..: Od neděle platí na Slovensku 2. změna jízdního řádu :..
logo zsskBratislava – Od 28.5.2006 bude posílena mezistátní doprava z Čiernej nad Tisou na Ukrajinu. Ve vnitrostátní dopravě bude zrušeno 12 osobních vlaků a zavedeno 16 nových. Navíc rychlík Dargov zajišťující spojení Bratislavy s Čiernou nad Tisou bude nově řazen z modernizovaných klimatizovaných vozů.

Od neděle nebudou řazeny vozy pro kuřáky na vlacích EC 121/120 Košičan a EC 137/136 Slovenská strela. Dalších 16 nekuřáckých vlaků přibude i ve vnitrostátní dopravě a kouřit se bude smět pouze ve zbývajících 20 rychlíkových spojích.

zdroj: Tisková zpráva ZSSK


CSPSV | 27.5.2006 (13:10)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu Slovensko (celé)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
29.05.2006 (16:38)  
Bylo to 28. dubna v Beeru na nejake "Intercity" prisernosti Praha-Ostrava... (tj. relativne nedavno to preznacene nebylo)... no treba casem.
registrovaný uživatel Racek 
29.05.2006 (10:04)  
2 Seath: existence vozu rozděleného na část pro aktivní a část pro pasivní kuřáky nově odporuje českým zákonům, takže na řazení takových vozů do vlaku si lze úspěšně stěžovat (většina už byla přeznačena).
Průvodčí má číslo na visačce, pokud ji nenosí, je to opět důvod ke stížnosti.
Nedávat do vlaku kuřácký vůz (kam se kuřáci uklidí a je od nich pokoj) mi taky přijde jako blbost. Jednak tím dopravce odradí část zákazníků, druhak budou smraďoši hulit na záchodcích, představcích, nástupištích a jiných místech, kde se jim člověk nemůže vyhnout ...
28.05.2006 (21:37)  
No zaprve drahu nechapu, pokud mam nejaky byznys a 30% lidi mi huli, tak se jim snazim prizpusobit a ten kurak jim tam dam, ne?

Zadruhe v ceskych podminkach vznikne typicky bordel, namisto kurackeho vozu jsou kuracka kupe v nekurackem voze, z nichz jde smrad do celeho vozu. Hulici samosebou lezou i na chodbu, protoze je to chodba pred kurackym kupe a mysli si, ze na to maji pravo. Pruvodci to odmita resit, sluzebni cislo nesdeluje a odchazi...
28.05.2006 (17:55)  
Rozdíl mezi Českem a Slovenskem je v tom, že na Slovensku se jedná o specializovanou "Železniční policii", která je školená z přepravních předpisů, případně kouření ve vlacích může řešit nějaký slovenský zákon; zatímco v Česku se jedná o příslušníky "oddělení doprovodu vlaků", což nejsou policisté specializovaní na znalost přepravních předpisů.
Český policista nemůže v blokovém řízení (podle přestupkového zákona) projednávat přestupek proti přepravnímu předpisu dopravce, který je z hlediska práva soukromoprávním subjektem. To je stejné, jako kdyby policista pokutoval cestujícího zato, že nemá jízdenku podle přepravního předpisu dopravce … (nejen ve vlaku, ale třebas v tramvaji).
Něco jiného nastane v případě, že kouření bude zakázáno zákonem nebo prováděcí vyhláškou k zákonu o dráhách. Pak bude policista postupovat podle přestupkového zákona a udělovat pokutu.
registrovaný uživatel alfín  mail  
28.05.2006 (17:09)  
Je krásné co se dá udělat pro kulturu cestování, ale pokálenej spící bezdomáč na Praze hl.n. nikomu nevadí.
Ten je šťastnej a pokuta ta mu nevadí. Okolo kouří další bezdomáči a policie chodí oklo jako slepejš. Sem kuřák, ale spotřební daň do státní pokladny nikomu nesmrdí, že? Sou kuřáci a kuřáci! Jako kuřák sem pro zákaz kouření, ale i zákaz prodeje a výrobu !
registrovaný uživatel M 
27.05.2006 (21:14)  
Zavrit, vyhostit, no regrets:-)
dopisovatel nebo člen ŽP Adam  mail  
27.05.2006 (19:48)  
No puvodne zacli o tisicovce za kazdeho, ale kdyz zjistili, ze dohromady dame maximalne sest set slovenskych (jeste jsme nemeli vymenene), tak se to stanovilo na 300Sk za jednoho, s prihlednutim k tomu, ze uz jedem sakra dlouho, abstak je silny a snazili jsme se timto minimalne obtezovat ostatni cestujici. :-)
registrovaný uživatel M 
27.05.2006 (19:25)  
JH - ne ze by to nebyla pravda, ale problem je, ze u nas (teda nejen u nas; vsude) se vyroji X idiotu, kteri budou mlet cosi o tom, ze policie si na tezke veci netroufne a jedine, co zvladne je koureni ve vlaku atd. atd...
A kdyz jsme u toho, tak 300 je smesna pokuta. Za parkovani davaji bratri nejaky 2000, protoze je to pry minimum (no, je mozny, ze chteli neco vytahnout v blbyho Cehuna, co se nechal chytit:-) a nevim, proc by huleni melo byt min "spolecnesky nebezpecne":) nez spatne parkovani.
Takovy dve ciga, kazdy 1500 nasich a rekl bych, ze to ve vlacich nebo zastavkach bude vypadat jooo jinak. To same chlast mladistvim, ale to uz jinde jsme, to je jina vesnice...
registrovaný uživatel PZ 
27.05.2006 (18:44)  
JH: Pšššt. Ať to bratia neslyší :-P
27.05.2006 (18:42)  
Vám, Slovákum, závidím takovou policii, která bez debat trestá přestupky. U nás je to samá domluva a postih žádný.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko