..: Od 14.12.2003 další úpravy tarifu - Další slevy :..
informaceČeské dráhy - Od 14.12.2003, tedy s novým jízdním řádem, vstoupí v platnost malé tarifní změny. Tou hlavní bude nová síťová jízdenka pro druhou vozovou třídu s názvem "SONE+". Bude platit jen jeden den buď v sobotu nebo v neděli, maximálně pro pět osob (maximálně dva dospělí). Budou také dvě varianty. Za 130 Kč pro celou skupinu k jízdám pouze osobními vlaky a nebo 360 pro celou skupinu k jízdám osobními a spěšnými vlaky, rychlíky či expresy. Ve vlacích IC, EC a ve všech 1.třídách jízdenka platit nebude. Jízdenka bude platit kromě tratí ČD také na vyhlášených vlacích resp. tratích Deutsche Bahn, Viamont, Vogtlandbahn, Regentalbahn, Freiberger, Eisenbahn, Erzgebirgsbahn a LausitzBahn. Bude tak nahrazena českoněmecká jízdenka přátelství. Hlavní cílovou skupinou jízdenky SONE+ jsou rodiny s tím, že mohou na tuto jízdenku cestovat dva dospělí a další cestující musí být ve věku do 15-ti let. Cestující do 6-ti let se nepočítají a cestující 10 - 15 musí prokázat svůj věk.
Další zajímavostí od 14.12.2003 je zrušení doplatku do vlaků IC/EC. Když cestující jede z ČR na Slovensko vlakem IC nebo EC (od nového JŘ se opět některé vlaky vrátily do kategorie IC), nebude muset platit doplatek za vlak EC/IC při přejezdu na slovenské železnice. ČD tento doplatek zrušily již se současným grafikonem. Další novinkou mezi ČD a ÖBB je zavedení zpáteční jízdenky EURegio i na vlaky EC. Dohodly se na tom ČD s ÖBB. Jízdenka zároveň také zlevní na přibližně 450 Kč z Brna do Vídně a zpět. Jízdenku je možné zakoupit i pro cesty i přes ostatní přechody ČD / ÖBB.
ČD také oznámily, že za prvních deset měsíců přepravily stejné množství cestujících, jako za stejné období v loni 145 milionů cestujících.

Karel Chýla Poslat mail autorovi | 7.11.2003 (19:32)
Související zprávyopen/close
Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko