..: Prodloužený podchod v Olomouci bude otevřen za 18 dní :..
Ilustrační fotoOlomouc - V pondělí 6.11.2006 zahájí ČD a SŽDC provoz prodlouženého podchodu v žst. Olomouc hlavní nádraží, jehož výstavba byla zahájena 5.9.2005. Stavbu provádělo sdružení firem s názvem "Rekonstrukce kolejiště Olomouc, hlavní nádraží" ve složení ŽS Brno (nyní OHL ŽS), Firesta – Fišer, rekonstrukce, stavby a TOMI – REMONT Prostějov. Realizací této akce bylo zajištěno propojení přednádražního prostoru s městskou částí Hodolany pod kolejištěm železniční stanice. Prodloužení podchodu umožní cestující veřejnosti bezpečný přístup k autobusovému nádraží.

Prodloužení podchodu navazuje na nový staniční podchod v místě dnešního 4. nástupiště. Tubus podchodu je široký 4,5 m a dlouhý 65 m. Podchod je zabezpečen kamerovým systémem s výhledovým napojením na Městskou policii. Další významnou částí stavby jsou parkovací plochy v areálu ČD navazující na výstupní objekt podchodu. Jsou rovněž zřízena parkovací stání pro náhradní autobusovou dopravu. Vybudovaný podchod zároveň poslouží jako hlavní přístupová komunikace k plánovanému Železničnímu muzeu v Olomouci, které se zde zřizuje pod záštitou nadace Okřídlené kolo.

zdroj: Tisková zpráva ČD


CSPSV | 19.10.2006 (0:27)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Olomoucký


20.10.2006 (13:19)  
Mňa ako človeka tráviaceho väčšinu svojho času v Olomouci táto správa nesmierne teší. Zámer otvoriť múzeum je tiež super.
19.10.2006 (18:44)  
Taky se těším na znovuotevření obchůdků občerstvení v podchodu, :-)).
19.10.2006 (0:49)  
Huraaaaa:) No uz se tesim i na to muzeum. A snad se tim ten temer nevyuzivany podchod ozivi a naplni se i ty prazdne obchudky. Doufam, ze i vystupni objekt bude mit nejakou funkci.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko