..: Vlaky do Moldavy zůstanou zachovány i o pracovních dnech :..

Moldava v Krušných horách Dubí - Podle konečného návrhu jízdního řádu Českých drah, mělo dojít k zastavení provozu v pracovní dny na železniční trati v úseku Hrob - Dubí - Moldava. Doprava měla být provozována v pracovní dny pouze o školních prázdninách. Na základě jednání, které proběhlo v Mikulově, došlo k průlomu.

Bude jezdit jeden pár vlaků ráno a druhý k večeru. "Ovšem zapomnělo se na nejdůležitější a nejvytíženější vlak s příjezdem okolo 10.30 hodin do Moldavy," uvedl Michal Švec z klubu přátel krušnohorské železnice. Na základě reakcí občanů uspořádal Klub přátel krušnohorské železnice podpisovou akci. Petici podepsalo přes čtyři tisíce obyvatel nejen Ústeckého kraje. "Dali tím jasně najevo, že osud zdejší železnice jim není lhostejný. Zastavení provozu v pracovní dny znamená další devastaci zdejší oblasti Krušných hor," podotýká Švec. Petiční archy budou předány úředníkům krajského úřadu. O pomoc budou požádáni všichni starostové a radní všech obcí při trati.

zdroj: Teplický deník


Rastislav Štangl Poslat mail autorovi | 23.11.2006 (10:56)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Služby

Další z regionu ČR Ústecký


  1 2      Zpráv na stránku:   
24.11.2006 (8:06)  
Petr Krček: Propojení se skiareály je dobrý nápad, který v některých jiných lokalitách jej již ČD převedly do reality. V případě Moldavy však skiareály nejsou zrovna při ruce: Bouřňák je cca 2-3 km daleko a německé Holzhau dokonce 8-9 km. Navíc skibusy už nyní jezdí, ale přímo z náměstí v Teplicích...
registrovaný uživatel Web 
24.11.2006 (0:27)  
Pán mě nepochopil, já se ptal co je na 810ce vezoucí pět a půl substrátu ekologičtějšího (zelenějšího) než na autobusu. Úvahy o propojování ski areálů bych nechal na jeho provozovatelích ;) A na rekonstrukci vidím miliardu daleko důležitějších tratí, které nekončí v lese...
23.11.2006 (23:55)  
Web:1.Jestli ty považuješ cestující za 5 a půl substrátu zeleného,tak já se na lidi dívám jinýma očima.Pro mě cestující není nějakej substrát(jestli jsi toto chtěl říct).Trať je využívána obstojně,vím o plno lidech,kteří jezdí v zimě na lyže nebo v létě na houby.
2.já tuto zprávu nepovažuju za žádnou výhru i proto jsem psal,že bych navýšil počet spojů.Spokojen nejsem,na druhou stranu lepší než nic.
Bych to propojil s německou stranou lidé by lyžovali na skipas jak v ČR tak u němců a naopak.Skipas zvýhodnit pro lyžaři využívající železnici.Do tratě bych investoval,pro zvýšení komfortu a snížení jízdní doby.Ano lidí by skoro vždycky mohlo jezdit víc.Zatím se spíš na žel. vrací než odvrací.
registrovaný uživatel Web 
23.11.2006 (22:16)  
Petr Krcek: Můžu se zeptat, co je na 810ce vezoucí pět a půl substrátu zeleného? Stejnětak nechápu co považujete za výhru na dvou párech vlaků denně a z hlediska substrátu by mi bylo mnohem milejší mít tam dva páry busů, které by doplnovaly zbytek nez tyhle nahodne vystrely... Co se tyce spolehlivosti si v zime nema tahle trat se silnici moc co vycitat...
23.11.2006 (18:55)  
Glagol:Jo busem zadarmo?Ledak tak maximálně příležitosná doprava a ta bude jezdit asi jak dlouho?hm?moc né!
ČD4ever:ano železniční doprava je nejlepší.Zaplať pánbu,že se dnes najdou lidi,kterým není všechno jedno,díky Míšo Šveci.Já to podepsal taky.
Ano trať vede všelijak,ale ten kdo ji potřebuje k běžnému užívání,či případ od případu si na ni cestu najde.Chceme mít zelené Krušné hory?Chceme!Tak musíme prosazovat železnici.Spoje bych ještě navýšil.
Zajímavost dle údajů Policie ČR se u nás stane za každý 2,7 minuty nehoda!.Za každých 7 hodin někdo zemře!Tyto věci spolknou 8% z rozpočtu.
23.11.2006 (16:21)  
Glagol: Autobusem v zimě, to je pěkná ptákovina. To si rovnou můžu sednout na sáňky, však ono to bude klouzat stejně...
registrovaný uživatel ČD4ever  mail  
23.11.2006 (16:10)  
Glagol: Protože železniční doprava je nejlepší......
registrovaný uživatel Crozz  mail  
23.11.2006 (12:48)  
tady to omezeni v pracovni dny je drasticky...
23.11.2006 (12:34)  
Zkus se tu v zimě svést autobusem... Jinak je to hlavně kvůli rozvoji regionu, kdy tu jak v létě tak v zimě jezdí turisticke vlaky, které jsou využívány...
registrovaný uživatel Glagol  mail  
23.11.2006 (12:26)  
Já si to myslím.
Celá tahle trať je pouhá technická kuriozita, k běžné dopravě příliš nepoužitelná.
Navíc, proč jezdit vlakem? Vždyť se mohu zadarmo svézt autobusem!
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko