..: Výluky na trati 316 asi hned tak neskončí :..
471 Opava - Rekonstrukce trati mezi žst. Opava východ a Ostrava Svinov pokračuje. Skončit by měla právě za měsíc. V dodržení termínu - 16.11.2006 - však nevěří mnozí cestující, ba ani někteří železničáři. Rok a půl trvající opravy železniční trati z Opavy do Svinova ztrpčuje život stovkám cestujících. Kromě uzavřené nádražní haly jsou trvalým předmětem kritiky hlavně výluky. Dříve mezi Opavou a Hájem ve Slezsku, dnes mezi Opavou a Štítinou.

„Dojíždím za prací do Ostravy. Nastupování do náhradních autobusů se děje v naprosto nedůstojných podmínkách. Autobusy většinou nevyjedou na čas a o tom, že bych ve Svinově vystoupil z vlaku přesně podle jízdního řádu, si mohu většinou nechat jen zdát,“ popisuje setrvalou situaci čtyřiačtyřicetiletý Jaroslav Foldyna. Rekonstrukce, zahájená vloni v polovině května, komplikuje život i náhodným cestujícím. Naříkají si především senioři. „Jela jsem po dlouhé době vlakem za vnučkou do Prahy. Byla to hrůza! V autobuse jsme byli namačkaní, ve Štítině jsme museli jít kus cesty po štěrku, a navíc jsem nemohla ani pořádně nastoupit, protože stupátko bylo moc vysoko,“ stěžuje si osmašedesátiletá Karolína Petrová z Opavy Kylešovic. Nejsložitější situace nastává před rozestavěným nádražím každý pátek odpoledne. Kromě pravidelných dojíždějících se totiž vracejí z Opavy domů na víkend také učni, studenti středních škol a Slezské univerzity.

„Mají obrovské batohy a krosny, cpou se dopředu a taky jsou hodně hluční,“ nešetří odsudkem někteří z pravidelných cestujících. Naštěstí jim, železničářům i stavebníkům zatím přeje počasí. Přestupování z autobusů do vlaku ve Štítině s deštníky a mokrými zavazadly je pro ty zkušenější černou můrou. Přednosta železničního uzlu Opava-východ Jiří Valeček slibuje, že se situace brzy zlepší. „Už v tomto týdnu, nejpozději do konce měsíce, otevřeme opravenou nádražní halu,“ tvrdí Valeček. Nepříjemná výluka by měla skončit 16. listopadu v 18 hodin. Což znamená, že plynule, bez namáhavého přestupování ve Štítině, by mohli lidé z Opavy dojet do Ostravy-Svinova již 17. listopadu. Ve skutečné dodržení termínu nedoufají ani někteří železničáři, ale žádný z nich to veřejně přiznat nechce. I kdyby všechno dopadlo tak, jak má, klid a mír na opavském nádraží rozhodně hned tak nenastane. Až do konce roku bude trvat stavba dalšího nástupiště. Jeho zastřešení v souladu s novou omítkou nádražní budovy je však ve hvězdách. „Zatím na to nejsou peníze,“ tvrdí zainteresovaní.

zdroj: Listy moravskoslezské


Payus Poslat mail autorovi | 24.10.2006 (16:11)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Moravskoslezský


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
dopisovatel nebo člen ŽP Payus  mail  
26.10.2006 (7:21)  
Opavacek:
nenech se vytočit.podle mě je ČD4ever jen vtipálek...ani se mi nechce věřit,že to myslí vážně...jak říkám,vždycky se zasměju,proto to beru jako "oživení"...něco jako ty krátké propagační filmy z 50-tých let o dokonalosti bolševického průmyslu...no však víš,které myslím, na čt2 to občas dávají :-)
A propo,už máš nové fotky z Opavy vých.?
25.10.2006 (21:06)  
ČD4ever: Ty hlupáku. Asi když NAD vyjede z Opavy východ v 8:55 (normálně má jet v 8:32) z důvodu zpožděného vlaku z Olomouce, tak se dá očekávat, že asi autobus ve Štítině nebude v 8:43!!! Máme snad do autobusů montovat stroje času jen díky toho, že vlaky nedodržují JŘ?!!

A tím samozdřejmě nechcu urážet vlaky. Rád jimi cestuju a mají určité kouzlo, které autobus nemá, ale ať mi tu nikdo nevykládá, že jsou vlaky kvalitní a naproti tomu je autobus hnus. Z vlaku kolikrát ani nejde vidět, jak jsou ty okna špinavá a nebo to, co se dá ve vlaku najít za hnus radši ani jmenovat nebudu. Ale samozdřejmě, jak jsem řek, tak vlak má určité nesporné výhody a mezi ně patří cestování na delší cesty.
registrovaný uživatel dotace 
25.10.2006 (12:38)  
Oprava:ČD4ever
registrovaný uživatel dotace 
25.10.2006 (12:37)  
Když tak čtu příspěvky ČD4evever,tak vnich čím dál víc poznávám čistou osvobozující pravdu.
Přestávám chápat,jak sem vůbec kdy mohl použít jiného dopravce než ČD.
Jsou úžasní! :)
25.10.2006 (11:13)  
Mám dotaz - oni ČD mají nějakou dobrou pověst? Já jsem to nikde nezaznamenal. Jediný kdo na ně pěje samou chválu a nepřiznávají problémy je Ondrůj a ČD4ever.
25.10.2006 (11:04)  
Ať ČD dále posílají jako NAD staré, hnusné a špinavé busy...
...alespoň příležitostní cestující poznají, jaké to je cestovat s ČD...
registrovaný uživatel ČD4ever  mail  
25.10.2006 (10:29)  
Payus: Taky nechápu, že se se mnou pouštějí do diskuzí nemá to cenu stejně mám vždy pravdu....
Redispero: Neurážej dosud ničím neposkvrněnou pověst Českých Drah
84: ČD mají obrovské finanční možnosti a tudíž další peníze z nějaké organizace vůbec nepotřebují. Ať ČD dále posílají jako NAD staré, hnusné a špinavé busy alespoň lidé poznají jaké to je jezdit busem....
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
25.10.2006 (5:08)  
Kolegové, kamarádi, souputníci...těžko se hádat s přesvědčeným bláznem :o)

ČD4Ever: Spíš založ nějakou organizaci, která bude vybírat peníze na to, aby si ČD mohly při výlukách dovolit pohodlnější autobusy...když už se rozhodly šetřit na všem ;o)
registrovaný uživatel Redispero  mail  
24.10.2006 (22:49)  
CD4ever: jako protivahu teroristicke organizace Ceske drahy, ktera silnicni dopravu podporuje? Do toho nejdu, to je predem prohrany boj :-)
dopisovatel nebo člen ŽP Payus  mail  
24.10.2006 (22:27)  
Náhodou...mě osobně příspěvky ČD4ever vždycky zvednou náladu...fakticky,vždycky se zasměju...moc nerozumím tomu,že vás vytáčí a pouštíte se s ním do "diskuzí"...
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko