..: Dráhy chystají na konec února změnu tarifu :..
Praha - České dráhy na konci února změní podmínky a výši některých slev. S tím se zároveň mírně změní i ceník jízdného.
První změnou je výše zpáteční slevy, která bude od 26. února na všech tratích ve výši pět procent. Zpáteční lístek bude kvůli této změně dražší o jednotky korun na všech trasách do vzdálenosti 275 kilometrů, naopak mírně zlevní na dlouhých tratích nad 300 kilometrů. Podle zástupců ČD a.s. tím „nedojde ke zvýšení průměrného jízdného“. Dráhy také postupně začnou nahrazovat jednoroční papírové Z karty, Junior a Senior pas za nové In-karty. Ty budou použitelné až tři roky a půjdou použít i u mezinárodního jízdného. Z kartu nahradí In-Zákazník za 600 korun, ale bude platit tři roky. In-Junior bude stát 600 korun za rok, což je o sto korun méně než současný Junior Pas. A In-Senior bude stát stejně jako dnes, tedy 600 korun na rok. Zda zůstane v nabídce sezónní produkt Junior Pas-léto v nějaké modifikované podobě, nevím.
Novou kartou bude roční elektronická jízdenka In-Gold za 22 tisíc korun, která půjde použít na všechny vlaky Českých drah. Bonusem za lístek, jehož cena podle drah „odpovídá třem čtvrtletním síťovým jízdenkám“, je cestování bez doplatku v první třídě a mezinárodní sleva Rail plus na evropských železnicích. Nově budou také moci využít slevové karty důchodci ze sousedních států.

Zdroj: MF Dnes

Martin Hanzal | 24.1.2006 (10:05)
Související zprávyopen/close

  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel gapa 
24.01.2006 (10:51)  
A ten In-Junior bude mít stejné výhody jako současný JP? Využívám roční za 700 Kč a mohu jezdit CE/IC bez příplatku, levnější síťové... Když bude o těch 100 Kč levnější... Díky za odpověď
24.01.2006 (10:44)  
Že bych si koupil In-Gold? Už teď si kupuji 4x čtvrtletní síťovou celkem za 16000 ročně. A to bych mohl jezdit i první třídou. A k tomu RailPlus. Lákavá nabídka :-). Jen by mě zajímalo, jestli na to jde koupit třeba "EURegio 4 dny karty ČD" do Vídně.
registrovaný uživatel M 
24.01.2006 (10:34)  
Tak onen vyraz pro "zlevnovani" zpatecni slevy je optimalizace
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko