..: Koncepce ČD Bike na Liberecku :..
KoloLiberec - Od soboty 3.6. až do neděle 1.10.2006 budou na vybrané vlaky na Liberecku řazeny vozy s rozšířenou kapacitou pro přepravu jízdních kol. Vozy budou řazeny na vlacích do Kořenova a Harrachova, na Českolipsku a také na trase Liberec – Nové Město pod Smrkem. V současné době již fungují půjčovny jízdních kol ve stanicích Tanvald a Turnov.
Vlaky vhodné pro přepravu jízdních kol jsou v jízdním řádu označeny symbolem jízdního kola. Jízdní kola lze prakticky přepravovat ve všech osobních a spěšných vlacích na prvním a posledním představku soupravy. Nový logotyp ČD Bike představený v květnu se objeví všude tam, kde ČD nabízejí služby spojující železnici a cyklistiku. Cena za přepravu jízdního kola v každém vlaku činí 20 Kč. Pro delší cesty je vhodné využití kombinovaného dokladu (2 dny – 60 Kč). V některých vlacích (EC) lze rezervovat místa pro kola (cena rezervace je 30 Kč), ve spojích SC Pendolino je rezervace povinná.

S jízdním kolem lze cestovat i do Německa a Rakouska (150 Kč) a na Slovensko (20 Kč). V roce 2007 se plánuje rozšíření přepravy jízdních kol i do Maďarska. Pokud nechcete cestovat s jízdním kolem, je možné si ho zapůjčit v České republice ve 14 půjčovnách, které jsou přímo na nádražích (přeprava těchto kol je na vybraných tratích v okolí půjčoven zdarma).

zdroj: Tisková zpráva ČD


CSPSV | 3.6.2006 (10:37)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Liberecký

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko