..: Cestující vlaků EC 104/105, 172/173 čekají komplikace :..
informaceÖBB a PKP - České dráhy již oznámily mimořádnosti, které se v osobní dopravě odehrají ze začátku výluky a další opatření se mohou ještě přidat.
Komplikace při cestování zažijí cestující vlaků EC 172/173 a 104/105.
Vlak EC Vindobona 172 zahájí jízdu v Břeclavi, odkud pojede náhradní souprava do Prahy Holešovic, kde cestující přestoupí do kmenové soupravy, s ním pojednou do Hamburku. Podobný scénář zažijí cestující jedoucí z Hamburku. Ti pojedou do Prahy Holešovic v kmenové soupravě, ale v Holešovicích si přestoupí do náhradní soupravy do Břeclavi. V případě zpoždění jednoho z vlaků se přenese zpoždění i na druhý vlak, protože soupravy se vystřídají. Stejná výměna se uskuteční také v Petrovicích u Karviné, kde cestující z Břeclavi přestoupí z náhradní soupravy do kmenové soupravy do Warszavy a naopak...
Tyto mimořádnosti vznikly tím, že soupravy od vlaků EC 105 Sobieski a 173 Vindobona uvíznou po dobu výluky ve Vídni. Ve čtvrtek se očekávají ještě značnější problémy, protože polské železnice PKP zatím neustoupily od záměru ve čtvrtek vyhlásit generální stávku.
Kromě osobní dopravy se stávka značně dotkne a už i dotkla nákladní přepravy. České dráhy již musely pozastavit přepravu směřující do Rakouska ještě před vstupem na území ČR, aby se vlaky v ČR nehromadily. Na závěr ještě dodám, že cestujícím, kteří nevyužijí kvůli stávce jízdné, budou České dráhy vracet jízdné beze srážky. Reklamaci mohou cestující podat v mezinárodních pokladnách.

Karel Chýla Poslat mail autorovi | 11.11.2003 (22:35)
Související zprávyopen/close
Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko