..: Na Moravě bude díky časovému posunu stát několik mezinárodních spojů :..
Ostr.-Svinov Ostrava - Některé vlakové spoje Českých drah budou v neděli nad ránem hodinu čekat v nádražích kvůli změně času. Dráhy takto pozdě v noci vypravují jen minimum spojů, a tak se změna dotkne hlavně nočních mezinárodních rychlíků. Vlaky, které začínají jízdu mezi druhou a třetí hodinou ranní, vyčkají do změny času ve výchozí stanici a pojedou již podle středoevropského času. Pokud mají být podle platného jízdního řádu již na trase, vyčkají rovněž na platnost nového středoevropského času, a to v první stanici, z níž mají odjíždět po druhé hodině ranní.

Hodinu navíc stráví ve vlaku cestující jedoucí na Slovensko, do Polska nebo do Ruska a zpět. Rychlík Vltava z Moskvy do Prahy bude například vyčkávat na změnu času hodinu v Olomouci, v opačném směru získají cestující hodinu navíc v Ostravě Svinově. V Chocni se na hodinu zastaví rychlík Excelsior z Chebu do Košic, rychlík Pannonia do Bukurešti bude stát v Tišnově. Na hodinu se zastaví i rychlík Chopin z Varšavy do Vídně nebo Cassovia z Prahy do Košic.

Změna času nastane ve tři hodiny ráno v neděli 29.10.2006, kdy se ručičky posunou zpět na druhou hodinu.

Zdroj: Morava 24


Payus Poslat mail autorovi | 27.10.2006 (12:06)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


28.10.2006 (18:28)  
Příští rok to bude zajímavější, pokud už nebudou v návrhu velké změny, tak R 423 Cassovia bude stát tu 1 hodinu v Jablunkově :DDD
registrovaný uživatel Qaws 
28.10.2006 (17:17)  
gapa: To je naopak úplně strašný... Já jel z Brna Rožmberkem přímým vozem na Slovensko a v Přerově jsme stáli asi hoďku a čekali na R od Prahy... Když to stojí, tak se v tom nedá vůbec spát...
(Njn, když si člověk zvykne na to houpání a drncání a najednou nic..:))
27.10.2006 (22:27)  
Vláďa 2: No asi máš jiné zkušenosti, já si třeba na ranní Silesii nebo Vihorlat do Prahy nemůžu stěžovat (pokud jde o dochvilnost).
Gapa: No co, budou chrápat, takže jim to může být fuk:-).
registrovaný uživatel gapa 
27.10.2006 (20:08)  
Hmmm, tak to nepřeju hlavně cestujícím, co pojedou Excelsiorem ze Slovenska domů. Když si vezmu, že tenhle vlak hodinu a půl čeká v Třebové na vozy od Brna, pak se po 1,5 hod rozjede a hned v Chocni po 25 km bude zase hodinu stát...
registrovaný uživatel pato 
27.10.2006 (15:51)  
Takže Copin bude tentokrán vykraden v Ostravě, Pannonia v Tišnově atd.
27.10.2006 (14:51)  
Noční vlaky mívají často zpoždění, tak jim ta jedna hodina navíc může přijít vhod.
27.10.2006 (13:12)  
Presne takto som pred rokom čakal vo Vihorlate smerom na Slovensko v stanici Horní Lideč. Nanešťastie som vtedy zdieľal kupé s nejakým exotom, ktorý najprv nemal lístok, potom "nemohol nájsť" doklady - a jeho intelektuálna úroveň bola hlboko pod nulou (veď vieme, čo všetko nočnými rýchlikmi jazdí...). Bohužiaľ, doklady nakoniec niekde vyhrabal, takže som len bol svedkom 15-minútovej epizódy s hraničnou políciou. Keď ho následne sprievodkyňa vyhnala, aby si išiel kúpiť lístok, naskytla sa nádej, že už netrafí späť. Trafil :( No nič, inde voľné nebolo alebo ak, tak v ešte horšej spoločnosti. Odvtedy beriem radšej lehátko, keď musím ísť v noci - pri posune času aspoň človek spí o hodinu dlhšie... :)
27.10.2006 (12:44)  
Tohle je sice užitečná zpráva pro cestující, ale pár Internetu-znalých chmatáků by si tím mohlo naplánovat nájezdy na zavazadla cestujících nocujících v těchto spojích.

Zde by nebylo od věci zavést mimořádné hlídky policie, i když, kdo ví, třeba by byly zbytečné :-/ nebo napáchaly více škody než užitku.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko