..: Dispečerské pracoviště v Děčíně zahájilo činnost :..

372013Děčín - V úterý 17.10.2006 zahájilo za přítomnosti náměstka generálního ředitele pro nákladní dopravu ČD Rodana Šenekla a zástupce představenstva společnosti DB Railion Klause Krempera činnost společné dispečerské pracoviště v pohraniční přechodové stanici Děčín s názvem ČD - Railion Dispo. Jedná se o první pracoviště svého druhu mezi státy západu a východu. Vzorem pro vznik tohoto pracoviště je společné pracoviště na francouzsko-německé hranici ve francouzském Forbachu, které pracuje již několik let. Děčín nebude jeho kopií, ale bude odpovídat místním podmínkám a potřebám, které se od těch ve Forbachu výrazně liší.

Dispečerské pracoviště se ihned od prvních minut svého fungování podrobilo náročné zkoušce, když se podílelo na krizovém řízení přeshraniční dopravy po ranním vykolejení nákladního vlaku, ke kterému došlo dnes ve stanici Děčín východ.

Úkoly dispečerského pracoviště v Děčíně zahrnují sledování a ovlivňování nájezdu vlaků na přechod ČD/DB a v konečné fázi bude toto pracoviště řídit dopravu na celé společné česko-německé hranici, řízení sledu vlaků na pohraniční stanici, řízení nasazení vícesystémových lokomotiv řad 180, 372 a 189 včetně nasazení strojvedoucích a organizování práce zaměstnanců ČD a Railion na přechodu. V neposlední řadě pak přibudou služby orientované na zákazníka (informace o jízdě vlaků či jednotlivých vozů).

zdroj: Tisková zpráva ČD


CSPSV | 17.10.2006 (20:02)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nákladní doprava

Další z regionu ČR Ústecký Německo Sasko /Sachsen

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko