lidí. Stěžující se však nápravy v nejbližší době asi nedočkají.

Vlak před nechráněným přejezdem musí pokaždé zahoukat. „Hlavně v létě, když máme otevřená okna, se pořádně nevyspím. Když jsme na zahradě, vždycky se leknu, je to opravdu velmi hlasité. Každý pracovní den je to asi padesátkrát,“ uvedl Musil. Obyvatelé ve své stížnosti adresované boskovické radnici navrhovali buď vybudování protihlukové stěny, zřízení chráněného přejezdu nebo jeho úplné zrušení. „Nikdo nemá důvod tudy jezdit, je zde polní cesta, která vede jen k chatám. K těm je ovšem mnohem pohodlnější přístup po kvalitní komunikaci od kruhového objezdu u nemocnice,“ vysvětlil Pavel Musil.

Železničáři se zrušením přejezdu souhlasí. „Vítáme zrušení každého přejezdu. Musí s tím ovšem souhlasit obec,“ sdělil Pavel Novák, provozní náměstek Správy dopravní cesty Brno. Boskovičtí zastupitelé zrušení přejezdu zamítli. „Je to jediná možná cesta pro sanitky do nemocnice, kdyby došlo ke kolizi na běžné přístupové cestě. Za nemocnicí se navíc budou stavět nové byty. České dráhy i Jihomoravský kraj rovněž počítají s vybudováním tzv. Boskovické spojky, což by znamenalo částečné přeložení a elektrifikaci trati, a tím i zabezpečení přejezdu.“ Radní nicméně podporují možnost, aby tam byl vybudován chráněný přejezd. Pak už by zde vlaky houkat nemusely. Protože ale ještě není jasné, kdy se bude trať elektrifikovat, je řešení v nedohlednu.

zdroj: Brněnský deník


Adys Poslat mail autorovi | 8.12.2006 (20:46)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Jihomoravský


registrovaný uživatel Space 
08.12.2006 (23:47)  
Jenomže já to nemyslel vážně...
08.12.2006 (23:19)  
To nový prostor,zajímavé reportáže:tě lituju,to jsi furt nasranej.Ten čokl by mě taky vadil,asi bych mu házel do boudy bouchačky megy atd.Ty letouny jsou na hluk asi fakt nejhorší.Udělal bych,že dejme tomu od 22 do 6 hod nesmí jezdit to nehlučnější např 460.
registrovaný uživatel J.K.  mail  
08.12.2006 (23:11)  
"Stěžující se však nápravy v nejbližší době asi nedočkají."
...až se v obýváku dočkají nějaké nápravy, to si teprv budou stěžovat...
registrovaný uživatel Space 
08.12.2006 (22:43)  
Taky bydlím nad tratí a v noci mě vadí i svist projíždějících vlaků...co na tom, že je tam trať z devatenáctého století :-) Taky mi vadí přistávací letadla, ale co na tom, že přistávací dráha vede od nepaměti nad mým domem...Vadí mi štěkot sousedova psa, vyvážení popelnic a vřískající mimina v kočárku...
08.12.2006 (22:20)  
No jo jsou ted hici tak si lidé stěžujou jako za parnýho léta.Pokud je tam jiná komunikace,tak přejezd zrušit.A až se to zruší tak zas budou nadávat na dlouhé čekání u jediného přejezdu.Jen těm gumokolům hoši naložte.
registrovaný uživatel Kaloon 
08.12.2006 (22:16)  
To jsou teda problémy... nechápu jak se může leknout, když je to padesátkrát za den :D
08.12.2006 (21:54)  
Psal v této zemi někdo petici proti řvoucím motorkám?
08.12.2006 (21:09)  
No jestli je řešení v nedohlednu, tak úsilí P. Musila je zbytečné. Dovedu si to představit, jak se místní lidé nevyspí, a ještě 50x za den. Ja sem 2 KM od trati a slyšim to taky hodně hlasite. Buď bych tam dal cinkačky,neb bych to zrušil jestliže je to polnačka a kus dal je jina silnice.
registrovaný uživatel MirekM  mail  
08.12.2006 (21:03)  
Ty jsi asi nikdy neslyšel naživo houkat vlak. Hlasitost je opravdu nesrovnatelná.
08.12.2006 (20:57)  
A po vybudování chráněného přejezdu si budou stěžovat zase na cinkání :D:D

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko