..: Smlouva o reg. obslužnosti pro rok 2006 mezi ČD a KV krajem podepsána :..

RegionovaKarlovarský kraj, ČD Dne 31. března 2006 byla hejtmanem Josefem Pavlem a náměstkem generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu Jiřím Kolářem podepsána smlouva o regionální obslužnosti pro rok 2006 v Karlovarském kraji – jednání se tak už dokončují pouze v Ústeckém kraji.
Rozsah regionální železniční dopravy na území Karlovarského kraje včetně trati Mariánské Lázně – Karlovy Vary představuje objem 2,5 mil. vlakových kilometrů. Celková částka, kterou uhradí Karlovarský kraj drahám, je stejná jako loňský rok a dosahuje výše 130,2 mil. Kč.
Jednotlivé kraje a České dráhy současně vzájemná jednání hodnotí velmi pozitivně a obě strany hovoří o oboustranně výhodném partnerství.

Společný zájem kraje i Českých drah je dlouhodobě soustředěn na zachování, stabilizaci a postupné rozšiřování regionálního železničního spojení. Při této příležitosti se hovořilo o modernizaci vozového parku a infrastruktury, která letos proběhne na území Karlovarského kraje. V měsíci květnu začne na území kraje jezdit první rekonstruovaný motorový vůz Regionova a dále bude letos dokončena elektrizace tratě Karlovy Vary – Kadaň. Výrazně se tak zrychlí a zkvalitní dálková i regionální doprava.
V souvislosti s dodáním motorových vozů Regionova náměstek generálního ředitele Jiří Kolář dokonce přislíbil, že během května budou do Karlovarského kraje dodány 2 jednotky Regionova. Tyto dvě jednotky – v barvách Karlovarského kraje – budou nasazeny v pravidelném provozu na trati Mariánské Lázně – Karlovy Vary – Potůčky.

Zdroj: tisková zpráva ČD


Petr Nemec Poslat mail autorovi | 5.4.2006 (13:51)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Jízdní řád

Další z regionu ČR Karlovarský


  1 2      Zpráv na stránku:   
07.04.2006 (15:14)  
Ad TWIX : pokud jsem dobře pochopil vyjádření odpovědného představitele společnosti CONNEX, tak tato společnost nehodlá provozovat dálkovou drážní dopravu na 030 na principu tržní konkurence, ale pouze za předpokladu, že dostane objednávku od MD a bude jí hrazena prokazatelná ztráta …
registrovaný uživatel 1099 
05.04.2006 (23:48)  
zirecek- ano diky nim jezdim jen tam, kde jezdim "zadara" a kvalitne ... tedy na 011 v ramci PIDu se 471. Na delsi streky volim kvalitu za rozumnou cenu tzn. napr. Student Agency aj. Z 210 me taky vystvali .... v tech pekacich (810) co tam tedka jezdej teda jezdit nebudu, hlavne nemusim. Na druhem brehu Vltavy na me cekaj linky PID v nepomerne lepsi kvalite, za mensi cenu a take maji intervalovou dopravu a jezdej dost casto.
05.04.2006 (23:38)  
Co řešíme? ČD, a.s. jsou přece nejlepším železničním dopravcem v ČR a hravě smetavá konkurenci... .
registrovaný uživatel 1099 
05.04.2006 (22:43)  
A kde je ta unifikace? Resp. barevne schema a "tvar" CD? Opet nikde, kdyby aspon to bylo castecne jako dosud. Ale proc to delat jednoduse kdyz to jde slozite ....
registrovaný uživatel fil 
05.04.2006 (20:26)  
Se stoupáním v KV kraji si nedělejte starosti. Ať si je dělají ČD, které nechtějí stále vědět, že už na kde co nestačí a že se blíží jejich úpadek na obyčejného řadového přepravce, který může být kdykoliv vytlačen jiným -lepším. Oni si ještě pořádně nenabily ústa. Až k tomu dojde, možná že se budou kdejakých výkonů raději zbavovat. Nakonec ing. Hnulíková v tom má praxi.
J.Filomen
05.04.2006 (19:21)  
Desiro: To je fakt, ono vlastně žádné neproběhlo, protože Viamont údajně nepožádal včas o přidělení dopravní cesty. Ale stejně ČD tvrdily že zde už od tohoto GVD nasadí Regionovy. A Connex na trati 030 sice včas požádal, ale chudák ministerstvo na to po patnácti letech od pádu komunismu nebylo připraveno...
registrovaný uživatel Desiro 
05.04.2006 (18:53)  
ČD žádné VŘ v KV kraji nevyhrály
05.04.2006 (18:05)  
Regionova má být v každém kraji do konce roku alespoň jedna, ale ta barevná řešení jsem zatím nikde nezjistil (v KV kraji by mohla být podle trhovců celožlutá a v sousedním Ústeckém zase třeba černá...). Jinak nevím jak se bude Regionově líbit stoupání na tratích 142 a 149. I když je fakt že s těmito jednotkami v počtu 3 kusů vyhrály ČD výběrové řízení na provoz na 149, ale "kupodivu" jsem tam zatím žádnou Regionovu nepotkal.
05.04.2006 (16:03)  
A co slíbená regionova do jižních Čech??? :-((( Ta tam bude kdy??? A proč si vybral Karlovarský kraj ČD? ..... je to zpráva ČD... dá se tomu věřit???:-(((((
registrovaný uživatel waszyn 
05.04.2006 (15:45)  
"Výrazně se tak zrychlí a zkvalitní dálková i regionální doprava"
no zrovna v kraji kde jezdi nejvice desir je toto odvazne tvrzeni
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko