..: Prodej pozemků žst. Praha Bubny :..
Ilustrační fotoPraha - SŽDC vyhlásila výběrové řízení na prodej pozemků v lokalitě žst. Praha Bubny. Rozhodujícím kritériem je nabídnutá nejvyšší cena, dle cenové mapy je cena pozemku cca 2 000 - 10 000 Kč za m2. Celková plocha prodávaných pozemků je necelých 25 ha, odhadovaná cena za celý pozemek je více než 2 mld. Kč.
Pražský magistrát okamžitě po zveřejnění inzerátu spustil kritiku prodeje s tím, že je pár měsíců do voleb a magistrát má své záměry, ale dle náměstka primátora Bürgermeistera žádné konkrétní plány nemá. Na veletrhu EXPO Real v Mnichově však magistrát prezentoval Bubny jako jednu ze stěžejních rozvojových ploch města. Podle dřívějších plánů by zde mělo vyrůst náměstí s ulicemi, byty a kancelářemi. "Hlavní město není developer a nikdy nebude suplovat úlohu developerů. Chceme však s budoucím vlastníkem pozemků spolupracovat při úvahách o jejich využití", dodal Bürgermeister. Dle posledních informací je finační skupina Penta rozhodnuta podat nabídku. Podaní nabídky zvažují i developeři Skanska a Orco Real.
SŽDC vlastní rozlehlé pozemky i v okolí žst. Praha Libeň, Vršovice a Dejvice. Soutěže na jejich prodej by měly být vyhlášeny ještě v letošním roce.

Zdroj: http://www.szdc.cz/inz-02.php a 24 hodin


Jiří Průša Poslat mail autorovi | 16.5.2006 (21:55)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Praha


19.05.2006 (20:16)  
správně
19.05.2006 (10:08)  
ten obrazek je puvodni zastavka Tatenice? :)
18.05.2006 (23:20)  
Obávám se, že současný Magistrát se nebude snažit prosadit ucelené urbanistické řešení. Jeho jediným zájmem, dle kauz z poslední doby, je vlézt do řitního otvoru tzv. developerům, tedy osobám, které paradoxně nic uceleně nevyvíjejí, ale jen se snaží pomocí namaštěných kapes tyto kapsy namastit ještě více, bez ohledu na nějakou urbanistickou strukturu - viz Karlín, Parukářka, Masarykovo nádraží a jiné. Magistrát zde jako regulátor zcela selhává.
registrovaný uživatel Web 
17.05.2006 (18:12)  
Magistrát do toho může kecat, ale jak psal JPNK buďto územním plánem, nebo ve stavebím řízení. Ne že se bude rozčilovat nad samotným prodejem. Celý projekt "olympijské hry v Praze" mi přijde jako obrovský tunel na pozemky (viz Letňany).
17.05.2006 (17:46)  
Ad NicKOM magistrát do toho muže mluvit schváleným uzemním plánem, a pak možná se zkusit dohodnout s vlastníkem pozemku a né panicky křičet teď se pozemky nesmí prodávat protože 1) my nevíme co na nich vlastně chceme 2) budou volby 3) protože jsme je chtěli samozdřejmě zadarmo
editor nebo admin ŽP NIcKON  mail  
17.05.2006 (17:26)  
Upřímně řečeno, do tohohle by magistrát kecat měl. Jinak vznikne další konglomerát na sebe nalepených nesourodých obrovských sterilních skloocelových kancelářských budov, mezi kterými opět nezbyde místo pro zeleň, park, či kulturní zařízení. Chtělo by to ucelené urbanistické řešení, ne rozprodat to po kouskách bezohledným developerům.
editor nebo admin ŽP NIcKON  mail  
17.05.2006 (17:11)  
Upřímně řečeno, do tohohle by magistrát kecat měl. Jinak vznikne další konglomerát na sebe nalepených nesourodých obrovských sterilních skloocelových kancelářských budov, mezi kterými opět nezbyde místo pro zeleň, park, či kulturní zařízení. Chtělo by to ucelené urbanistické řešení, ne rozprodat to po kouskách bezohledným developerům.
17.05.2006 (11:33)  
Magistrát prostě chce jen nadiktovat co tam bude stát(případně který kamarád to postaví) a hotovo platit musí někdo jiný.
registrovaný uživatel Web 
17.05.2006 (10:26)  
Konečně! Konečně se začne s tím příšerným místem něco dělat... Nechápu co do toho kecá radnice? Pokud s tím má plány, ať si to koupí, ale nemůže čekat, že jí to bude SŽDC jistit, nebo že to od ní dostane zadara...

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko