..: Spojů z Karviné do Prahy přece jen oproti slibům ČD nakonec ubude :..
zelpageKarviná - Dostat se přímým vlakovým spojem z Karviné do Prahy nebude od zavedení nového grafikonu ČD tak jednoduché jako dosud. Od 10.12. se totiž budou spoje kategorie IC Karviné vyhýbat. Oficiálním důvodem je zahájení stavby železničního koridoru Bohumín - Mosty u Jablunkova a díky tomu i přeložení vlaků EC/IC přes Horní Lideč. Z Karviné tak bude jezdit jediný přímý spoj (IC Ostravan), který vyjede krátce po půl šesté ráno a v Praze bude před desátou hodinou. Vedení karvinského magistrátu považuje vlakové spojení Karviné s hlavním městem za velmi špatné a chce situaci řešit na úrovni kraje a s vedením Českých drah.

zdroj: Moravskoslezský deník


Payus Poslat mail autorovi | 6.12.2006 (9:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu ČR Moravskoslezský


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
08.12.2006 (14:33)  
Ať si říka kdo chce co chce. Přikáním se k názoru že IC EC jen do velkých měst třeba do měst nad 50 tisíc obyvatel-takže Praha-Pardubice-Olomouc-Ostrava-Karviná-Slovensko, Valaši budou maximálně tak nasraní že jim ČD zdražují vlaky o 60Kč za IC/EC (EC Hradčany s Bmee je fakt HardCore)
registrovaný uživatel Vávra 
08.12.2006 (1:13)  
Po pravdě řečeno, Slováci jezdí do Prahy rádi přes noc pěkne natažení po jednom přes celý kupé dvojky. Takže jim spíš bude vadit zrušení Laborce, než jestli jedou přes Ostravu trochu dýl nebo ne.
07.12.2006 (1:12)  
Tady se pořád nepočítá s tím, že, ať se to líbí nebo ne, Bohumín/Svinov - Praha, je obslouženo mnoha spoji přímými + těmi s jedním přestupem ...

Tak proč nutit Slováky k exkurzi na Ostravsko, když chtějí rychle do Prahy, ne?
registrovaný uživatel Váňa 
07.12.2006 (1:01)  
vyhryzák: Ono to není to samé jako když se zruší zastavování EC ve Svitavách nebo v Letovicích. Totiž jak plyne z názvu Inter/Euro CITY tak tyto vlaky jsou určeny zejména ke spojení měst a to především velkých. Byť se to někomu nemusí líbit, aglomerace s více než milionem obyvatel jsou v ČR jen 2. Praha a Ostravsko. Proto by se mělo přemýšlet kam asi pojede více lidí, zda do Vsetína nebo Ostravy, Karviné, Havířova, zda do Prahy nebo do Letovic, Svitav etc. Na Ostravsku nido nebrečí, že by se snad cítil ukřivděn, brečíme, protože je nás tu moc a nevejdeme se do vlaku. :-D P.S. vezmeme zavděk i tou 810, ale zkus nás tam všecky nacpat, nás mnogo.
dopisovatel nebo člen ŽP Payus  mail  
07.12.2006 (0:09)  
Josef Petrák: ona ale ta 320-ka od Karviné na Slovensko je možná ještě v horším stavu, s těmi městy se to naopak nedá srovnávat...Karviná má kolem 65 tis.obyvatel...ale s tou tratí je to na Karvinsku děs
dopisovatel nebo člen ŽP Adam  mail  
07.12.2006 (0:08)  
Tady si zjevne nekteri neuvedomuji, ze obsazenost onech pretrasovanych IC/EC tvorili z velke casti cestujici jedouci z nebo do Moravskoslezskeho kraje. Skoda, ze jsem nekdy nenatocil vymenu cestujicich v Kosicanu v Ostrave na Svinove, popripade na hlavnim nadrazi. Tak bych tady ten odkaz nalinkoval a bylo by po diskuzi, protoze to je argument, na ktery se tezko hleda protivaha.

Jinak co se tyce primych vlaku do Karvine, to je trosku fraska, kdyby takhle vriskalo kazde 40tis. mesto, kam bychom se dostali. Nicmene jako ostravaka me chovani kurvinoku neprekvapuje. :-)
06.12.2006 (23:58)  
Já nevím, čemu se diví. Před nástupem letošního GVD stavěl Ex Jaroslav Hašek v Blansku, Letovicích a Svitavách a byl hodně využívaný na cesty z/do Prahy i dále, pak se převedl na EC, regio- politici bojovali, vybojovali zastavování i jako EC, ale nakonec vyšel JŘ a po slíbeném stavění ani památka, ani náhrada a bračí kvůli tomu teď někdo?

Přetrasování EC přes Horní Lideč má své logické opodstatnění, je to trať, která není moc vytížena, je dvoukolejná, takže pokud se nestane něco na Slovensku, tak by to mělo jezdi do ČR rychleji a načas ... jen je škoda, že SDC zanedbala údržbu a vypadá to jako na střelnici atomovek v Kazachstánu ...
registrovaný uživatel karel.f  mail  
06.12.2006 (23:31)  
Tolik možností za 24 hodin z Karviné do Prahy má málo které město. Myslím že není důvod k obavě že by se někdo neměl jak dostat do a z Prahy.
06.12.2006 (22:15)  
Ale klidně si tady nerušeně poplačte, jak Vám ty pražáci ubližují, to je nakonec úvaha drtivé většiny obyvatel kolem Ostravy (neříkám všichni)..Já už Vás nebudu vyrušovat...
06.12.2006 (22:13)  
Liduprázdná Vysočina? Hmm, to je dobrý. Nejspíš zde všichni žijí v jeskyních... Nějak jsem tady nezaregistroval, že by se ozývalo tolik nářků z jiných koutů republiky. Proč? Protože jinde jsou rádi, že se vůbec dostanou do školy, k doktorovi. A zavděk vezmou i starými 810.
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko