..: Podrobnosti o jízdách soukromých společností v KV kraji :..
obrazekKarlovy Vary - Karlovarský kraj, skloňovaný během jednání o regionální osobní dopravě snad ve všech pádech, nakonec dosáhl skutečně zajímavých změn. Od 14.12. zajíždí o víkendech a svátcích jednotka Desiro DB Erzgebirgsbahn ze Zwickau (9.00) z Johanngeorgenstadtu jako Os 17103 do Karlových Var dolního nádraží (příj. 12.08) a vrací se jako Os 17112 v 18.05 (Zwickau 20.54). Mezitím se otočí na vlacích Os 17108 a Os 17109. Podrobný jízdní řád naleznetezde.
Velmi zajímavou nabídku připravily i společnosti Vogtlandbahn a Viamont na konkurenční trase přes Sokolov, Kraslice a Falkenstein se třemi páry přímých víkendových spojů vedených vozy Regiosprinter. Podrobný jízdní řád naleznete zde. Na českém území platí výhradně tarif společnosti Viamont, nabídka Schönes Wochenende je uznávána. Zda jde pouze o testovací provoz a jak se situace bude vyvíjet zjišťujeme. Provozní situace na trati svědčila o mnohem rozsáhlejším nasazení německých vozidel na trati do Sokolova i v pracovní dny a naopak jen jednom páru vlaků do K.Var (ráno tam a odpoledne zpět).
Společnost DB Erzgebirgsbahn dále připravuje přímé spojení Chemnitz - Annaberg-Buchholz - Vejprty - Chomutov od 3.4.2004, detaily zatím nejsou známy.
Fotografie z prvního dne provozu nových vlaků najdete v aktuálních fotkách.

Zdeněk Michl Poslat mail autorovi | 15.12.2003 (22:30)
Související zprávyopen/close
Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko