..: Vlakové zastávky Ostrava - Centrum se dočkáme později :..
Payus-Ostrava05Ostrava - Dvouroční zpoždění bude mít výstavba nové železniční zastávky Ostrava - Centrum. Původně měla začít její stavba loni, pak byla přeložena na letošní rok kvůli přednostní elektrifikaci trati z Ostravy do Opavy, nakonec se začne budovat nejdříve příští rok v rámci celkové rekonstrukce trati mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem. Důvod vzniku této zastávky mezi hlavním nádraží a Ostravou-Kunčicemi je ten, že návštěvníci Ostravy to budou mít blíže od vlaku do centra Ostravy a zejména do populární Stodolní ulice.

"Možná bude na krátký čas po dobu výstavby podchodu do Stodolní ulice u plánované zastávky Ostrava centrum zavedena náhradní autobusová doprava, pokud si technologie výstavby tohoto podchodu vynutí krátkodobé přerušení některých, pro dopravu nezbytných inženýrských sítí," uvedl Jiří Šťastný ze Správy železniční dopravní cesty Praha. Tato zastávka bude mít také čtyři výtahy pro vozíčkáře, kteří se devět metrů širokým podchodem budou moci dostat směrem k Městské nemocnici Ostrava-Fifejdy a na opačnou stranu pak směrem k již zmiňované Stodolní ulici. Tvůrci projektu si v prognózách spočítali, že zastávku bude využívat až tisíc cestujících za hodinu. Po dokončení elektrifikace tratě mezi Kunčicemi a ostravským hlavním nádražím začnou trať i novou železniční zastávku využívat také některé převedené vlakové soupravy ze směru od Havířova.

zdroj: Moravskoslezský deník


Payus Poslat mail autorovi | 27.11.2006 (23:59)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Moravskoslezský


dopisovatel nebo člen ŽP Payus  mail  
28.11.2006 (22:24)  
čd4ever: asi tě zklamu...tuhle zastávku si "vymodlilo" hlavně město
registrovaný uživatel ČD4ever  mail  
28.11.2006 (15:43)  
JnR: Podívejte se, já myslím, že SŽDC si velice váží cestujících už tím, že tuto zastávku chtěly vůbec postavit...... Tohle zdržení není vůbec nikterak tragické...... Navíc se železnice staví narozdíl od silnic 100 x rychleji..... viz dálnice hradec =D to je ostuda celý ČR
28.11.2006 (13:16)  
Jsem zvědav jestli potom budou osobní vlaky také zastavovat na 250 m vzdálené a pěkně zrekonstruované stanici Ostrava střed,která má nová nástupiště a obnovenou historickou budovu.Možná by stačilo obnovit podchod u Stodolní ulice a od něj postavit nový chodník na blízkou O.střed.Anebo postavit novou zastávku O.centrum a ušetřit na rekonstrukci O.střed.
28.11.2006 (9:10)  
Neboj, určitě nám vysvětli, že je to tak lepší. Třeba ještě nejsme psychicky zralí na novou zastávku :))
registrovaný uživatel JnR 
28.11.2006 (0:52)  
Příště by bylo rychlejší psát jen o projektech, které se stihnou včas.
Navíc chudák ČD4ever, co má pořád vymýšlet ;-)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko